Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... info@farve-lak.dk

Grunder & primer

Grunderen er dit første lag maling, når du skal have opdateret udseendet eller beskyttelsen af din båd. Selve farven kan du finde på vores sider omkring bundmaling og maling over vandlinjen og til dit finish, kan du besøge vores side dedikeret til lak. Her på siden kan du finde vores udvalg af grundere fra velkendte leverandører som blandt andet Jotun, International og Hempel.

Grunder & primer

15 varer

 1. Spar22%
  Jotun Yachting Barrier Comp. B
  Jotun Yachting Barrier Komp. B
  1 L to-komponent grunder til over og under vandlinjen. Produktet forebygger osmose på overflader af glasfiber samt forhindrer korrosion på overflader af stål og aluminium. Skal anvendes med Komp. A.
  Specialpris 209,00 DKK Normalpris 269,00 DKK
 2. Spar13%
  Jotun Yachting Barrier Comp. A
  Jotun Yachting Barrier Komp. A
  2.5 L to-komponent grunder til over og under vandlinjen. Produktet forebygger osmose på overflader af glasfiber samt forhindrer korrosion på overflader af stål og aluminium. Skal anvendes med Komp. B.
  Specialpris 549,00 DKK Normalpris 629,00 DKK
 3. International Grunder Pre-Kote
  International Grunder Pre-Kote
  0.75 og 2.5 L lakgrunder med god dækkeevne, der gør det nemt at skifte nuance. Grunderen bruges som vedhæftningsfacilitator inden påførelse af 1-komponent lak eller maling.
  Fra: 178,00 DKK
 4. International Primocon Primer
  International Primocon Primer
  0.75 og 2.5 L hurtigtørrende grunder til brug under vandlinjen. Grunderen er 1-komponent og anvendes inden bundmaling på alle typer af underlag.
  Fra: 279,00 DKK
 5. Hempel Light Primer Off White
  Hempel Light Primer - Off White
  0.75 og 2.25 L råhvid 2-komponent epoxy grunder til forebyggelse og udbedring af osmose skader. Produktet er særlig slidstærk og beskytter desuden mod generel korrosion.
  Fra: 298,00 DKK
 6. Spar21%
  Jotun Yachting Vinyl Primer Spray
  Jotun Yachting Vinyl Primer Spray
  400 ml en-komponent, hurtigtørrende vinyl modificeret grunder på spraydåse til eksempelvis drev, propeller, påhængsmotor og letmetaller under vandlinjen.
  Specialpris 149,00 DKK Normalpris 189,00 DKK
 7. Spar8%
  Jotun Yachting Vinyl Primer
  Jotun Yachting Vinyl Primer
  0.75 og 2.5 L hurtigtørrende en-komponent grunder til træ og stål med aluminium pigmentering, der også kan bruges som forsegler til en-komponente malinger, samt uhærdet epoxy og antifouling.
  Fra: 229,00 DKK Normalpris 249,00 DKK
 8. Jotun Yachting Speed Undercoat
  Jotun Yachting Speed Undercoat
  0.75 L hurtigtørrende, to-komponent polyurethanbaseret mellemstrygning til epoxymalingssystemer.
  289,00 DKK
 9. Jotun Yachting Epoxy Yacht HB
  Jotun Yachting Epoxy Yacht HB
  0.75 L to-komponent, overfladetolerant og rusthindrende epoxymalings grunder med udjævningsegenskaber.
  289,00 DKK
 10. Hempel Underwater Primer - Grey
  Hempel Underwater Primer - Grey
  2.5 L grunder med aluminiumspigmenter til under vandlinjen. Grunderen er 1-komponent og bruges som forsegler oven på gammel bundmaling eller som særlig vedhæfter mellem en epoxygrunder og bundmaling.
  569,00 DKK
 11. Hempel Prop Primer
  Hempel Prop Primer Spray
  500 ml korrosionsbeskyttende grunder på spray. Produktet er hurtigtørrende og anvendes som grunder på glasfiber, stål, aluminium og andre metaller.
  140,00 DKK
 12. Jotun Jotamastic 87 Primer - Grå
  Jotun Jotamastic 87 Primer - Grå
  5 L to-komponent epoxy maling som grunder, mellemlag og slutstrøg til beskyttelse i områder med høj korrosivitet. Produktet kan anvendes både inde og ude, over og under vandlinjen.
  998,00 DKK
 13. Hempel Light Primer - Stone Grey
  Hempel Light Primer - Stone Grey
  0,75 L grå 2-komponent epoxy grunder til forebyggelse og udbedring af osmose skader. Produktet er særlig slidstærk og beskytter desuden mod generel korrosion.
  339,00 DKK
 14. International VC Prop-O-Drev Primer
  International VC Prop-O-Drev Primer
  300 ml grunder på spray. Grunderen er beregnet til brug under vandlinjen på ellers besværlige områder såsom påhængsmotor, drev, propel og aksler.
  259,00 DKK
 15. International Perfection Grunder
  International Perfection Grunder
  0.75 L to-komponent hvid grunder og mellemstrøg til underlag af blandt andet træ, plast og stål på båden over vandlinjen. Produktet anvendes inden påførelse af Perfection topmaling.
  339,00 DKK

15 varer

Vi starter med at smide nogen tvivl ud af vinduet - en grunder og en primer er det samme, det er bare forskellige udtryk for de samme produkter. Med det ude af verdenen, så kan vi dykke længere ned i grunden til, hvorfor du skal bruge en grunder. 

Hvorfor er grunderen vigtig?

Grunderen er et af dine vigtigste midler til at beskytte overfladerne, der skal males. Ved at bruge en gunder sikrer du, at den efterfølgende maling får en flot, jævn og ensartet dækning. Derudover giver den et optimalt vedhæftnings grundlag til det malingsystem, du har valgt. 

Kort sagt, vil den rigtige grunder fremme holdbarheden af din maling, beskytte bådens overflade og give et flot finish.

Forskellige egenskaber ved grundere

Der findes både en-komponent og to-komponent grundere til båden. Over vandlinjen kan du bruge begge slags grundere, men under vandlinjen bør du bruge en to-komponent grunder, blandt andet fordi den er ekstra slidstærk.

Når du skal finde en grunder til dit båd projekt, er der forskellige egenskaber, som du med fordel kan overveje på forhånd. Forskellene på grundere ligger ofte i det følgende:

 • Hårdhed
 • Tørstofmængde
 • Lethed i påføring
 • Vandtætningsevne
 • Beskyttelse mod korrosion
 • Vedhæftningsegenskaber til underlag

Grunder til reparationer af båd

Har du repareret skader på din båd, er det altid godt at overveje typen af skaderne. Her kan den rigtige grunder nemlig hjælpe dig til at forebygge og beskytte efterfølgende. Var din skade f.eks. osmose relateret er Hempel’s epoxy-primer specielt designet til netop denne type skader. Det samme gælder for Yachting Antipest fra Jotun, som er velegnet til at forebygge mod osmose og rustdannelse.