Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Metalmaling

Metalmaling beskytter og opfrisker dine indendørs metaller. Der findes maling til al slags metal lige fra aluminium, til støbejern og til rustfrit stål. Her på siden har vi præsenteret vores udvalg, hvor du finder metalmaling, lak og primere i din ønskede farve, samt malingsfjerner til metal. Måske sidder du inde med en række spørgsmål eller bare er nysgerrig på, hvad vi ellers har at sige. Lige meget hvad, så har vi forsøgt at besvare de oftest stillede spørgsmål nederst på siden. Har du flere, er du mere end velkommen til at kontakte os per telefon eller besøge os i butikken. 

Metalmaling

20 varer

 1. Mipa Mipatherm varmebestandig sort
  Mipa Mipatherm Varmebestandig - Sort
  750 ml sort varmebestandig maling til metal som eksempelvis havegrillen, ovnen eller udstødningen med en silkemat glans. Kan tåle op til 800°C.
  249,00 DKK
 2. Quick Bengalack - Direkte på Rust
  Quick Bengalack - Direkte på Rust - Silkemat Sort
  750 ml metalmaling i sort med en silkemat glans til jern og stål med effektiv rustbeskyttelse. Malingen er velegnet til brug både ude og inde, og skaber hårde slidstærke overflader.
  198,00 DKK
 3. Spar26%
  Quick Bengalack Universallak
  Quick Bengalack Universallak - Silkemat Sort
  750 ml lak og topstrøg i sort med en silkemat glans til metal, træ og plast, der skal have ekstra beskyttelse mod vind og vejr. Lakken bruges til alt fra cykler til havemøbler.
  Specialpris 199,00 DKK Vejl. pris 269,00 DKK
 4. Hammerite glat finish - 0,47 L
  Hammerite Your Color - Blank
  470 ml metalmaling der tones efter dine farve ønsker til at matche cykel, anhænger eller måske en lampe. Her får du 3-i-1 effekt med grunder, rustbeskytter og dækmaling i ét og samme produkt.
  Fra: 199,00 DKK
 5. Spar29%
  Südwest Metallic hammerlak grøn (0018)
  Südwest Metallic Hammerlak - Grøn
  0.375, 0.75 og 2.5 L blank grøn metalmaling, der giver overfladen en ny skinnende glans. Malingen kan anvendes på jern, stål, zink og endda træ.
  Fra: 99,00 DKK Vejl. pris 139,00 DKK
 6. Spar29%
  Südwest Metallic hammerlak blå (0022)
  Südwest Metallic Hammerlak - Blå
  375 og 750 ml blank blå metalmaling med hammereffekt til at male jern, stål, zink og endda træ.
  Fra: 99,00 DKK Vejl. pris 139,00 DKK
 7. Spar29%
  Südwest Metallic hammerlak grå (0013)
  Südwest Metallic Hammerlak - Grå
  0.375, 0.75 og 2.5 L blank grå metalmaling, der giver overfladen en ny skinnende glans. Malingen bruges eksempelvis til at forny inventar.
  Fra: 99,00 DKK Vejl. pris 139,00 DKK
 8. Spar7%
  Südwest All-Grund grunder hvid
  Südwest Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L alsidig hvid hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til overflader af eksempelvis jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Fra: 186,00 DKK Vejl. pris 199,00 DKK
 9. Spar7%
  Südwest All-Grund grunder sort
  Südwest Grunder - Sort
  0.375, 0.75 og 2.5 L alsidig sort hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber. Grunderen kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer både uden- og indendørs.
  Fra: 186,00 DKK Vejl. pris 199,00 DKK
 10. Hammerite semimat finish
  Hammerite - Semimat
  250 og 750 ml semimat metalmaling med 3-i-1 effekt. Malingen fungerer både som grunder, maling og rustbeskytter.
  Fra: 98,00 DKK
 11. Hammerite blank finish
  Hammerite - Blank
  250 og 750 ml blank metalmaling med 3-i-1 effekt. Malingen fungerer både som grunder, maling og rustbeskytter.
  Fra: 98,00 DKK
 12. Jotun Pilot 2
  Jotun Pilot 2
  5, 10 0g 15 L slidstærk marine og maskine topmaling til metal, træ og glasfiber. Velegnet som slutmalingen på båden, samt til maling af industrielle konstruktioner.
  Fra: 798,00 DKK
 13. Hammerite Hammer Effekt Metalmaling
  Hammerite - Hammer Effekt
  250 ml metalmaling med hammer effekt i flere farver. 3-i-1 metalmaling med rustbeskyttelse, grunder og dækmaling i ét og samme produkt.
  Fra: 98,00 DKK
 14. Spar20%
  Quick Bengalack - Direkte på Rust - Blank
  Quick Bengalack - Direkte på Rust - Blank Farver
  750 ml metalmaling i flere farver med blank glans til jern og stål med effektiv rustbeskyttelse. Malingen er velegnet til brug både ude og inde, og skaber hårde slidstærke overflader.
  Specialpris 199,00 DKK Vejl. pris 249,00 DKK
 15. Spar26%
  Quick Bengalack - Universallak - Blank
  Quick Bengalack Universallak - Blank Farver
  750 ml lak og topstrøg i valgfri farve med en blank glans til metal, træ og plast, der skal have ekstra beskyttelse mod vind og vejr. Lakken bruges til alt fra cykler til havemøbler.
  Specialpris 199,00 DKK Vejl. pris 269,00 DKK
 16. Hammerite Ultima metalmaling
  Hammerite Ultima
  250 ml eller 750 ml beskyttende metalmaling fra HAMMERITE. Malingen fås i fire farver, er vandbaseret og yder optimal beskyttelse i op til 12 år.
  Fra: 119,00 DKK
 17. Spar26%
  Quick Bengalack Universallak
  Quick Bengalack Aluminiumsmaling
  750 ml aluminiumsmaling med en silkemat glans til indendørs- og udendørs maling af tanke, maskiner, landbrugsredskaber, mm.
  Specialpris 199,00 DKK Vejl. pris 269,00 DKK
 18. PP Radiatormaling
  PP Radiator Paint
  3 L radiatormalig og rørmaling i flere lyse farver med en halvblank glans; En varmefast akrylemalje der tåler op til 80°C.
  525,00 DKK
 19. PP Super Enamel 20
  PP Super Enamel 20
  3 L halvmat træmaling med en god dækkeevne og reduceret løbetendens. Malingen er også egnet til rustbeskyttet jern, og kan tones i mange lyse farver.
  549,00 DKK
 20. Spar40%
  PP Super Enamel 20
  PP Super Enamel 35
  0.75 og 3 L halvblank akrylemalje til alle indendørs træflader samt til rustbeskyttet jern og metal. Malingen har en god dækkeevne og reduceret løbetendens.
  Fra: 249,00 DKK Vejl. pris 416,00 DKK

