Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Klarlak

Når du har påført din basefarve, og naturligvis ventet den anbefalede mængde tørretid, er det tid til din klarlak. Her på siden kan du finde vores udvalg af klarlak fra velkendte producenter som R-M, Motip, Mipa og Supreme. Vi forhandler både lak med høj glans og mat-effekt. Hvis du allerede nu ved, at du kun skal bruge en lille smule, så kan du med fordel hoppe over på vores side dedikeret til spraylak.

Klarlak

14 varer

 1. Motip Varmefast Klarlak Spray
  Motip Varmefast Klarlak Spray
  400 ml varmeresistent klarlak som toplakering på overflader der eksponeres for høje temperaturer, såsom udstødning, ovn og grill. Spraymalingen tåler op til 800℃.
  135,00 DKK
 2. SprayMax 2K Klarlak
  SprayMax 2K Klarlak
  400 ml blank 2K klarlak på spray. Ridsefast klarlak til toplak på autolakerings pletreparationer eller ved opfriskning af bildele.
  189,00 DKK
 3. Supreme 2K Klarlak - Blank
  Supreme 2K Klarlak - Blank
  400 ml blank 2K klarlak på spray. En to-komponent klarlak er ekstra stærk i forhold til slidstyrke samt resistens overfor blandt andet kemikalier.
  198,00 DKK
 4. Supreme 2K Klarlak - Mat
  Supreme 2K Klarlak - Mat
  400 ml mat 2K klarlak på spray. En to-komponent klarlak er ekstra stærk i forhold til slidstyrke samt resistens overfor blandt andet kemikalier.
  198,00 DKK
 5. Supreme 2K Klarlak - Silkemat
  Supreme 2K Klarlak - Silkemat
  400 ml silkemat 2K klarlak på spray. En to-komponent klarlak er ekstra stærk i forhold til slidstyrke samt resistens overfor blandt andet kemikalier.
  198,00 DKK
 6. Mipa Spraylak
  Mipa Spraylak - Mat
  400 ml mat klarlak på spray. Spraymalingen bruges til at skabe et mat finish på lakerede flader, samt flader af aluminium, kobber, messing og rustfrit stål.
  79,00 DKK
 7. Mipa Blank Klarlak
  Mipa Spray Klarlak - Blank
  400 ml blank klarlak på spray. Spraymalingen bruges hovedsageligt som slut lak til autolakeringer med en metallic effekt.
  119,00 DKK
 8. R-M Satintop Klarlak
  R-M Satintop Klarlak
  0.75 L silkemat klarlak til slutstøg ved autolakeringer med R-M basecoats. Produktet giver en silkemat overflade på bilen.
  598,00 DKK
 9. R-M Silicatop Klarlak
  R-M Silicatop Klarlak
  0.75 L helmat klarlak til slutstrøg ved autolakeringer lavet med R-M basecoats. Produktet giver en mat overflade på biler.
  698,00 DKK
 10. Relocryl Diamond 2K HS Klarlak
  Relocryl Diamond 2K HS Klarlak
  5 L to-komponent klarlak til fuld autolakering eller til pletreparation på dele af køretøjer med blank glans.
  898,00 DKK
 11. R-M Startop HS Klarlak
  R-M Startop HS Klarlak
  1 og 5 L blank klarlak der kan bruges til hellakerings- og reparationsarbejde hvor R-M basefarver er anvendt.
  Fra: 489,00 DKK
 12. Mipa 2K HS Klarlak - Ridsefast
  Mipa 2K HS Klarlak - Ridsefast
  0.5 og 1 L to-komponent, ridsefast klarlak baseret på Reflow-teknologi. Produktet bruges til reparationslakering samt hellakering af motorcykel og bil.
  Fra: 298,00 DKK
 13. Mipa Spraylak
  Mipa Spraylak - Blank
  400 ml blank klarlak på spray. Spraymalingen bruges til at skabe en blank finish på lakerede flader, samt flader af aluminium, kobber, messing og rustfrit stål.
  79,00 DKK
 14. Motip Klarlak
  Motip Klarlak
  500 ml blank klarlak til afsluttende lag ved autolakering med metalliske lakker.
  79,00 DKK

14 varer

Klarlak er et af de produkter, hvor der skal bruges både hærder og fortynder. Du kan altid finde de specifikke anvisninger sammen med klarlakkens beskrivelse, men du er altid velkommen til at stille yderligere spørgsmål. 

Klarlakkens egenskaber

En klarlak er med til at bevare din lakering. Det er en nødvendig slut-lak for at beskytte den metalliske og iriserende maling. Har du i stedet valgt en akrylmaling som din basefarve, er det ikke altid nødvendigt med en klarlak. 

En klarlak kommer i mange afstøbninger med forskellige egenskaber og det er derfor en fordel, hvis du har overvejet, hvad netop din klarlak skal kunne. Har du kun et mindre reparationsarbejde, kan en hurtigtørrende lak måske være den rigtige for dig. En anden egenskab, vi ved har betydning for mange, er glansgraden. Her kan vi både tilbyde lakker med mat, silkemat , blank og med diamant blank glans. 

Fordele ved klarlak

Som sagt, så er klarlakken nødvendigt som slut-lak til metalliske malinger, men ikke til akryl lakeringer. Du kan dog med fordel alligevel afslutte din akrylmaling med en klarlak. Fordelene er blandt andet:

 • Nem rengøring - En lakeret overflade er lettere at holde flot blank.
 • UV-beskyttelse - En lakeret overflade falmer ikke lige så let.
 • Beskyttelse af maling - En lakeret overflade beskytter malingen for ridser.

Farve og lak kompatibilitet

En omgang autolakering omfatter almindeligvis en basis maling og så en klarlak, men er du ikke opmærksom, kan du få problemer. Tilbage i starten af halvfemserne så man mange tilfælde af bobler under overfladen på biler. Disse irriterende luftbobler begyndte gradvist at udvikle sig og føre til afskalning af klarlakken. Du kan nok godt gætte, at det selvfølgelig er noget, der skal undgås. Der kan være flere omstændigheder, der leder til luftbobler, men den primære årsag er, at din base maling og klarlak ikke passer sammen - derved kan bindingen aftage over tid. 

Navnets betydning

1K, 2K... hvad skal det betyde? Ja, det er faktisk ganske simpelt. 

 • 1K klarlak er et udtryk, der bruges til at beskrive en belægning, som ikke skal bruge en hærder, aktivator eller katalysator.
 • 2K klarlak er et udtryk, der bruges til at beskrive en belægning, som skal blandes med en hærder, katalysator eller aktivator. Til gengæld er det mindre modtageligt over for skader fra vind og vejr, kemikalier og UV-stråler.