BLACK DAYS ✨ Spar minimum 20% på hele shoppen, hele weekenden ✨

Grunder

Du har sikkert hørt nogle kloge mennesker sige, at du skal bruge en grunder, inden du skal male. Vi vil bestemt ikke modsige dem. Der er nemlig kun to scenarier, du kan opleve med en grunder: 1) Den påvirker ikke dit arbejde, 2) Den forbedrer dit arbejde. Du vil aldrig opleve, at en grunder gør dit arbejde ringere. Derfor er det fornuftige valg, at bruge en grunder. På denne side finder du grunder til indendørs brug. Se vores udvalg af kvalitetsprodukter nedenfor, og er du stadig i tvivl, om du skal anskaffe dig en grunder til dit malerarbejde, så har vi også uddybet fordelene og brugsscenarierne nederst på siden. 

Grunder

14 varer

 1. Spar33%
  Jotun Superhæfte Grunder, 2.7 liter
  Jotun Superhæfte Grunder
  2.7 L grunder med særlig god vedhæftning til besværlige, glatte og blanke underlag. Hæftegrunderen kan anvendes på plast, fliser, laminat og lignende.
  Specialpris 399,00 DKK Normalpris 599,00 DKK
 2. Südwest All-Grund grunder sort
  Südwest Grunder - Sort
  0.75 og 2.5 L alsidig sort hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber. Grunderen kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer både uden- og indendørs.
  Fra: 223,20 DKK Normalpris 279,00 DKK
 3. Südwest All-Grund grunder hvid
  Südwest Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L alsidig hvid hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til overflader af eksempelvis jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Fra: 148,80 DKK Normalpris 186,00 DKK
 4. Spar20%
  Jotun Heftgrunning Universal
  Jotun Heftgrunning Universal
  2.7 L universal hvid hæftegrunder med god vedhæftning på vanskelige underlag. Grunderen bruges indendørs på ikke-sugende underlag.
  Specialpris 359,20 DKK Normalpris 449,00 DKK
 5. Südwest AquaVision All-Grund
  Südwest AquaVision Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L vandbaseret hvid grunder uden opløsningsmidler. Denne grunder afgiver ingen giftige dampe og kan anvendes både inde og ude til overflader, der skal males i lyse farver.
  Fra: 143,20 DKK Normalpris 179,00 DKK
 6. Südwest AquaVision All-Grund sort
  Südwest AquaVision Grunder - Sort
  0.375, 0.75 og 2.5 L vandbaseret sort grunder uden opløsningsmidler. Denne grunder afgiver ingen giftige dampe og kan anvendes både inde og ude til overflader, der skal males med mørke farver.
  Fra: 143,20 DKK Normalpris 179,00 DKK
 7. Jotun Microgrunder
  Jotun Microgrunder
  1, 5 og 10 L grunder til pudsede vægge, beton, gipsplader og spartlede overflader.
  Fra: 63,20 DKK Normalpris 79,00 DKK
 8. Südwest All-Grund grunder grå
  Südwest Grunder - Grå
  2.5 og 10 L alsidig grå hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til indendørs og udendørs brug. Kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Fra: 375,20 DKK Normalpris 469,00 DKK
 9. Jotun Knast- & Spærregrunder
  Jotun Knast- & Spærregrunder
  0.68, 2.7 og 9 L hvid grunder og knastlak i ét samlet produkt fra Jotun.
  Fra: 119,20 DKK Normalpris 149,00 DKK
 10. Spar20%
  Herdins Fugtstop
  Herdins Fugtstop
  3 L brugsklar betonimprægnering der danner permanent fugtspærre i beton og cementbaserede materialer.
  Specialpris 398,40 DKK Normalpris 498,00 DKK
 11. Spar20%
  Südwest AquaVision 2K grunder
  Südwest AquaVision 2K Epoxy Grunder
  800 ml to-komponent vandfortyndbar epoxy grunder til indendørs og udendørs brug på alle hårde og ikke-absorberende overflader.
  Specialpris 238,40 DKK Normalpris 298,00 DKK
 12. Spar20%
  Mester Maling Plastgrunder, Drypfri
  Mester Maling Plastgrunder, Drypfri
  3 L drypfri akrylgrunder til indendørs og udendørs brug på flader af gips, beton, kalksten, puds, letbeton, cementfiber og spartelmasser.
  Specialpris 135,20 DKK Normalpris 169,00 DKK
 13. Spar20%
  Jotun Kvistlakk (knastlak)
  Jotun Kvistlakk (knastlak)
  0.8 L epoxy baseret knastlak der ikke bare reducerer knastgennemslag, men også gennemslag af nikotin, sod og misfarvninger.
  Specialpris 207,20 DKK Normalpris 259,00 DKK
 14. Jotun Sens Grunder, Træ
  Sens Grunder, Træ
  0.68 og 2.7 L helsevenlig grunder til træ uden MI. SENS er den eneste malingserie anbefalet af NAAF.
  Fra: 191,20 DKK Normalpris 239,00 DKK

14 varer

Behøver jeg at bruge grunder?

Er det overhovedet nødvendigt at bruge grunder, når maling nu om dage er så dækkende? Det korte svar er ja. Grunder er basis for godt malerarbejde, og hvis du vil opnå et flot resultat hurtigere, lettere og billigere, skal du bruge en grunder. Grunder gør det nemmere for malingen at hæfte. Mange overflader suger maling, og ofte suger de ikke jævnt. Grunderen hjælper med at mætte overfladen, og kan f.eks. forsegle en betonvæg, så den ikke længere suger.

En god grunder kan også skjule pletter, der ellers vil trænge igennem malingen. Hvis du f.eks. skal male en væg med fugtpletter, eller et loft med skjolder, er det ikke sikkert at malingen kan dække pletterne. Er der tale om meget tydelige pletter, er det en god idé, at give overflade grunder to gange. Så er du helt sikker på, at overfladen er klar til maling. Grunderen er den bedste forudsætning for et flot og ensartet resultat, der ikke skal males over flere gange. Husk altid at rense overfladen med grundrens inden du går i gang med grunderen. 

Hvad bør grundes indendørs?

Grunder bruges primært på vægge og lofter og egner sig bedst til materialer som træ, gips, beton og metal (med metalgrunder forebygger du f.eks. rust). Grunder sikrer en bedre hæftelse af ny maling ovenpå gammel maling. Hvis du har pudset eller spartlet, kan det også være nødvendigt at grunde de spartlede steder for at undgå, at malingen opsuges mere nogle steder. På gipsplader med nyopsat filt skal du bruge filt- og vævfylder til at lukke for sugeevnen i gips og filt. 

På badeværelser skal du bruge særlig grunder og maling til vådrum. Vådrumsgrunder kan bruges under både maling og fliser. Overvej også at bruge vådrumsgrunder i bryggers eller tørrerum, hvor der ligeledes kan være risiko for fugt. 

Træværk og paneler kan med fordel grundes inden maling. Ved at grunde træværket kan du dække eventuelle misfarvninger og udjævne farveforskelle. Brug en knast- og spærregrunder der efterlader en jævn overflade, hvorpå malingen kan hæfte optimalt og dermed dækker bedre. Læs mere om maling af træværk på vores kategoriside Træmaling.

Vores bedste råd

 • Det bedste resultat opnås ved at påføre grunderen med syntetisk pensel, kortluvet malerulle eller med sprøjte.