Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Tavlemaling

Tavlen er et redskab, de fleste af os kan huske fra skolen, og nu kan den flytte ind hos dig, i præcis den størrelse du ønsker med tavlemaling. Tavlemaling lader dig skrive direkte på væggen, viske det ud og skrive noget nyt - præcis ligesom på den klassiske skoletavle. Lidt forandring er der dog sket - i vores udvalg finder du ikke kun den klassiske grå/sorte tavlefarve, men mange flotte farver til din tavle. Har du brug for hjælp til at få startet, kan du fortsætte ned på siden, hvor vi har lavet en guide til, hvordan du maler med tavlemaling. Er du betvivlsom ved, at skulle male væggen, kan du også kigge på vores selvklæbende tavlefolie, som findes i sort og grøn. Vi er som altid klar til at besvare dine spørgsmål, hvis du har brug for yderligere hjælp. 

Tavlemaling

2 varer

 1. Indendørs
  Spar11%
  Skoletavlemaling
  Südwest AquaVision Skoletavlemaling
  0.375, 0.75 og 2.5 L vandbaseret tavlemaling til at skabe overflader der fungerer som den kendte skoletavle. Malingen fås i mange farver.
  Fra: 169,00 DKK Vejl. pris 189,00 DKK
 2. Indendørs
  Spar11%
  Tavlemaling til tavler og bordtennisborde
  Südwest Skoletavle- og Bordtennismaling
  0.375 og 0.75 L sort tavlemaling til at reparere eller skabe en tavle. Malingen er også beregnet som maling til et bordtennisbord.
  Fra: 159,00 DKK Vejl. pris 179,00 DKK

2 varer

Dét kan du bruge tavlemaling til

Der er uendelige muligheder, når du begynder at male med tavlemaling. Vi har samlet nogle af vores foretrukne idéer her:

 • Mal en hel væg i børneværelset med tavlemaling, og lad børnenes kreativitet folde sig ud hver dag. Væggen kan være alle tænkelige farver, og børnene har helt sikkert en yndlingsfarve, de vil elske at se på væggen. 
 • Skab et lærred i store proportioner på en væg, hvor du ellers ville have hængt et maleri eller en plakat. Det giver et personligt twist til din indretning med små søde hilsner og tegninger på væggen.
 • Farvelæg mærkater af tavlemaling på dine glasbeholdere, så du altid kan lave teksten på mærkaterne om, efterhånden som du skifter indholdet ud. 
 • Lav en klassisk tavle, som du kan bruge som familiens ugekalender, madplan, to do-lister eller indkøbslister. Så er det nemt at holde styr på tingene i hverdagen

Sådan maler du en flot tavle med tavlemaling

Tavlemaling er nemt at male med - også for den uerfarne maler. Det handler i bund og grund om, at finde ud af hvor du vil have tavlemalingen og ellers bare at smøge ærmerne op. Du kan enten vælge at male i frihånd eller følge vores guide til en flot tavle med skarpe kanter. Der er to ting, du skal være klar over, inden du bestemmer dig for, hvor du vil male henne:

 • Den første er, at tavlemaling binder sig til de fleste overflader, men en helt glat overflade giver dig det bedste resultat, da det er nemmere at tegne på med kridt. 
 • Det andet er, at vælger du at male på en overflade af ubehandlet træ eller metal, så er det en god idé at male med grunder først. 

Trin 1: Rens overfladen
Inden du begynder et malerprojekt, er det vigtigt, at din overflade er ren, tør og fast. Det samme gør sig gældende for tavlemaling. Sikre dig, at din overflade er så ensartet som muligt. Det er for langt de fleste ingen udfordring, men oplever du, at der er små ujævnheder i din overflade, så kan du fjerne dem med sandpapir. Find det rette sandpapir til opgaven hér. 

Trin 2: Tag målene til din tavle og indram med malertape
Begynd nu at måle op til din tavle. Vælger du at male din tavle på væggen, så anbefaler vi at bruge et vaterpas. Det giver dig med sikkerhed det bedste og lige resultat. Herefter er du klar til at indramme din optegnede tavle med malertape

Trin 3: Forsegl malertapen med maling
Når først malertapen er på plads, skal du forsegle tavlen langs dens fire sider med overflades nuværende maling. Kom gerne ind over tapen, så du får lukket tapen helt af. Du maler med overfladens nuværende maling for at sikre, at din tavles kanter bliver skarpe. Vælger du at starte med tavlemalingen uden at have forseglet tapen, er der en mulighed for, at tavlemalingen vil komme ind under tapen og give dig uskarpe kanter. 

Lad malingen tørre i cirka 30 minutter, før du fortsætter. 

Trin 4: Mal med tavlemalingen og fjern malertapen
Du kan nu nemt male tavlemalingen på overfladen med enten en pensel eller en malerrulle. Malingen kræver to til tre lag, for at du har en flot og slidstærk tavle. Så lad tavlemalingen tørre en time mellem de efterfølgende lag. Vi anbefaler, at du tager tapen af, før det sidste lag tavlemaling er helt tørt. Gør du ikke det, så er der en risiko for, at du hiver malingen med af, når du fjerner tapen. 

Lad tavlen stå i minimum 24 timer før du tager den i brug. 

Vores bedste råd

 • To lag tavlemaling er nok til at dække din overflade, men vi anbefaler, at du giver din tavle et tredje lag, da det er en overflade, der med tiden vil blive slidt. Det tredje lag giver tavlen en bedre holdbarhed.
 • Du kan også bruge tavlemaling på udendørs overflader. Her er det også en god idé at give tre lag, da det så kan modstå vind og vejr bedre.
 • Det er nemt at rengøre din tavle. Tør den over med en fugtig klud, men sørg for at tavlen er helt tør, inden du skrive på den igen med kridt.