Grunder & primer

En grunder er essentiel for et flot malerarbejde, idet den blandt andet hjælper med en jævn dækning, hvilket fører til en flot autolakering. Er dit projekt af mindre størrelse, kan du med fordel kigge på vores udvalg af grunder-spray, ellers har du det samlede udvalg herunder. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige grunder - derfor står vi klar ved telefonen eller bag disken i butikken til at hjælpe dig, der skulle have spørgsmål.

Grunder & primer

19 varer

 1. Mipa 2K Epoxy Primer
  Mipa 2K Epoxy Primer
  400 ml to-komponent epoxy primer med både filler og grunder egenskaber. Epoxy grunder til overflader af aluminium, zink, stål og hård plast.
  199,00 DKK
 2. Mipa grunder på spray i grå eller hvid
  Mipa Autospray Primer
  400 ml grunder på spray i hvid eller grå. Spray-grunderen bruges til priming af metal ved eksempelvis en autolakering.
  Pris fra: 98,00 DKK
 3. Mipa 2K EP-Grundierfiller
  Mipa 2K EP-Grundierfiller
  1 L filler og grunder i et og samme produkt til autolakering. Produktet er en 2-komponent filler med isoleringseffekt samt korrosionsbeskyttelse.
  239,00 DKK
 4. Mipa 1K Epoxy Primer
  Mipa 1K Epoxy Primer
  400 ml hurtigtørrende 1K grunder på spray. Produktet er baseret på epoxy harpiks, som tilfører høj isoleringsevne samt beskyttelse mod rust.
  98,00 DKK
 5. R-M Profiller Grå
  R-M Profiller - Grå
  1 og 4 L grunder med korrosionsbeskyttelse til metal såsom stål, galvaniseret stål og aluminium. Giver optimeret dækkeevne for alle R-M topcoats.
  Pris fra: 369,00 DKK
 6. R-M eurofill Washprimer
  R-M Eurofill Wash Primer
  1 og 4 L kromfri grunder til bart metal såsom bilkarosseri, aluminium og galvaniseret stål. Grunderen beskytter mod korrosion og skal efterbehandles med R-M PU filler.
  Pris fra: 498,00 DKK
 7. Plastic Padding - PP100 - 0,56 L
  Plastic Padding - PP100
  560 ml bilspartelmasse til skade reparationer af ridser, stenslag og andre lakskader i metal og træ. Produktet er let at spartle og har en overlegen slibeevne op til flere timer efter anvendelse.
  189,00 DKK
 8. R-M 870 Kunststofprimer spray - 0,4 L
  R-M 870 Kunststofprimer Spray
  400 ml transparent grunder på spray der sikrer god vedhæftning mellem underlag af plast og topcoat.
  225,00 DKK
 9. Mipa Zink-Alu Spray - 0,4 L
  Mipa Zink-Alu Spray
  400 ml varmeresistent grunder baseret på zinkstøv, hvilket gør den egnet til reparation af varmgalvaniserede overflader, samt beskytter jern og stål mod fugt og korrosion.
  89,00 DKK
 10. Supreme Fyldbar Primer - 0,4 L
  Supreme Primer, Fyldbar
  400 ml grunder til autolakering på spray, der kan overmales med alle typer toplakker. En sprayprimer er nem at arbejde med og forkorter arbejdsprocessen.
  129,00 DKK
 11. R-M Sealer Plast 80 - 1 L
  R-M Sealer Plast 80
  1 L hæftegrunder til forberedelse ved maling af plastoverflader såsom spejlhuse, plastmøbler og andet hårdt plast.
  469,00 DKK
 12. Mipa Rapidfiller Spray - 0,4 L
  Mipa Rapidfiller Spray
  400 ml grunder på spray med en god fylde-effekt, som er velegnet til mindre reparationer på jern, stål, zink, træ og aluminium.
  98,00 DKK
 13. R-M Primer Filler Grå - 0,4 L
  R-M Primer Filler - Grå
  400 ml grunder og filler kombineret i en spray. Produktet er nem at anvende, beskytter mod rust og udjævner ridser inden autolakering.
  298,00 DKK
 14. Mipa 2K-Acrylfiller Spray - 0,4 L
  Mipa 2K-Acrylfiller Spray
  400 ml to-komponent spraymaling grunder i grå med rustbeskyttelse til at fremme vedhæftning af maling på jern, stål, aluminium, plast og lignende.
  249,00 DKK
 15. Mipa Kunststofprimerspray - 0,4 L
  Mipa Kunststof Primer Spray
  400 ml højkvalitets grunder til maling af plast. Plastgrunderen sikrer god vedhæftning mellem hård plast og efterfølgende maling. Kan bruges til at male plastikmøbler, spejlhuse, kofangere og lignende.
  89,00 DKK
 16. R-M Euroxy CP - 1 L
  R-M Euroxy CP
  1 L kromfri 2-komponent epoxy grunder med rustbeskyttende egenskaber. Produktet kan bruges som en grunder eller som grunder og filler.
  419,00 DKK
 17. Mipa 1K Rapidfiller - 1 L
  Mipa 1K Rapidfiller
  1 L en-komponent beige grunder med fyldeegenskaber der udjævner ridser og mindre uregelmæssigheder i metal inden en autolakering.
  189,00 DKK
 18. Motip Primer
  Motip Primer
  500 ml grunder til hurtig forberedelse af de fleste overfladetyper: sten, metal, aluminium, træ og glas, som kan anvendes med alle malesystemer.
  69,00 DKK
 19. ColorMatic Epoxy grunder 2K - 0.2 L
  ColorMatic 2K Epoxy Grunder
  200 ml to-komponent epoxy baseret universal grunder til brug på alle slags metaller, inklusiv aluminium.
  205,00 DKK

