Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Spartelmasse og fugemasse

Hvis du har uønskede revner, sprækker eller huller i din overflade, gør du klogt i at få det repareret. Ujævnheder som revner og sprækker har det nemlig med at udvide sig, og huller er da bare ikke kønne at se på. Spartel- og fugemasse er netop produkter, der er udviklet til at ordne ujævnheder. Når du skal spartle eller fuge, er det altafgørende for arbejdets kvalitet, at du vælger den rigtige masse og anvender den rigtigt. For at hjælpe dig på vej, har vi lavet en guide til spartelmasse/fugemasse nederst på siden. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. 

Spartel- og fugemasse

Varer 1-20 af 31

Side
 1. Spar29%
  Jotun akrylspartel
  Jotun Akrylspartel til Træ, Tube
  400 og 750 ml hurtigtørrende spartelmasse til træ, som du kan bruge til at udjævne huller og sprækker i fodlister, paneler og døre inden du skal male.
  Fra: 49,00 DKK Vejl. pris 69,00 DKK
 2. Spar36%
  Jotun Medium Spartel
  Jotun Væg- og Loftspartel
  3 og 10 L stærk spartelmasse til indendørs spartling af samlinger og pletspartling på vægge og lofter af gips, beton og puds. Produktet kan udfylde ujævnheder op til 4 mm i en arbejdsgang.
  Fra: 109,00 DKK Vejl. pris 169,00 DKK
 3. Spar15%
  Jotun Vådrumsspartel
  Jotun Vådrumsspartel
  3 og 10 L spartelmasse til badeværelset og andre vådrum. Produktet er klar til brug og beskytter vægge og lignende mod vand og fugt. Du kan spartle op til 4 mm dybe huller i en arbejdsgang.
  Fra: 169,00 DKK Vejl. pris 199,00 DKK
 4. Spar51%
  Jotun malerfuge
  Jotun Malerfuge
  300 ml fleksibel fugemasse til fuger omkring vinduer, døre og lignende. Produktet er klar til brug og påføres let med en sprøjtepistol. Anvendes til indendørs tørrerum.
  Specialpris 29,00 DKK Vejl. pris 59,00 DKK
 5. Spar25%
  Jotun væg- og loftspartel, tube
  Jotun Væg- og Loftspartel, Tube
  400 ml stærk spartelmasse til indendørs spartling af samlinger og pletspartling på vægge og lofter af gips, beton og puds. Produktet kan udfylde huller op til 4 mm i en arbejdsgang.
  Specialpris 44,00 DKK Vejl. pris 59,00 DKK
 6. Spar30%
  Jotun Grov Spartel
  Jotun Grovspartel
  3 og 10 L spartelmasse til udfyldning af dybe huller og sprækker i grove underlag. Kan udfylde dybder og til 10 mm i en arbejdsgang.
  Fra: 139,00 DKK Vejl. pris 199,00 DKK
 7. Decoplast spartel
  Decoplast Spartel, Bland-selv
  5 kg bland-selv cementbaseret spartel, der er harpiks forstærket og derfor yderst velegnet til de fleste spartelopgaver. Produktet tørrer på bare 30 minutter og kan bruges både ude og inde.
  248,00 DKK
 8. Decofill Gips-spartel bland-selv
  Decofill Gipsspartel, Bland-selv
  500 g bland-selv gipsspartel, der er nem at blande og arbejde med. Produktet kan anvendes på alle mineralske underlag såsom beton, gips, sten, murværk og lignende.
  29,00 DKK
 9. Miller Spartelfiller
  Miller Spartelfiller
  400 g klar-til-brug spartelmasse, der påføres direkte fra tuben. Produktet kan bruges til mindre huller og sprækker i væg- og murværk.
  49,00 DKK
 10. Polyfilla Extra Fin Letvægtsfiller
  Polyfilla Extra Fin Letvægtsfiller
  200 ml filler til små og store huller og sprækker i alle typer overflade. Kan bruges til at udfylde skruehuller samt reparere dekorative udformninger.
  44,95 DKK
 11. Polyfilla Savsmuldstapet Rutexfiller
  Polyfilla Savsmuldstapet Rutexfiller
  330 g filler til reparation af mindre skader, huller og revner i overflader med savsmuldstapet.
  59,00 DKK
 12. Polyfilla Hurtigtørrende klar til brug
  Polyfilla Klar-til-brug
  330 g hurtigtørrende filler til reparation af små huller og revner i puds, beton, sten, stuk og gips fra Polyfilla.
  69,00 DKK
 13. Soudal Fix ALL Flexi
  Soudal Fix All
  290 ml alsidig fugemasse i hvid og sort der også kan bruges som lim. Brug den på alle overflader både inde og ude.
  Fra: 89,00 DKK
 14. Miller Letvægtsfiller
  Miller Letvægtsfiller
  200 ml færdigblandet letvægtsfiller, klar til brug. Filleren bruges til reparation af mindre revner, samlinger og lignende.
  79,00 DKK
 15. Ardex A 828 vægspartelmasse
  Ardex A 828 Spartel
  12,5 kg hurtighærdende vægspartelmasse til indendørs brug. Kan bruges på ubehandlede overflader og er et velegnet valg af underlag til maling, bindemidler og klæbere. Kan også bruge til at rette op på dybe revner og huller i vægge og loft samt til opsætning af holdere til armaturer.
  449,00 DKK
 16. Dana Lim fibergipsspartel 630
  Fibergipsspartel 630
  15 kg færdigblandet fibergipsspartel i høj kvalitet og med en god udfyldningsevne fra Dana Lim. Spartelmassen er til indendørs spartling i tørre rum af fibergipsplader.
  219,00 DKK
 17. Sandspartel Grov Airless
  PP Filler Sandspartel Grov
  15 L let og grov sandspartelmasse til indendørs plet- og fuldspartling. Spartelmassen kan bruges på overflader som beton, gipsplader, puds og i forvejen malede overflader.
  249,00 DKK
 18. Filler Airless Sandspartel Medium
  PP Filler Sandspartel Medium
  15 L brugsklar medium sandspartel af høj kvalitet og med god fyldeevne fra PP Professional Paint. Spartlen bruges til spartling af vægge og lofter samt andre overflader, der er egnet til overfladebehandling.
  379,00 DKK
 19. PP Filler Grov spartelmasse
  PP Filler Grov spartelmasse
  10 L brugsklar spartelmasse i høj kvalitet med god fyldeevne fra PP Professional Paint. Spartelmassen er velegnet til spartling af vægge og loft samt andre overflader, der egner sig til overfladebehandling.
  299,00 DKK
 20. PP Filler Joint Gipsspartel
  PP Filler Joint Gipsspartel
  10 L færdigblandet spartelmasse til spartling af gipsplader og gipspladesamlinger. Velegnet til armering af gipspladesamlinger sammen med gipstape.
  289,00 DKK

