Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Epoxy

Epoxy har længe været en storspiller i industrien, men nu har den også gjort et kæmpe indtog i den private boligindretning - og med god grund. Hvis du ønsker et smukt og slidstærkt gulv, er epoxy et godt valg. Epoxy er en utroligt stærk og effektiv gulvmaling. Se vores produktudvalg nedenfor, og ønsker du selv at give dig i kast med at male dit gulv, kan du læse vores guide til at male med epoxy nederst på siden. Har du spørgsmål, står vi altid klar til at hjælpe dig per telefon og i butikken. 

Epoxy

7 varer

 1. Südwest AquaVision 2K grunder
  Südwest AquaVision 2K Epoxy Grunder
  800 ml to-komponent vandfortyndbar epoxy grunder til indendørs og udendørs brug på alle hårde og ikke-absorberende overflader.
  298,00 DKK
 2. Jotun Super 2K epoxygulvmaling grå
  Jotun 2K Epoxy Gulvmaling - Grå
  5 og 20 L grå, RAL 7038, epoxy gulvmaling, der efterlader vandresistente, slidstærke, elastiske og kemikalieresistente overflader
  Fra: 998,00 DKK
 3. Jotun Super 2K epoxygulvmaling special tonet
  Jotun 2K Epoxy Gulvmaling - Specialtonet
  5 og 20 L epoxy gulvmaling, der efterlader vandresistente, slidstærke, elastiske og kemikalieresistente overflader. Kan tones i alle RAL og NCS farver.
  Fra: 998,00 DKK
 4. ColorMatic 2K Epoxy Grunder
  ColorMatic 2K Epoxy Grunder
  200 ml to-komponent epoxy baseret universal grunder til brug på alle slags metaller, inklusiv aluminium.
  205,00 DKK
 5. Elite 2K Epoxy Gulvmaling
  Elite 2K Epoxy Gulvmaling
  10 + 2 kg vandbaseret 2K epoxygulvmaling med en halvblank finish. Produktet kan bruges i industrien og privaten.
  1.098,00 DKK
 6. PP 2k Epoxy gulvmaling
  PP 2K Epoxy Floor Paint
  4 og 10 L epoxy gulvmaling i en lysegrå farve og i ekstra slidstærk kvalitet. Epoxymalingen kan bruges til overfalder af beton, træ, klinker, fliser og massive fiberplader.
  Fra: 849,00 DKK Vejl. pris 849,00 DKK
 7. Epoxyharpiks til støbning
  Epoxy Støb
  1 eller 5 kg støbe epoxy i høj kvalitet inkl. hærder. Epoxy anvendes til coating, fugning, limning, spartling m.m. og med en sublim slidstyrke, er den også idéel til det maritime miljø.
  Fra: 369,00 DKK

7 varer

Epoxy er både til erhverv og private hjem

Tidligere var epoxy forbeholdt landbrug, erhverv og industri, hvor man eksempelvis brugte epoxymaling på gulve i fabrikker, lagerhaller og værksteder på grund af dens høje slidstyrke og rengøringsvenlige overflade. Men som du kan se i diverse boligprogrammer og DIY-fora har epoxy-maling også vundet indpas i det private hjem i takt med, at den moderne inretningsstil inspireres mere og mere af den rå og industrielle stilart.

Få et slidstærkt og rengøringsvenligt gulv med epoxy-maling

Når du maler gulvet med epoxy-maling, får du et gulv, der er ekstremt modstandsdygtigt over for slid og belastninger og med en lang levetid. Samtidig er det nemt at rengøre, og hvem er ikke glad for det? Ud over at malingen giver gulvet den optimale beskyttelse mod trafik og slitage, og det er nemt at køre en gulvklud hen over, fås det også i mange forskellige farver. Det betyder, at du kan få et gulv i stort set præcis den kulør, du ønsker dig.