19 varer

Grunder vs primer

Forvirret? Det skal du ikke være. Det er det samme. ‘Primer’ er bare det engelske ord for en grunder.

Skal jeg bruge en grunder?

Ja, det skal du! En god grunder er essentiel for et flot malerarbejde - det gælder også, når det kommer til biler. En grunder fungerer som et bindemiddel, der gør det muligt for malingen at hæfte sig til overfladen. Det er derfor altid vigtigt at bruge en korrekt grunder, hvis du vil sikre, at din maling klæber godt til den underliggende overflade. Du skal være særligt opmærksom på, hvilket materiale du arbejder med. Der findes nemlig forskellige grundere beregnet til blandt andet aluminium, andre til stål, en tredje til plastik og så videre. 

En grunders farve har også betydning for dit arbejde. En god tommelfingerregel er at bruge en lys grunder til lyse farver og modsat, en mørk grunder til mørke farver. En autolakering omfatter oftest 2-3 lag grunder, hvor vi understreger vigtigheden af, at grunderen får tørretid mellem hvert lag. Afhængigt af grunderen, kan tørretiden strække sig fra et par timer til natten over. 

Grunder med filler egenskaber

Som sagt, så baseres valget af grunder først og fremmest på underlaget. Derefter kan du overveje, hvad din grunder skal kunne. Generelt, så giver en grunder dig et godt udgangspunkt for din lakering, men har du mange små ridser i din overflade, kan det være en fordel at vælge en grunder, der også har gode filler egenskaber. På den måde kan du hurtigt og nemt få en jævn overflade uden brug af spartel og dets lige. 

Epoxy

Epoxy er blevet et af de helt store buzzwords og det er der en grund til. En epoxy primer er slidstærk og et utrolig stærkt bindemiddel, der kan tilpasses næsten enhver anvendelse. Det kan bruges på overflader lige fra glasfiber, til plast, og til metal. Ud over sin fremragende vedhæftningsegenskaber er en epoxy primer også særdeles korrosionsbestandig, da det ikke tillader ilt at nå igennem til metallet.