Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Træpleje

Her på siden præsenterer vi vores udvalg af olier og voks til plejning af din båd. Pleje er et vigtigt led i at beskytte dit træværk og forlænge levetiden. Olien plejer træet, mens voksen forlænger virkningen af det underliggende arbejde. 

Træpleje

6 varer

 1. International Teakolie
  International Teakolie
  0.5 L teakolie til at pleje træværk af hårde træsorter. Olien bevarer træets naturlige skønhed og beskytter effektivt mod fugt og korrosion.
  198,00 DKK
 2. Gjøco dekksolje/skibsolie
  Gjøco dekksolje/skibsolie
  3 L gylden imprægneringsolie til træbåde, terrasser, havemøbler og andet træværk. Olien indeholder skimmelhæmmende midler, der beskytter træet mod vand og fugt.
  469,00 DKK
 3. Owatrol Teakolie
  Owatrol Teakolie
  1 L silkemat teakolie der nærer og beskytter træet. Olien gendanner gløden i træet og kan anvendes til eksotisk træ både udendørs og indendørs.
  199,00 DKK
 4. Owatrol Dæksolie D2
  Owatrol Dæksolie D2
  1 L højglans olielak til at nære og beskytte træværk. Produktet giver en stærk overflade, der sikrer, at vand og fugt ikke kan trænge ind til træet, samt fremhæver træets naturlige skønhed.
  219,00 DKK
 5. SiOO:X Marine træbeskyttelse, trin 1
  SiOO:X Marine - Trin 1
  3 og 5 L premium træbeskyttelse til båden, der giver dit teakdæk en flot og naturlig sølvgrå samt robust og behagelig overflade. Holder i op til 8 år og kræver minimal vedligeholdelse og efterbehandlinger.
  Fra: 995,00 DKK
 6. SiOO:X Marine - Trin 2
  SiOO:X Marine - Trin 2
  3 og 5 L premium træbeskyttelse til båden, step 2. Behandlingen giver teakdæk en flot og naturlig sølvgrå samt robust og behagelig overflade. Holder i op til 8 år og kræver minimal vedligeholdelse og efterbehandlinger.
  Fra: 995,00 DKK

6 varer

Olie bruges til at behandle, pleje og beskytte dit træværk. Er træet nyt, er det vigtigt, at det grundolieres og mættes. Gør du ikke det, vil træet stadig suge, når du enten maler eller lakerer din båd. Som sagt, er en god olie også med til at beskytte dit træ. Som eksempel kan vi fremhæve Yachting Clipper I fra Jotun. Det er en olie til træbåde, der blandt andet indeholder filmkonserverende midler til beskyttelse mod overfladeskimmel. Efter brugen af Clipper I, kan du med stor fordel bruge Clipper II, som er den tilhørende bådlak, og på den måde opnå et beskyttende lag der forlænger træets levetid. 

Det skal du være opmærksom på

Der er flere elementer der spiller ind, når du skal finde den rette olie. Tager du lige 5 minutter og overvejer de følgende punkter på forhånd, så har du et godt udgangspunkt til at vælge en korrekt olie. 

 • Din træsort - Der findes olier til alle former for træ. I en snæver vending kan vi komme i tanke om mindst otte typer, som er almindelige træsorter til både. 
 • Din foretrukne glød - Gløden har til gengæld ikke står betydning for dit træ, men er et præference valg. Vi har olier i både gylden transparens og rødlig transparens. 

Når du er kommet frem til en beslutning, omkring den olie du gerne vil have, så skal du også overveje det følgende:

 • Tilbehørsprodukter - F.eks. om der skal bruges en form for fortynder eller andet. Den information kan du altid finde under beskrivelsen af det specifikke produkt.
 • Påføringsregler - F.eks. under hvilke forhold det skal påføres. I de fleste tilfælde skal det holdes ude af direkte sol. Du bør også sætte dig ind i, hvor mange lag det skal have for at være mættet. Her skal du være opmærksom på, at eventuelle retningslinjer skal tages som et forslag, da det afhænger af træets sugeevne. 

OBS

Oliebehandlet træ må gerne få olie
Oliebehandlet træ må gerne få lak
Lakbehandlet træ bør ikke få olie