Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Gulvmaling

Dit gulv bliver nok dagligt udsat for slid fra passage og måske hårde rengøringskemikalier. Gulvmaling kan gøre en stor forskel i forhold til både udseende og vedligeholdelse af gulvet. En god gang gulvmaling kan pifte rummet op, gøre gulvet mere modstandsdygtigt for ridser og hakker og samtidig gøre det lettere at rengøre. Her på siden præsenterer vi dig for vores sortiment af gulvmaling, og for at hjælpe dig lidt på vej med dit valg, har vi forsøgt at besvare de oftest stillede spørgsmål nederst på siden. Har du flere spørgsmål eller noget du gerne vil have uddybet, er du velkommen til at ringe til os eller komme fordi butikken.

Gulvmaling

9 varer

 1. Elite 2K Epoxy Gulvmaling
  Elite 2K Epoxy Gulvmaling
  10 + 2 kg vandbaseret 2K epoxygulvmaling med en halvblank finish. Produktet kan bruges i industrien og privaten.
  1.098,00 DKK
 2. Spar22%
  Trestjerner Gulvmaling Træ, Laminat & Beton
  Trestjerner Gulvmaling, Halvblank
  0.68, 2.7 og 9 L halvblank og forstærket gulvmaling til indendørs brug på træ-, parket-, laminat- og betongulve. Malingen kan tones i din ønskede farve.
  Fra: 249,00 DKK Vejl. pris 319,00 DKK
 3. Spar22%
  Trestjerner Gulvmaling Træ, Laminat & Beton
  Trestjerner Gulvmaling, Blank
  0.68 og 2.7 L forstærket gulvmaling med en blank glans til indendørs brug på træ-, parket-, laminat- og betongulve. Malingen kan tones i din ønskede farve.
  Fra: 249,00 DKK Vejl. pris 319,00 DKK
 4. Jotun Super 2K epoxygulvmaling special tonet
  Jotun 2K Epoxy Gulvmaling - Specialtonet
  5 og 20 L epoxy gulvmaling, der efterlader vandresistente, slidstærke, elastiske og kemikalieresistente overflader. Kan tones i alle RAL og NCS farver.
  Fra: 998,00 DKK
 5. Jotun Super 2K epoxygulvmaling grå
  Jotun 2K Epoxy Gulvmaling - Grå
  5 og 20 L grå, RAL 7038, epoxy gulvmaling, der efterlader vandresistente, slidstærke, elastiske og kemikalieresistente overflader
  Fra: 998,00 DKK
 6. Spar22%
  Trestjerner Gulvmaling Træ, Laminat & Beton
  Trestjerner Gulvmaling, Mat
  2.7 L forstærket gulvmaling i flotte farver med en smuk mat glans til indendørs brug på træ-, parket-, laminat- og betongulve.
  Fra: 699,00 DKK Vejl. pris 899,00 DKK
 7. Spar23%
  Trestjerner Sigural 2K Epoxymaling til betongulve
  Sigural 2K Epoxy Gulvmaling
  1 L epoxy maling til mur og beton. Vælg mellem Skygrå og Varmgrå. Den 2-komponente maling kan modstå høj mekanisk slitage og er derfor idéel som gulvmaling også i værkstedet.
  Fra: 299,00 DKK Vejl. pris 389,00 DKK
 8. Spar18%
  PP Gulvmaling
  PP Floor Acrylic
  10 L vandbaseret plastgulvmaling til træ- og betongulve, der kan tones i lyse farver; En halvblank, hurtigtørrende og diffusionsåben maling, som også er velegnet til gulve, der er udsat for fugt.
  Specialpris 1.299,00 DKK Vejl. pris 1.586,00 DKK
 9. PP 2k Epoxy gulvmaling
  PP 2K Epoxy Floor Paint
  4 og 10 L epoxy gulvmaling i en lysegrå farve og i ekstra slidstærk kvalitet. Epoxymalingen kan bruges til overfalder af beton, træ, klinker, fliser og massive fiberplader.
  Fra: 849,00 DKK Vejl. pris 849,00 DKK

9 varer

Olie- eller vandbaseret gulvmaling?

Skal jeg vælge en olie- eller vandbaseret gulvmaling? Det kommer mest an på, hvor meget der bliver gået på gulvet, og hvor store belastninger gulvet vil blive udsat for. Gulve, der bliver udsat for meget slid, bør males med oliemaling, mens gulve, der ikke bliver udsat for så meget slitage, med fordel kan males med en vandbaseret gulvmaling. Vi anbefaler derfor vandbaseret maling til de fleste indendørs gulve.

Epoxy gulvmaling

Epoxy gulvmaling er et godt valg, hvis du vil have et gulv med et moderne industrielt look, der tåler slid og er nemt at rengøre. Epoxymaling er en slidstærk maling, der kan holde til store belastninger. Derfor har epoxymaling traditionelt været brugt i industri og landbrug, hvor man har malet gulve i maskin- og lagerhaller med epoxy. I dag har epoxy vundet indpas som gulvmaling i private hjem. Ikke blot i garagen, kælderrum eller bryggers, men også i entreen og stuen. Du kan nemlig sagtens male med epoxy indendørs, for det meste epoxymaling er i dag en vandbaseret to-komponent maling, der ikke indeholder de samme miljøfarlige fortyndere, som gammeldags epoxymaling anvendte. Vi har både vandbaseret og opløsningmiddel epoxy gulvmalinger.

Hvilke gulve kan man male med epoxy?

