Gulvlak

Lige som gulvmaling giver din indretning et løft og dine gulve beskyttelse, så kan gulvlak gøre præcis det samme, og den beskyttende hinde, som lakken danner, gør samtidig gulvet nemmere at rengøre. Her på siden har vi samlet vores udvalg af gulvlak i forskellige glansgrader, så du kan finde en lak, der passer til din stil. Er du i tvivl om netop det her med glansgrader, så har vi forsøgt at forklare det lidt nærmere i bunden af siden. Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os i butikken, enten ved at kigge forbi eller ringe til os. 

Gulvlak

6 varer

 1. FAXE GOlak silkemat
  FAXE GOlak - Silkemat
  2, 5 og 10 L silkemat vandbaseret gulvlak, der er ekstrem stærk og modstandsdygtig overfor slid.
  Pris fra: 389,00 DKK
 2. FAXE GOlak mat
  FAXE GOlak - Mat
  2, 5 og 10 L mat vandbaseret gulvlak, der er ekstrem stærk og modstandsdygtig overfor slid.
  Pris fra: 389,00 DKK
 3. Südwest klar lak - Paladur silkemat
  Südwest Paladur - Silkemat
  0.375, 0.75, 2.5 og 10 L gulvlak med silkemat glans. Lakken er oliebaseret og efterlader en særlig stærk overflade på træ, både inde og ude.
  Pris fra: 129,00 DKK
 4. Südwest klar lak - Paladur blank
  Südwest Paladur - Blank
  0.375, 2.5 og 10 L højglans gulvlak. Lakken er oliebaseret og efterlader en særlig stærk overflade på gulve og møbler af træ.
  Pris fra: 129,00 DKK
 5. Südwest klar lak - Holzsiegel silkemat
  Südwest AquaVision Holz-Siegel - Silkemat
  0.75, 2.5 og 10 L silkemat og ekstra stærk vandbaseret gulvlak til indendørs brug på trægulve, men kan også bruges til møbler.
  Pris fra: 149,00 DKK
 6. Südwest klar lak - Holzsiegel blank
  Südwest AquaVision Holz-Siegel - Blank
  0.75, 2.5 og 10 L blank vandbaseret træforsegler og klarlak til lakering af gulve, møbler eller andet træ. En gulvlak med høj glans til indendørs brug.
  Pris fra: 149,00 DKK

6 varer

Fordele ved gulvlak

Et lakeret gulv har mange fordele, og derfor er lak da også en populær efterbehandling. Gulvlak giver en meget slidstærk og smudsafvisende overflade. Et lakeret gulv tager således ikke imod skidt og væske så nemt som et olieret gulv. Gulvlak giver dit gulv et flot udtryk og en høj holdbarhed, da lakken lægger en slidstærk overflade. Så lakken er med til at sikre gulvet en længere levetid. Samtidig er der minimal vedligeholdelse og rengøring af et gulv, der har fået gulvlak. Du kan lakere både nye, afslebne og tidligere lakerede trægulve.

Hvilken glanstype skal du vælge?

Gulvlak kan opfriske dit gamle og medtagede gulv. På et trægulv kan lakken fremhæve træets naturlige udseende og struktur og tilføje en flot finish til gulvet. Du kan selv bestemme gulvets nye look ved at vælge lige netop den glanstype, der passer til stuen eller dit ønske. Det er graden af glans i lakken, der afgør gulvets udseende, og hvor meget det kommer til at skinne. Graden af glans defineres på en skala fra 0-100. Jo højere tal, jo mere blank er lakken. Dit valg af mat eller blank gulvlak, har dog ikke kun betydning for gulvets grad af genskin, men også i hvor høj grad du vil kunne se ridser, hakker og mærker.

Mat gulvlak

Mat gulvlak er en af de allermest brugte typer af overfladebehandlinger til trægulve. Vælger du en mat lak, får du et gulv med et naturligt udtryk. Du kan kan få den samme skønne følelse frem, som et olieret gulv kan give, samtidig med at gulvet bliver meget slidstærkt.

