BLACK DAYS ✨ Spar minimum 20% på hele shoppen, hele weekenden ✨

Træpleje og bejdse

Aldrig undervurder betydningen af at pleje dit træværk. Ofrer du tiden og plejer dit træ, får du flere mærkbare fordele, både visuelt og for pengepungen. Trænger dit træværk til lidt kærlig pleje, er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden finder du vores brede produktsortiment inden for træpleje fra kendte leverandører som blandt andet Jotun og Südwest. Til dig der er ny i at bejdse, har vi nederst på siden forberedt en lille guide til at hjælpe dig. 

Træpleje & bejdse

Varer 1-20 af 40

Side
 1. Spar61%
  Trip Trap Natursæbe 1 liter
  Trip Trap Natursæbe
  1 L natursæbe til at lukke porerne i træ som samtidigt giver et beskyttende lag mod indtrængning af væsker. Særlig velegnet til vedligeholdelse af trægulve og lignende træoverflader.
  Specialpris 39,20 DKK Normalpris 99,95 DKK
 2. Les Frères Nordin Wood Filler
  Les Frères Nordin Wood-Filler
  300 g formtræ til at reparere huller, revner eller sprækker i træværk. Vælg mellem forskellige farver til at matche dit træværk. Når woodfiller er tørt, opfører det sig som træ og du kan save, borde og skrue i det nye 'træ'.
  Fra: 111,20 DKK Normalpris 139,00 DKK
 3. Südwest UV-Stop
  Südwest UV-Stop
  1 og 5 L UV beskyttelse til træværk. Produktet er en lysstabilisator til indendørs ubehandlet træ som eksempelvis trælofter, paneler og lignende træ-flader, hvor det reducerer gulning og at træet falmer.
  Fra: 238,40 DKK Normalpris 298,00 DKK
 4. Les Frères Nordin Bejdsepen
  Les Frères Nordin Bejdsepen
  1 stk bejdsepen bruges til behandling af ridser eller småskrammer på træmøbler og lignende. Produktet fås i forskellige farver til at matche forskellige træsorter.
  Fra: 118,40 DKK Normalpris 148,00 DKK
 5. Herdins Ægte Bejdse
  Herdins Ægte Bejdse, Pulver
  1 brev vandopløselig bejdse til indfarvning af ubehandlet eller nedslebet træ i mange forskellige farvenuancer. Produktet kræver efterbehandling med bejdselak for ikke at smitte af.
  Fra: 31,20 DKK Normalpris 39,00 DKK
 6. Herdins Lakbejdse
  Herdins Lakbejdse
  400 ml bejdse og lak i ét og samme produkt. Produktet findes i forskellige farver og kan bruges til eksempelvis at restaurere møbler samt behandling af nyt træ.
  Fra: 79,20 DKK Normalpris 99,00 DKK
 7. Herdins Oliebejdse
  Herdins Oliebejdse
  275 ml oliebejdse i 9 nuancer til indendørs træflader inklusiv døre, paneler og gulve. Produktet fremhæver træets struktur og naturlige spil.
  Fra: 103,20 DKK Normalpris 129,00 DKK
 8. Faxe træolie natur
  Faxe Træolie - Natur
  1, 2.5 og 5 L træolie baseret på vegetabilske olier med naturlig glød til behandling af ubehandlede trægulve, parketgulve, samt ludbehandlede trægulve.
  Fra: 129,00 DKK Normalpris 169,00 DKK
 9. Faxe træolie hvid
  Faxe Træolie - Hvid
  1, 2.5 og 5 L slidstærk træolie baseret på vegetabilske olier til behandling af lyse nye trægulve, ludbehandlede trægulve, samt parketgulve.
  Fra: 149,00 DKK Normalpris 189,00 DKK
 10. Faxe plejeolie hvid
  Faxe Plejeolie - Hvid
  1 og 2.5 L plejeolie til vedligeholdelse af lyse olierede trægulve. Genskaber træets naturlige glød og dybde med en smuk lys tone.
  Fra: 132,00 DKK Normalpris 165,00 DKK
 11. Faxe panellud hvid
  Faxe Panellud - Hvid
  1 og 2.5 L ludbehandling til paneler og lofter, der effektivt beskytter mod gulning af lyst træ og giver et hvidskuret udseende. Produktet indeholder naturolier og voks der forsegler overfladen.
  Fra: 135,20 DKK Normalpris 169,00 DKK
 12. Faxe lud original
  Faxe Lud - Original
  1, 2.5 og 5 L lud til behandling af ubehandlede eller afslebne trægulve. Stopper gulningsprocessen i træ og efterlader en flot lys overflade.
  Fra: 84,00 DKK Normalpris 105,00 DKK
 13. Faxe hvid lud
  Faxe Lud - Hvid
  1, 2.5 og 5 L hvid lud til at skabe trægulve med et hvidt udseende, hvor patina i form af årer og kernetræ fremhæves. Lud stopper gulning af nåletræ.
  Fra: 84,00 DKK Normalpris 105,00 DKK
 14. Faxe Oliepleje hvid
  Faxe Oliepleje - Hvid
  1, 2.5 og 5 L vandbaseret rengørings- og plejemiddel til olierede træ. Faxe Oliepleje giver en silkemat, smuds- og vandafvisende overflade.
  Fra: 109,00 DKK Normalpris 149,00 DKK
 15. Faxe Oliepleje natur
  Faxe Oliepleje - Natur
  1, 2.5 og 5 L rengøringsmiddel og plejende voks i ét og samme produkt til lyse olierede trægulve. Oliepleje efterlader vand- og smudsafvisende overflader med et silkemat udtryk.
  Fra: 109,00 DKK Normalpris 139,00 DKK
 16. Spar20%
  Herdins Voksolie - 0,5 L
  Herdins Voksolie
  0.5 L voksolie fra Herdins til at forstærke overflader som plankeborde, skriveborde og lignende træoverflader.
  Specialpris 139,96 DKK Normalpris 174,95 DKK
 17. Spar20%
  Herdins Hårdvoksolie ultramat
  Herdins Hårdvoksolie - Ultramat
  0.5 L slidstærk hårdvoksolie til behandling af gulve, trapper, plankeborde og andre møbler. Produktet giver en slidstærk overflade, der samtidig er vandafvisende.
  Specialpris 239,20 DKK Normalpris 299,00 DKK
 18. Spar20%
  Gulvolie hvidpigmenteret - 2,5 liter
  Gulvolie - Hvidpigmenteret
  2.5 L hvidpigmenteret gulvolie til behandling af lyse gulve og andre træflader. Produktet giver farve og gløden tilbage til træet.
  Specialpris 320,00 DKK Normalpris 400,00 DKK
 19. Spar20%
  Krakelerlak - 0,25 L
  Krakelerlak
  250 ml krakeleringslak til at skabe et unikt og krakeleret udseende på dine møbler. Med krakelering kan du skabe et helt igennem flot antikt look, lige som du ønsker det.
  Specialpris 130,00 DKK Normalpris 162,50 DKK
 20. Spar20%
  Bordolie - 0,5 L
  Bordolie
  500 ml fødevaregodkendt olie til behandling af køkkenborde, skærebræt, salatbestik og lignende trævarer.
  Specialpris 175,20 DKK Normalpris 219,00 DKK