20 varer

Dét skal du vide om metalmaling

Metalmaling kan anvendes på et væld af overflader – så længe de er lavet af metal. I modsætning til traditionel maling binder metalmaling sig nemlig til metallerne fremfor at krakelere i tørringsprocessen. Der findes forskellige typer metalmaling, og hvilken maling du skal vælge kommer an på dit gør det selv-projekt. Flere metalmaling er designet med et formål eller kunnen, såsom Südwest varmefaste radiatormaling eller Hammerites produkter, som lader dig male direkte på en rusten metaloverflade uden grov forarbejde. I vores udvalg finder du metalmaling af højeste kvalitet, og så kan du vælge mellem flere flotte farver, heriblandt sort, rød, blå eller du kan tone din egen farve. Metalmaling kan blandt andet bruges til:

 • Radiatorer
 • Døre af metal
 • Jerntrapper
 • Kakkelovne
 • Låger af metal
 • Havemøbler
 • Cykler

Hvad er forskellen mellem indendørs og udendørs metalmaling?

Metalmaling kan i langt de fleste tilfælde bruges på indendørs såvel som udendørs metaller. Hvor de skiller sig fra hinanden er, at nogle metalmalinger til udendørs brug er særlig kraftige og kan derfor anvendes til industri, hvor der stilles ekstra høje krav til slidstyrken. Det er sjældent nødvendigt for indendørs metaller eller visse udendørs metaller. 

Metalmaling til rust

Metalmaling er ikke som udgangspunkt rustbeskyttende. Det er en særlig egenskab, som nogle metalmalinger har, såsom Hammerites Direct To Rust-serie. Rustbeskyttende maling stopper rustdannelse og skaber en overflade, der både afviser vand og snavs. Uanset hvilken producent du vælger, så behøver rusten dog ikke have sat sine spor på dine metaller, før malingen træder i kraft. Brug gerne metalmaling som en forebyggende maling. 

Metalmaling til overflader med høje temperaturer

Metaller som en radiator, kakkelovn og grill sætter høje krav til malingens varmeevne. Almindelig metalmaling tåler sjældent varmegrader højere end 90 grader. Med temperaturer derover begynder malingen at boble op og senere hen at krakelere. Derfor er det vigtigt, at du vælger en metalmaling, der kan håndtere høje temperaturer. Metalmalinger, der kan klare mosten er blandt andet Esbjerg Specialemalje, som er varmeresident eller Südwest radiatormaling. 

Malingsfjerner til metalmaling

Rengøring af pensler efter at have malet med metalmaling kan oftest klares med terpentin. Har du dog malet med Hammerites metalmaling, så skal du rense dine pensler med Hammerite Brush Cleaner and Thinner. Det er nødvendigt på grund af den unikke formel i Hammerits maling.  

Spraymaling til metal

Spraymaling til metal er utvivlsomt den letteste løsning, når du vil male dine metaller. Ligesom med traditionel metalmaling kræver det dog, at du vælger den rette maling til dit projekt. Da spraymaling til metal kommer i et væld af varianter, finder du den spraymaling, som du skal bruge, under kategorien Spraymaling.

Tjeklisten til dig, der skal male med metalmaling

Metalmaling er let at arbejde med, men der er stadig et par huskeregler, du skal vide, før du går i gang med dit malerprojekt: 

 • Fjern løse dele fra metallet og reparere eventuelle skader, da de ikke blot kan males over med metalmaling.
 • Rengør metallet grundigt. Husk at undersøg hvilket rengøringsmiddel, du kan bruge på metallet først.
 • Slib metallet og giv det grunder, hvis nødvendigt. Det er vigtigt, at der ikke er afskalninger på overfladen fra den gammel maling, inden du begynder at male med det nye. 
 • Lad metallet tørre helt, før du går i gang med at male.
 • Har du brugt malertape til dit projekt, så husk at fjern det, mens malingen stadig er våd.