Alle kan male med epoxy - Sådan gør du

Trin 1: Rengør gulvet grundigt
Gulvet skal være rent, tørt og fri for fedtrester. Ligeledes uden ujævnheder. Epoxy-maling fylder ikke mange mikrometer, så selv små ujævnheder ses hurtigt i overfladen. Hvis der er revner i gulvet kan de fyldes med epoxy-spartelmasse inden du begynder at male. Blanke overflader matslibes, sugende flader behandles med en grunder, der er beregnet til epoxy. Hvis gulvet tidligere har været malet, kan det godt overmales med epoxy, men igen er det vigtigt, at malingen er fin og jævn og binder godt til gulvet. Spring ikke for let hen over første trin, da underlagets beskaffenhed er afgørende for, at epoxy-malingen hæfter sig ordentligt fast.

Trin 2: Bland og rør omhyggeligt sammen
Epoxy-maling består af to komponenter: en base og en hærder (“acceleratoren”). De skal blandes sammen, umiddelbart før du skal male, i præcise mål for at opnå den ønskede hærdning. Åbn de to bøtter og omrør godt hver for sig. Skal du bruge hele mængden, kan du blot tømme den lille bøtte op i den store. Skal du bruge en mindre mængde, skal du bruge en vægt til at opveje det nye forholdsmæssige forhold, da produkterne har forskellig vægtfylde. Du bør kun blande den mængde, du kan nå at bruge inden for den angivne tidsramme. Bland delene grundigt sammen helt ud i kanterne. Du kan ikke nøjes med at bruge en rørepind, da blandingen således ikke vil blive rørt ordentligt sammen, og efterfølgende kan hærde uens op. Så brug en pisker i en boremaskine (ved lav hastighed).

Trin 3: Arbejd hurtigt - rul overfladen
Når malingen er blandet, er hærdningsprocessen i gang. Derfor har du en begrænset tid at arbejde med malingen i, typisk omkring to timer. Epoxy-maling vil ikke selv flyde ud på gulvet, den skal "tvinges ud" ved at du ruller den på. Fordel malingen med en malerrulle på et skaft og påfør malingen vådt i vådt for at opnå et jævnt resultat og undgå nuanceforskelle. Du skal regne med, at der kræves to lag maling, for at det dækker ordentligt.

Sørg for god udluftning i det rum du maler i, da epoxy kan blive mere mat end oplyst, hvis luftfugtigheden er for høj. Underlaget og temperaturen i rummet skal mindst være på 15 grader, for at malingen kan hærde optimalt. Husk at sikre, at der ikke kan blæse skidt ind på den nymalede overflade.

Er epoxy-maling farligt?

Nej, det meste epoxy-maling er ikke farligt. De fleste af vores epoxy-produkter er vandopløselige og indeholder ingen farlige opløsningsmidler. De afgiver ingen farlige dampe under brug eller efter hærdning, og derfor behøver du ikke at have maske eller åndedrætsværn på, når du bruger epoxy-maling. Vælger du typen med opløsningsmidler, anbefaler vi dig at anvende en maske med kulfilter.

Som privat person behøver du ikke at investere i en masse dyrt udstyr. En god portion omtanke og forholdsvis simpelt påklædning gøre det. Når du maler med epoxy-maling skal du have handsker på, der er særskilt godkendt til epoxy. Desuden bør du iføre dig beskyttelsesbriller eller ansigtsværn og en malerdragt. Hvis du er omhyggelig med sikkerheden, behøver du ikke at være bange for at male dit gulv med epoxy. Tager du dine forholdsregler, får du et super flot og slidstærkt gulv, der er nemt at vaske og holde pænt, helt uden sundhedsrisiko.

Det skal du bruge til at male

 • Pensel til kanter
 • Malerrulle og skaft
 • Malerspand med spandeposer
 • Vægt, hvis du ikke skal bruge det hele
 • Boremaskine og piskeris

Det skal du have på, når du arbejder med epoxy-maling

 • Kemikalie-resistente handsker
 • Malerdragt med hætte
 • Gummistøvler
 • Beskyttelsesbriller eller ansigtsskærm
 • Kulfiltermaske

Vores bedste råd

 • Mal kanter først: Brug en pensel til at male kanterne med først. Husk: sørg for ikke at male større områder end at alt kan lægges ud vådt i vådt.
 • Brug en ny rulle til hvert lag, da malingen hærder og når først brugstiden er gået, kan du ikke rengøre rullen mere.