Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Loftmaling

Du skal ikke afskrive, betydningen dit loft kan have for rummets størrelse og maling kan hjælpe dig på vej. Loftmaling evner at få et rum til at syne større og lysere, end det er. Her hos Farve & Lak® forhandler vi blandt andet Jotuns kvalitetsmaling, heriblandt Lady Perfection og Lady Pure Color. Har du aldrig før prøvet at male et loft, kan du fortsætte ned på siden og se hvordan du trin for trin maler et smukt og ensartet loft med loftmaling. Vi står selvfølgelig altid klar til at besvare alle de spørgsmål, du skulle have, enten per telefon eller i butikken. 

Loftsmaling

15 varer

 1. Spar24%
  Jotun Lady Perfection loftmaling
  Jotun Lady Perfection
  0.68, 2.7, 4.5 og 9 L helmat loftmaling i flere lyse farver uden opløsningsmidler til et bedre indeklima. LADY Perfection er let at påføre og dækker godt.
  Fra: 129,00 DKK Vejl. pris 169,00 DKK
 2. Spar30%
  Jotun SENS loft hvid
  Jotun SENS Loft, Hvid
  2.7 og 9 L Jotun SENS 02. En fremragende allergivenlig loftmaling, som giver et helmat ensartet hvidt loft.
  Fra: 399,00 DKK Vejl. pris 569,00 DKK
 3. TerraSilk, Glat - Senape
  TerraSilk - Glat Lermaling
  2.5 og 10 L ler-baseret væg- og loftmaling. Malingen, der er fremstillet på naturlige olier, voks og ler, bringer naturen indenfor hjemmets døre. De smukke farver stammer fra forskellige lerbrud i Italien.
  Fra: 898,00 DKK
 4. TerraSilk Lermaling med struktur
  TerraSilk - Struktureret Lermaling
  2.5 og 10 L ler-baseret væg- og loftmaling med struktur, som bringer ægte natur indendøre. Malingen, der er fremstillet på naturlige olier, voks og ler. Til denne variant medfølger en struktur komponent, så du selv bestemmer hvor grov væggen skal være., bringer naturen indenfor hjemmets døre.
  Fra: 1.047,00 DKK
 5. Spar29%
  PP Isolerende Maling - Glans 2
  PP Isolerende Maling - Glans 2
  10 L spærrende råhvid maling med mat glans, der beskytter mod nikotin skjolder, sod gennemtrængninger og dets lige.
  Specialpris 1.099,00 DKK Vejl. pris 1.548,00 DKK
 6. Spar30%
  PP Isolerende Maling - Glans 7
  PP Isolerende Maling - Glans 7
  10 L spærrende råhvid vægmaling med glans 7 (semi mat), der beskytter mod nikotin skjolder, sod gennemtrængninger og dets lige.
  Specialpris 1.149,00 DKK Vejl. pris 1.650,00 DKK
 7. Pro Classic 5 - PP Professional Paint
  PP Pro Classic 5
  10 L lys råhvid vægmaling og loftmaling der giver en mat og smuk overflade. Malingen har god dækkeevne og tåler let rengøring.
  599,00 DKK
 8. Robust 10 - PP Professional Paint
  PP Robust 10
  10 L robust, slidstærk og mat akrylmaling til vægge og lofter, der efterlader en overflade, som er let at rengøre. Malingen kan tones i et væld af forskellige farver.
  899,00 DKK
 9. Spar38%
  Super Acryl 20 - PP Professional Paint
  PP Super Acryl 20
  10 hvid vægmaling med glans 20 (halvmat). En robust akrylmaling der er langtidsholdbar og mærket med EU-blomsten.
  Specialpris 999,00 DKK Vejl. pris 1.605,00 DKK
 10. Spar5%
  Super Acryl 1 - PP Professional Paint
  PP Super Acryl 1
  10 L helmat væg- og loftmaling i flere farver med glans 1. Malingen efterlader en refleksfri overflade, der tåler rengøring.
  Specialpris 979,00 DKK Vejl. pris 1.029,00 DKK
 11. Super Acryl 10 - PP Professional Paint
  PP Super Acryl 10
  10 L halvmat væg- og loftmaling i mange farver. Malingen er mærket med EU-blomsten for forbedret produktion og kvalitet.
  699,00 DKK
 12. Spar30%
  Super Acryl 5 - PP Professional Paint
  PP Super Acryl 5
  3 og 10 L mat væg- og loftmaling der kan tones efter din farveønske. Malingen er slidstærk og holder i mange år.
  Fra: 299,00 DKK Vejl. pris 425,00 DKK
 13. Spar53%
  Robust 10 - PP Professional Paint
  PP Robust 5
  10 L robust, slidstærk og helmat akrylmaling i lyse farver til vægge og lofter, der efterlader en overflade, som er let at rengøre.
  Specialpris 739,00 DKK Vejl. pris 1.566,00 DKK
 14. Spar37%
  PP Super Acryl 7
  PP Super Acryl 7
  10 L miljøcertificeret væg- og loftmaling i glans 7 som giver smukke matte overflader. Mærket med EU-Blomsten får du en højkvalitetsmaling, der kan tåle forholdsvis høj belastning.
  Specialpris 699,00 DKK Vejl. pris 1.118,00 DKK
 15. Spar37%
  PP Pro Ceiling 2
  PP Pro Ceiling 2
  10 L mat hvid loftsmaling til lofter af gips, filt og puds. Malingen er refleksfri med glans 2, som er særlig god til lofter med meget lysindfald.
  Specialpris 539,00 DKK Vejl. pris 859,00 DKK

