Metalmaling

Metalmaling beskytter og opfrisker dine indendørs metaller. Der findes maling til al slags metal lige fra aluminium, til støbejern og til rustfrit stål. Her på siden har vi præsenteret vores udvalg, hvor du finder metalmaling, lak og primere i din ønskede farve, samt malingsfjerner til metal. Måske sidder du inde med en række spørgsmål eller bare er nysgerrig på, hvad vi ellers har at sige. Lige meget hvad, så har vi forsøgt at besvare de oftest stillede spørgsmål nederst på siden. Har du flere, er du mere end velkommen til at kontakte os per telefon eller besøge os i butikken. 

Metalmaling

4 varer

 1. Hammerite - Hammer Effekt
  Hammerite - Hammer Effekt
  250 ml metalmaling med hammer effekt i flere farver. 3-i-1 metalmaling med rustbeskyttelse, grunder og dækmaling i ét og samme produkt.
  Fra: 98,00 DKK
 2. Hammerite blank finish
  Hammerite - Blank
  250 og 750 ml blank metalmaling med 3-i-1 effekt. Malingen fungerer både som grunder, maling og rustbeskytter.
  Fra: 98,00 DKK
 3. Hammerite semimat finish
  Hammerite - Semimat
  250 og 750 ml semimat metalmaling med 3-i-1 effekt. Malingen fungerer både som grunder, maling og rustbeskytter.
  Fra: 98,00 DKK
 4. Hammerite glat finish - 0,47 L
  Hammerite Your Color - Blank
  470 ml metalmaling der tones efter dine farve ønsker til at matche cykel, anhænger eller måske en lampe. Her får du 3-i-1 effekt med grunder, rustbeskytter og dækmaling i ét og samme produkt.
  Fra: 199,00 DKK

4 varer

Dét skal du vide om metalmaling

Metalmaling kan anvendes på et væld af overflader – så længe de er lavet af metal. I modsætning til traditionel maling binder metalmaling sig nemlig til metallerne fremfor at krakelere i tørringsprocessen. Der findes forskellige typer metalmaling, og hvilken maling du skal vælge kommer an på dit gør det selv-projekt. Flere metalmaling er designet med et formål eller kunnen, såsom Südwest varmefaste radiatormaling eller Hammerites produkter, som lader dig male direkte på en rusten metaloverflade uden grov forarbejde. I vores udvalg finder du metalmaling af højeste kvalitet, og så kan du vælge mellem flere flotte farver, heriblandt sort, rød, blå eller du kan tone din egen farve. Metalmaling kan blandt andet bruges til:

 • Radiatorer
 • Døre af metal
 • Jerntrapper
 • Kakkelovne
 • Låger af metal
 • Havemøbler
 • Cykler

Hvad er forskellen mellem indendørs og udendørs metalmaling?

Metalmaling kan i langt de fleste tilfælde bruges på indendørs såvel som udendørs metaller. Hvor de skiller sig fra hinanden er, at nogle metalmalinger til udendørs brug er særlig kraftige og kan derfor anvendes til industri, hvor der stilles ekstra høje krav til slidstyrken. Det er sjældent nødvendigt for indendørs metaller eller visse udendørs metaller. 

Metalmaling til rust

Metalmaling er ikke som udgangspunkt rustbeskyttende. Det er en særlig egenskab, som nogle metalmalinger har, såsom Hammerites Direct To Rust-serie. Rustbeskyttende maling stopper rustdannelse og skaber en overflade, der både afviser vand og snavs. Uanset hvilken producent du vælger, så behøver rusten dog ikke have sat sine spor på dine metaller, før malingen træder i kraft. Brug gerne metalmaling som en forebyggende maling. 

Metalmaling til overflader med høje temperaturer

Metaller som en radiator, kakkelovn og grill sætter høje krav til malingens varmeevne. Almindelig metalmaling tåler sjældent varmegrader højere end 90 grader. Med temperaturer derover begynder malingen at boble op og senere hen at krakelere. Derfor er det vigtigt, at du vælger en metalmaling, der kan håndtere høje temperaturer. Metalmalinger, der kan klare mosten er blandt andet Esbjerg Specialemalje, som er varmeresident eller Südwest radiatormaling. 

Malingsfjerner til metalmaling

Rengøring af pensler efter at have malet med metalmaling kan oftest klares med terpentin. Har du dog malet med Hammerites metalmaling, så skal du rense dine pensler med Hammerite Brush Cleaner and Thinner. Det er nødvendigt på grund af den unikke formel i Hammerits maling.  

Spraymaling til metal

Spraymaling til metal er utvivlsomt den letteste løsning, når du vil male dine metaller. Ligesom med traditionel metalmaling kræver det dog, at du vælger den rette maling til dit projekt. Da spraymaling til metal kommer i et væld af varianter, finder du den spraymaling, som du skal bruge, under kategorien Spraymaling.

Tjeklisten til dig, der skal male med metalmaling

Metalmaling er let at arbejde med, men der er stadig et par huskeregler, du skal vide, før du går i gang med dit malerprojekt: 

 • Fjern løse dele fra metallet og reparere eventuelle skader, da de ikke blot kan males over med metalmaling.
 • Rengør metallet grundigt. Husk at undersøg hvilket rengøringsmiddel, du kan bruge på metallet først.
 • Slib metallet og giv det grunder, hvis nødvendigt. Det er vigtigt, at der ikke er afskalninger på overfladen fra den gammel maling, inden du begynder at male med det nye. 
 • Lad metallet tørre helt, før du går i gang med at male.
 • Har du brugt malertape til dit projekt, så husk at fjern det, mens malingen stadig er våd.