Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... info@farve-lak.dk

Bådmaling over vandlinjen

Det er altid flot med en nymalet båd, men mere vigtigt er faktisk at en god omgang pleje og ny maling af din båd over vandlinjen beskytter den mod vind og vejr. Vi forhandler et bredt udvalg af maling til båden fra velkendt forhandlere som Hempel, International og Jotun. 

Bådmaling over vandlinjen

Varer 1-20 af 36

Side
 1. Spar11%
  International Perfection 2K Emalje
  International Perfection 2K Emalje - Flag Blue
  0.75 L højglans 2-komponent topmaling til båden i en mørk blå farve. Produktet er en slidstærk emaljemaling med vedvarende farve, glans og beskyttelse.
  Specialpris 500,00 DKK Normalpris 559,00 DKK
 2. International Toplac - Signalrød
  International Toplac - Sort
  0.75 L sort højglans 1-komponent emaljemaling med glans- og farvebestandighed. Toplak er en bådmaling til brug over vandlinjen med UV-beskyttelse.
  399,00 DKK
 3. Hempel Polygloss - Pure White
  Hempel Polygloss - Off White
  0.75 L råhvid højglans 2-komponent emalje til maling af båden over vandlinjen. Malingen giver en fremragende beskyttelse, samt en langvarig farve og glans.
  379,00 DKK
 4. Hempel Polygloss - Black
  Hempel Polygloss - Pale Grey
  0.75 L grå højglans 2-komponent emalje til maling af båden over vandlinjen. Malingen giver en fremragende beskyttelse, samt en langvarig farve og glans.
  379,00 DKK
 5. Hempels Anti-slip pearls
  Hempel Anti-Slip Pearls
  50 g perler til en skridsikker trædeflade; Omdan din ønskede bådmaling til en skridsikker maling ganske nemt med Anti-Slip Pearls fra danske Hempel.
  59,00 DKK
 6. Hempel non-slip deck coating
  Hempel Non-Slip Deck Coating
  0.75 L hvid og lysegrå akrylemalje til skridsikker mellem- eller slutstrygning. Denne granulat maling har en halvblank overflade og er velegnet til anvendelse på træ, metal samt glasfiber.
  Fra: 279,00 DKK
 7. Jotun Yachting Xtreme Gloss
  Jotun Yachting Xtreme Gloss
  2.5 L højglans to-komponent maling til udvendige flader hvor der er særlig høje krav til slitage og miljøpåvirkninger.
  998,00 DKK
 8. Spar9%
  Jotun Yachting Shipolin
  Jotun Yachting Shipolin, Farver
  0.9 og 2.7 L topcoat der giver en blank og slidstærk overflade i dit farvevalg. Malingen er velegnet til påføring med pensel.
  Fra: 199,00 DKK Normalpris 219,00 DKK
 9. Spar9%
  Jotun Yachting Shipolin
  Jotun Yachting Shipolin, Hvid
  1 og 3 L hvid topcoat til træbåde og andet træværk, der giver en blank og slidstærk overflade. Malingen er velegnet til påføring med pensel.
  Fra: 199,00 DKK Normalpris 219,00 DKK
 10. Spar11%
  International Perfection 2K Emalje - Royal Blue
  International Perfection 2K Emalje - Royal Blue
  0.75 L højglans 2-komponent topmaling til båden i en dyb blå farve. Produktet er en slidstærk emaljemaling med vedvarende farve, glans og beskyttelse.
  Specialpris 500,00 DKK Normalpris 559,00 DKK
 11. Spar11%
  International Perfection
  International Perfection 2K Emalje - Jade Mist Green
  0.75 L højglans 2-komponent topmaling til båden i en mørkegrøn farve. Produktet er en slidstærk emaljemaling med vedvarende farve, glans og beskyttelse.
  Specialpris 500,00 DKK Normalpris 559,00 DKK
 12. Jotun Hardtop
  Jotun Hardtop
  0.45 L blank 2-komponent malingssystem i flere farver til metal, glasfiber og overflader der skal være modstandsdygtige overfor vind og vejr.
  Fra: 98,00 DKK
 13. Jotun Yachting TopGloss - Orion Green
  Jotun Yachting TopGloss - Orion Green
  1 L grøn to-komponent toplak med exceptionel glans der tåler benzin, alkalier, syre og olie. Velegnet til blandt andet epoxy systemer.
  348,00 DKK
 14. International Toplac - Middelhavsblå
  International Toplac - Middelhavsblå
  0.75 L lys blå højglans 1-komponent emaljemaling med glans- og farvebestandighed. Toplak er en bådmaling til brug over vandlinjen med UV-beskyttelse.
  399,00 DKK
 15. International Toplac - Mellemblå
  International Toplac - Mellemblå
  0.75 L blå højglans 1-komponent emaljemaling med glans- og farvebestandighed. Toplak er en bådmaling til brug over vandlinjen med UV-beskyttelse.
  399,00 DKK
 16. International Toplac - Marinerød
  International Toplac - Marinerød
  0.75 L rød højglans 1-komponent emaljemaling med glans- og farvebestandighed. Toplak er en bådmaling til brug over vandlinjen med UV-beskyttelse.
  399,00 DKK
 17. International Toplac - Hvid
  International Toplac - Hvid
  2.5 L hvid højglans 1-komponent emaljemaling med glans- og farvebestandighed. Toplak er en bådmaling til brug over vandlinjen med UV-beskyttelse.
  1.249,00 DKK
 18. International Toplac - Granitgrå
  International Toplac - Granitgrå
  0.75 L granitgrå højglans 1-komponent emaljemaling med glans- og farvebestandighed. Toplak er en bådmaling til brug over vandlinjen med UV-beskyttelse.
  399,00 DKK
 19. Jotun Normadur - Blank
  Jotun Normadur - Blank
  10 L blank polyurethanbaseret et-lags (grunder og topfarve i én) malingssystem til glasfiber og stål med tilhørende hærder.
  1.798,00 DKK
 20. Jotun Normadur - Halvblank
  Jotun Normadur - Halvblank
  10 L halvblank polyurethanbaseret et-lags (grunder og topfarve i én) malingssystem til stål og glasfiber med tilhørende hærder.
  1.798,00 DKK