15 varer

Sådan maler du dit træloft med loftmaling

Skal du male et træloft, så adskiller vi et ubehandlet eller ludbehandlet træloft fra et træloft, der har været malet før. Et ubehandlet eller ludbehandlet loft kræver en grundig forberedelse, inden du kan gå til det med en penslen, mens du kan dykke direkte ned i malerspandene med tidligere malet træ. Spring derfor til trin 2, hvis du skal give dit loft fornyelse. Sikre dig blot, at det er en ren og fast overflade, du går til.

Trin 1: Forsegl ubehandlet og ludbehandlet træloft med Knast- og Spærrergrunder
Det er vigtigt, at du forsegler ubehandlet træ, inden du maler med loftmaling. Gør du ikke det, vil gennemslag fra knaster være særlig tydelige gennem loftmalingen. Det kan du undgå ved brug af Jotun Knast- og Spærrergrunder. Med Jotun Knast- og Spærrergrunder giver du i ét og samme strøg dit træ knastlak og grunder. Der skal to lag til, at du opnår det perfekte lærred for en ensartet loftmaling. Lad træet tørre en time mellem hvert lag, og så er træet klar til loftmaling efter 12 timer.

Trin 2: Find den rette maling til dit træloft
Nu er du klar til at male dit behandlede eller tidligere malede træloft. I vores udvalg kan du finde flere malinger, som du kan bruge. Vi anbefaler en maling, der er særlig udviklet til brug på indendørs træ som for eksempel Sens Væg og Træ fra Jotun. Sens Væg & Træ er en maling, der tilbyder dig den perfekte kombination af en fuld dækning og en mat overflade. Samtidig får du de bedste forhold for dig at arbejde i, da malingen er allergivenlig og uden skadelig afdampning. Andre typer malinger som ikke er udviklet til træ kan dog også bruges til dit træloft, såsom Lady Balance og Lady Pure Color. Du skal dog sikre dig, at dit loft er grundigt forseglet først.