Varer 1-20 af 31

Side

Er polyfilla det samme som spartelmasse/fugemasse?

Det korte svar er nej. Polyfilla er et mærke. Det svenske firma Polyfilla er storproducent af spartel- og fugemasse, men har også andre produkter i deres sortiment fx lak- og malingsfjerner, rengørings- og plejeprodukter, tapetklister m.m. I Danmark er Polyfilla blevet ensbetydende med spartelmasse og fugemasse, men der findes også andre producenter af sådanne produkter som fx decotric, miller og Jotun. Hos Farve & Lak forhandler vi også disse mærker.

Vælg spartelmasse efter sted og materiale

Når du skal vælge en spartelmasse, er det afgørende, at du vælger en type, der passer til det sted eller rum, der skal spartles i. Er det til indendørs eller udendørs brug, og hvilket materiale skal der arbejdes på? Er det f.eks. en beton- eller gipsvæg? Hvis du skal spartle udendørs, stiller det nogle særlige krav til produktet. En spartelmasse, der skal bruges udenfor, kræver en helt anden holdbarhed. Den skal kunne tåle frost, vind og vejr uden at krakelere. Er det en udendørs væg, du skal spartle, er det således vigtigt at vælge en spartel, der er cementbaseret. Når du skal spartle indendørs, er der to ting, du skal holde dig for øje:

 • Hvor meget der skal spartles?
 • Hvilken type rum/væg skal spartles?

Hvor meget skal der spartles?

Hvis det er et mindre projekt, hvor du fx skal lappe små huller og revner, kan du nøjes med at pletspartle. Det kan som oftest klares med en spartel og færdigblandet spartelmasse på tube. Er det et større projekt, hvor der er mange ujævnheder og niveauforskelle, skal der laves en fuldspartling. Til en fuldspartling kan det være hensigtsmæssigt at anvende en rulle, som både er tidsbesparende og giver et pænt og jævnt resultat.