De fleste gulve kan males med epoxy. Du kan male:

 • Faste trægulve og parketgulve
 • Nye og gamle betongulve og fliser
 • Tidligere malede og lakerede gulve

Det er vigtigt, at den overflade, der skal males, er ren og ikke har løstsiddende materiale, støv, olie eller andet smuds. Se vores guide til, hvordan du maler med epoxy gulvmaling under kategorien epoxy.

Gulvmaling - til beton- eller trægulv?

Når du skal vælge den rette gulvmaling, skal du tage hensyn til, hvilket materiale gulvet er lavet af. Er det eksempelvis beton eller træ? Dernæst skal du tage højde for, hvor trafikeret gulvet er. Gulvmalingen skal have tilpas slidstyrke til, at den kan holde til den trafik, der er på gulvet. Vælger du den forkerte type gulvmaling eller et lavkvalitetsprodukt, kan gulvene hurtigt komme til at se slidte ud. Hos Farve & Lak® forhandler vi kvalitetsmaling med høj slidstyrke til alle slags gulve. Nedenfor kan du læse vores guide til gulvmaling.

Gulvmaling til beton

Hvem siger, at et betongulv skal være gråt? Du kan male et betongulv i alverdens farver, og hos Farve & Lak® kan vi tone din gulvmaling til beton i lige den nuance, du ønsker. Med en flot gulvmaling kan du give dit betongulv personlighed og et helt nyt udtryk.

Inden du maler: Nye tørre betongulve

Er det et helt nyt betongulv, du skal male, så husk at det skal have hærdet i mindst én måned. Sørg for at afrense gulvet for betonslam. Slib evt. buler og bobler med en slibeklods på forlængerskaft eller lej en slibemaskine. Støvsug gulvet grundigt. Gulvet skal vaskes med grundrens og vaskes rent med vand bagefter. Inden du maler med din ønskede maling og farve, skal du i nogle tilfælde give gulvet grunder. Vær omhyggelig med at overholde tørretiderne.

Inden du maler: Tidligere malede betongulve

Inden du går i gang, skal du sørge for at spartle større revner og huller i gulvet. Slib den gamle maling væk omkring hullet, støvsug grundigt og rens med grundrens. Lad spartelmassen tørre og slib den grundigt med fint sandpapir bagefter. Støvsug igen. Sørg for at fjerne løstsiddende gulvmaling, evt. med en lakskraber. Slib gulvet med sandpapir. Vask gulvet med grundrens og vask efter med rent vand.

Når du går i gang med at male

Start med at dække fodlister og væg kanter af, så der ikke kommer maling på dem. Mal først området tæt på væggen med en pensel. De store flader på gulvet maler du over med en malerrulle på skaft. Sørg for at fordele malingen ligeligt rundt. Du bør male hele gulvet i én arbejdsgang for at undgå ujævnheder. Husk at overholde tørretiden på malingen.

Gulvmaling til træ

Trægulve kan males i alskens farver, og hos os kan du få lige den farve, du ønsker. Hvis gulvet er slidt, bør du undgå en maling med høj glans, da det vil fremhæve træets struktur og dermed synliggøre skaderne. Brug i stedet en mat maling med lavere glans. Skal du male et trægulv, skal du klargøre det i forhold til, om det er behandlet eller ubehandlet.

Inden du maler: Ubehandlede trægulve

Hvis dit trægulv er ubehandlet, kan du vælge at lakere trægulvets knaster med knastelak for at opnå et mere glat og ensartet slutresultat. Du kan med fordel grunde gulvet først for at sikre et ensartet, fast underlag til din gulvmaling.

Inden du maler: Tidligere malede trægulve

Hvis dit trægulv har været malet før, skal du først sørge for at fjerne løstsiddende gulvmaling, evt. med en lakskraber. Matslib derefter gulvet, således kommende malingslag har noget at hæfte i. Vask til sidst gulvet med grundrens og skyl efter med rent vand. I mange tilfælde kan det være en fordel at give gulvet et hæftegrunder, inden slutmalingen påføres.

Når du går i gang med at male

Start med at dække fodpaneler og kanter af, så du ikke kommer til at male på dem. Mal først områderne tæt på væggen med en korthåret pensel. Brug en gulvrulle på forlængerskaft til de store flader. Mal altid gulvet i dets længderetning. Du skal regne med at male gulvet to gange for at opnå en ordentlig dækning. Sørg for ikke at male længere end du kan male kanter og overflade vådt i vådt.

Hvor lang tid skal gulvmaling hærde?

Det er også vigtigt at vide, at det tager tid for gulvmaling at hærde. Derfor bør du være lidt forsigtig med gulvet de første par uger. Vær opmærksom på, at malingen er tørret længe nok, før du begynder at stille møbler på gulvet. Er malingen ikke tør nok, kan møblerne lave ridser og mærker i gulvet, hvilket kan kræve, at gulvet skal males om.

Vores bedste råd

 • Mal altid i gulvets eller træets længderetning (på den lange led).
 • Køb hellere lidt for meget end for lidt gulvmaling, da for eksempel trægulve kan kræve ekstra maling, fordi de suger meget.
 • Start med at male fra den ende, der er længst væk fra der, hvor du skal slutte med at male. Så kan du komme ud af rummet igen, uden at skulle gå på det, du lige har malet.
 • Husk at lukke eller sætte vinduer på hasp, så du ikke pludselig opdager, at der står et vindue åben i den anden ende af rummet (hvis det ikke er i stueetagen).