Trin 3: Mal med en malerrulle og en bred pensel
Når du skal male dit loft, så får du det nemmeste og flotteste resultat, hvis du først starter i kanterne med en pensel. Derefter maler du i træbræddernes retning med en malerrulle og afslutter med en bred pensel for den rette finish. Dette skal du alt sammen gøre, mens malingen stadig er våd. Er dit loft stort, kan du med fordel dele loftet op i felter af to x to meter. Overlap gerne felterne, når du maler, så du undgår steder, der ikke er malet. Husk at afdække dit rum som døre, vinduer og gulv. Du kan finde, hvad du skal bruge til afdækning hér

Sådan maler du dit glatte loft med loftmaling

Skal du male dit glatte loft såsom et gipsloft, adskiller vi også her arbejdet i et nyt og ubehandlet loft fra et loft, der før har været malet. Et tidligere malede loft vil altid være nemmere at gå til, da forarbejdet ikke er så omfattende som ved et nyt loft. Er det en fornyelse af det gamle loft, du giver dig i kast med, så kan du springe videre til Trin 2, såfremt du har en ren og tør overflade.

Trin 1: Frem med spartler og grunder
Er dit loft nyt, så skal du klargøre det til maling først ved at spartle samlingerne og eventuelle sømhuller med Jotun Væg- og Loftspartel. Samlingerne skal have to eller tre lag spartel. Lad spartlen tørre i 24 timer og slib det derefter ned. Husk, at overfladen skal være ren for støv, før du går videre. Efter spartling skal hele loftet males med Jotun Microgrunder. Loftet er klar til at males efter to timer.

Trin 2: Vælg den rette loftmaling til dit glatte loft
Til maling af glatte lofter anbefaler vi, at du bruger en maling, der er designet til at male med på loftet. Det vil sige, at den er let at arbejde med og giver dig let til ingen dryp eller rullesprøjt. I vores udvalg finder du de populære valg af loftmaling:

Sens Loft er en allergivenlig maling, der er Svanemærket og skaber derfor et godt indeklima for dig at være i, men også at arbejde med. Den giver en god dækning uden skjolder, og den sprøjter kun ganske lidt, når den påføres loftet. Med Lady Perfection er du garanteret en maling, der giver dig et helt hvidt loft med en smukt og ensartet resultat. Den er helmat, hvilket er perfekt til loftmaling, og du kan vælge mellem mange andre farver end hvid. Desuden er den nem at male med og helt uden dryp og rullesprøjt på gulve og vægge. Du kan også vælge at bruge en maling, der ikke specifikt er udviklet til loftmaling såsom Lady Balance, der har god vaskbarhed eller Lady Pure Color, der trods sin matte finish også er vaskbar.

Trin 3: Mal dit loft
Når du skal male dit loft, er det en god idé at starte med den korteste side af loftet og dér, hvor lysindfaldet er bedst. Så kan du se, hvor du allerede har malet. Brug en bred pensel og en malerrulle. Del gerne loftet op i felter på to meter, når du maler. På den måde når malingen ikke at tørre, inden du når tilbage til det samme sted. Du kan med fordel overlappe malingen ved det næste felt, så undgår du skjolder i din loftmaling. Husk, jo varmere et rum er, jo hurtigere tørre malingen. Derfor skal rummet ikke være for varmt, når du maler. Sidder der loftlister, så begynd med dem, og brug gerne den samme maling, som du vil bruge til loftet.

Tilføj eksklusive og matte farver til dit loft

De hvide nuancer til loftet er oftest en selvfølge, når emnet falder på loftmaling. Andre farver vinder dog rolig indpas på de store overflader. Vil du prøve en farve af på dit loft, så anbefaler vi, du bruger Lady Pure Color. Uanset hvilken farve du vælger, så tilføjer Lady Pure Color et eksklusivt og mat look til dit loft. Det er en mat glans, som lader farvernes ægthed komme til deres ret i en unik og smuk farveoplevelse.

Vores bedste råd

 • Du kan som sagt både bruge væg- og loftmaling til at male dit loft med, når dit loft har været malet før. Det er dog vigtigt, at du ikke bruger loftmaling til dine vægge, da loftmaling ikke er ligeså slidstærkt som vægmaling og derfor ikke tåler en nedvaskning i samme omfang.
 • Er dit loft gulnet, har skjolder eller andre misfarvninger, så kan du bruge Jotun Knast- og Spærregrunder - også hvis dit loft ikke er af træ.