Hvilken type rum/væg skal spartles?

Det er vigtig, at du vælger spartelmasse efter, hvilken type væg eller overflade, du skal spartle. Er det fx en gipsvæg eller en pudset mur? Skal du spartle på et badeværelse, er det desuden vigtigt, at du vælger en særlig vådrumsspartel. Så er du sikker på, at spartelmassen ikke suger fugt og forhindrer, at der kan trænge vand ind i væggen.

Spartel til gipsvæg eller gipsloft

Skal du spartle en gipsvæg eller et gipsloft, kan du vælge enten at bruge en gipsspartel eller en sandspartel. I de fleste tilfælde vil du få det flotteste resultat ved at bruge gipsspartel, men en sandspartelmasse ‘super medium’ kan også bruges.

Sandspartel

Skal du spartle en pudset væg, skal du altid bruge sandspartel. Sandspartel er en spartelmasse, hvor der er sand i som modvirker, at spartelmassen synker for meget under tørring. Sandspartelmasse fås i tre forskellige typer: en grov sandspartelmasse, en medium og en super medium. På den måde kan du vælge den type, der passer bedst til materialet.

Den grove spartelmasse er grovest og god til at dække dybe huller. Den bruges til at spartle vægge og lofter, hvor der skal et tykkere lag spartel på. Super medium og medium bruges til finish spartling, og de er begge spartelmasser, der er nemme at slibe. 

Fugemasse er ikke bare fugemasse

Fugemasse findes i flere forskellige varianter, og inden du køber, skal du sikre dig, at fugemassen har de ønskede egenskaber i forhold dit projekt. Fugemasser kan groft sagt deles op i tre hovedgrupper: 

 • Acrylfugemasse
 • Silikonefugemasse
 • Byggefugemasse

Acrylfugemasse

Acrylfugemasse (også kaldet akrylfuge og malerfuge) er til indendørs brug. Det bruges til tætning af vinduer og døre, og til tætning af samlinger mellem loft, vægge, fodpaneler og gulv (før maling). Akrylfugemasse er plastisk, og når den er hærdet, er overfladen lidt gummiagtig, men den kan ikke give sig ret meget. Det er nemt at arbejde med og kan overmales efterfølgende.

Silikonefugemasse

Silikonefugemasse (også kaldet vådrumssilikone og sanitetssilikone) er en sej silikonemasse, der danner en elastisk og vandtæt fuge. Silikonefugemasse bruges ved fuger, der er udsat for vand i fx køkken og badeværelse. Den kan blandt andet bruges til tætning rundt om toilet, håndvask, badekar, samlinger mellem flisevægge og gulv mv. Du skal være opmærksom på, at selv om fugemassen indeholder midler, der beskytter mod mug og svamp, vil den begynde at mugne på et tidspunkt. Fugemassen må ikke fjernes med kemiske opløsningsmidler, da det kan skade vådrumsmembranen. Den skal derfor fjernes fysisk, fx med en skarp kniv. Silikonefugemasse kan ikke males over.

Byggefugemasse

Byggefugemasse (også kaldet byggesilikone) er en fællesbetegnelse for flere typer af kunstgummibaserede fugemasser, hvor nogle typer er til indendørs brug og andre til udendørs brug. Byggefugemasse hæfter på de fleste materialer og bruges fx indendørs rundt om døre og vinduer og udendørs til at tætne fuger mellem facader, bygningsdele og inddækninger. Visse typer er specielt udviklet til samlinger og afslutninger i gulve af træ, natursten og beton og omkring rørgennemføringer. Andre er specielt egnet til tætnings- og reparationsopgaver på hustage. Byggefugemasse er både stærk og elastisk og tåler større temperaturudsving. Den kan ligesom acrylfugemasse males over.

Vores bedste råd

 • Når du spartler huller ud i en væg, så rens overskydende spartelmasse uden om selve hullet væk med en fugtig svamp. Det giver det pæneste resultat.
 • Hvis du vil opnå en tæt og holdbar fuge, skal du sørge for, at fladerne er fri for gammel fugemasse, snavs, støv og fedt. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at grunde porøse overflader først.