Varer 1-20 af 36

Side

Modsat bundmaling, så afhænger top malingen ikke nødvendigvis af bådens type og hastighed. Med det sagt, så findes der maling, der er specielt udviklet til f.eks. speedbåde. Helt generelt, så er det, du skal være opmærksom på, når det kommer til valget af maling over vandlinjen, hvilken farve du foretrækker og hvilken komponent sammensætning du ønsker.

Den klare anbefaling

Vi er slet ikke i tvivl om, hvilken maling vi vil anbefale, når du spørger os. Extreme Gloss fra Jotun er en fremragende 2k maling, der kan fås i et bredt udvalg af både RAL og NCS farver. 

Skulle du være ukendt med betydningen af RAL og NCS, så fortvivl ikke. I sin simpleste forstand, er de betegnelser for velkendte farvesystemer, der kan bruges som redskab til at identificere farver og nuancer. På den måde kan du altid få blandet den samme farve igen senere, hvis du skulle få brug for mere. 

1k eller 2k maling?

1-komponent maling betyder, at der ikke skal tilsættes en hærder. Malingen tørrer selv, når den udsættes for ilt, og er lige til at gå til. Til gengæld tager det længere tid for malingen at tørre. 

2-komponent maling betyder, at der skal tilsættes en hærder. Det gør til gengæld, at malingen bedre tåler eksponering for kemikalier, som f.eks. olie og benzin, og den er mere slidstærk. På den anden side, er der andre forhold man skal være opmærksom på, som at være påpasselig med tørretider og blandingsforhold. Derudover, hvis du maler med sprøjtepistol, er en 2k maling klart at foretrække, da der med 1k næsten er garanti for løbere. 

Vedligeholdelse

Både 1k og 2k malede overflader kræver overmalinger. Når du vedligeholder overfladen på din båd, optimerer du både udseende, beskyttelse og værdien af din båd. Hyppigheden af en vedligeholdelse varierer fra båd til båd, og er afhængig af faktorer som blandt andet kaj forhold, UV-nedbrydning, og slid.

En typisk vedligeholdelse består af vask, eventuel skadesudbedring og nedslibning efterfulgt af en ny omgang maling. Hvis din eksisterende maling er 1k, skal du være opmærksom på, at det ikke tåler rengøringsmidler med opløsende effekt. 

Fordele ved forskellige påføringsværktøjer

En pensel er billig, alsidig og et optimalt værktøj til maling af besværlige genstande og ru overflader. Til dig der bruger en pensel, har vi disse råd:

 • Brug helst ikke en ny pensel til dit slutarbejde, da nye pensler har større tendens til at efterlade løse hår.
 • Brug så bred en pensel du kan komme til inden for overfladens begrænsninger.
 • Rengør penslen ca. en gang hver halve time for et ensartet arbejde.
 • Til start, kan du få det bedste resultat ved at male på kryds og tværs i et overskueligt område. Slut af med at male lette og lodrette strøg i en 45 graders vinkel.

En malerrulle er billig, alsidig og det optimale værktøj til brede og jævne overflader. Til dig der bruger en rulle, har vi disse råd:

 • Du får et bedre finish med filtruller og skumgummiruller med en lille diameter. 
 • Du opnår en bedre fordeling af malingen, hvis den påføres i skiftende retninger.
 • Hvis rullen er ny, bør du inden brug vikle malertape om rullen og rive det af igen for at fjerne løse hår.


En
sprøjtepistol giver et flot resultat med mindre arbejde. Til dig der bruger en sprøjtepistol, har vi disse råd:

 • Arbejde indendørs sikrer en bedre kontrol af stabil temperatur og lav luftfugtighed
 • Pas på dig selv med en helmaske.


En
malepude er et effektivt redskab til overstrygning, altså finish af maling. Den kan bruges til at male fra bunden, men er bedst egnet til dit slut lag på områder allerede malet med pensel eller malerrulle. Til dig der bruger en malepude, har vi disse råd:

 • Brug puden lige efter påføring af maling. 
 • Stryg puden i lodrette træk for at undgå samlinger og gardiner.