Blank gulvlak

Hvis du gerne vil have, at gulvet skal skinne, skal du vælge en blank gulvlak. Vær opmærksom på, at ridser og hakker er mere tydelige i gulve, der er behandlet med en højglanslak. Dvs. jo mere blank en lakken er, jo nemmere bliver det at se skader i gulvet.

Hvid gulvlak

Hvid mat lak er et populært valg til trægulve. Vælger du, at dit gulv skal efterbehandles med hvid lak, får du lyse trægulve med en glat overflade. Hvid lak bruges ofte til trægulve i ask eller eg.

Gulvlak til trægulv

Som udgangspunkt kan du lakere alle slags trægulve. Men du skal være opmærksom på, hvilken type træ dit gulv er lavet af, da det ikke er alle træsorter, der egner sig til alle typer af efterbehandling. Træ reagerer forskelligt på lak, og nogle sorter – især ubehandlet eg – bliver mørkere pga. garvesyreindholdet. I Danmark er de mest almindelige typer af træsorter, der bruges til gulvbelægning, fyr, bøg, eg og ask, og dem kan du sagtens lakere. Udover træsorten har det også noget at sige hvor meget slitage gulvet bliver udsat for.

Gulvlak til beton

Beton er et hårdt og stærkt, men sugende materiale. Derfor er det vigtigt, at du behandler og vedligeholder overfladen, hvis du vil holde den pæn. Beton tager faktisk nemt mod skader, hvis det er behandlet forkert. Når du beskytter betonoverfladen med lak, bliver den mere vand- og smudsafvisende. Overfladen skal behandles helt fra starten, inden du tager betonen i brug. Er der først kommet pletter, kan de nemlig være svære at fjerne igen. Du kan få forskellige gulvlak til betongulv alt efter hvilket look, du ønsker at frembringe.

 • Vælg en højglans epoxylak beregnet til lakering af rå betongulve, hvis du ønsker en blank, rengøringsvenlig og stærk overflade.
 • Vælg en klarlak, der giver en flot højglans overflade, hvis du ønsker det rå betongulv skal beholde sit rå udseende. Du vil få et gulv der er ekstremt stærkt og meget smudsafvisende. Samtidig bliver gulvet utrolig nemt at holde rent.

Vandbaseret eller oliebaseret lak?

Vandbaseret lak er gennemsigtig og danner en næsten usynlig hinde på træet. Vandbaseret lak lugter ikke så meget ikke, og værktøjet kan efterfølgende gøres rent under vandhanen. Lakerer du med olie, kræver det udluftning både under og efter behandlingen, og værktøjet skal gøres rent med terpentin. Lakken gulner med tiden, og giver dermed gulvet et gyldent skær. Vandbaseret lak baseret er mest velegnet til lyse træsorter som fyr, bøg, ask og birk. Hvis du bruger en vandig lak til de mørke træsorter, får du lidt mindre dybdevirkning og en svag hvid overflade. Dette fås især med matte lakker. Derfor bør du kun bruge oliebaseret lak til mørke træsorter. Hvis du vil undgå den mørkere overflade på egegulve, anbefales det også at bruge oliebaseret lak hertil.

Vores bedste råd

 • Sørg for at trægulvet er slebet (eventuelt afhøvlet inden afslibningen) før du lakerer. Lakken er ikke i stand til at dække eventuelle ridser, der allerede måtte være i gulvet.
 • Det er en god idé at prøvelakere et mindre areal, før du går i gang med hele gulvet. Så kan du se, hvordan gulvet tager imod lakken, og hvor godt den hæfter, inden du giver resten af gulvet.
 • Stryg eller rul på langs af træets årer og i bræddernes længderetning. For at undgå overlapninger er det en fordel at lakere et eller to brædder ad gangen i fuld længde. 
 • Påfør rigeligt lak, helst 2-3 gange, så holder den længere.