Varer 1-20 af 40

Side

Hvad bejdse kan gøre for dit træværk

Hvis du har nogle gamle møbler eller havemøbler i træ, der er falmet lidt, kan en god gang bejdse pifte træet op. Bejdse farver træet på en sådan måde, at de smukke aftegninger og mønstre bliver bevaret. Med bejdse kan du farvesætte f.eks. et møbel, samtidig med at træets åretegninger og struktur fremhæves.

Hvad kan du bruge bejdse til?

Bejdse kan anvendes til stort set alle ubehandlede eller afsyrede overflader i træ, og til træværk der har været bejdset tidligere, men som trænger til en opfriskning. Oftest bruges bejdse på gamle, patinerede møbler, men også gamle, falmede billedrammer og træpaneler kan blive helt som nye med lidt bejdse.

Sådan virker træbejdse

Bejdse gør overfladen af ubehandlet træ mere holdbar, slidstærk og personlig. Bejdse er træolie tilsat en farve, der giver træet enten en lysere eller mørkere nuance uden at male det helt. På den måde kan man stadigvæk se træet igennem. Træ bejdses for at give det farve eller for at få det til at ligne en kostbarere og mørkere træsort.

Bejdse beskytter træet i dybden, og lader træets årer og knaster træde tydeligt frem, og derved adskiller bejdse sig fra maling. Hvor maling lægger sig på overfladen af træet, bliver bejdse optaget i træet på en måde, så årer og struktur stadigvæk træder tydeligt frem.

Hvilken bejdse skal jeg vælge?

Bejdse kommer i et utal af farver og typer, men de mest almindelige er vandbejdse, spritbejdse og bejdselak. Den største forskel på vand- og spritbejdse er tempoet, du skal arbejde i, for spritbejdse fordamper hurtigere end vandbejdse. Bejdselak er bejdse og lak i ét og samme produkt. Da du altid skal give træet lak bagefter, sparer du med bejdselak et trin i processen. Til gengæld har du ikke de samme muligheder for at justere på farve og udtryk, som du har med ren bejdse.

Du kan blande flere bejdsefarver og fortynde eller forstærke bejdsen efter behov. Du bestemmer selv farvens intensitet. Ønsker du en dyb (mørkere) og fremtrædende farve, giver du blot træværket et ekstra lag. 

Det er en god idé at testen farven på et sted, der ikke er så synligt. Farven kan nemlig variere lidt afhængig af træets sort og beskaffenhed. Der kan også være nuanceforskelle, efter at du har lakeret det bejdsede område.

Husk at give træet lak bagefter

Når du har bejdset træet, skal det også have lak bagefter. Uanset om du kan lide det lakerede look eller ej. Ellers smitter farven nemlig af. Du kan vælge en mat lak, hvis et mindre skinnede look passer dig bedre.

Hvis du ikke har så meget erfaring med at bejdse, kan du med fordel erstatte bejdse med lakbejdse. Med lakbejdse lægger du farve og lak på i samme arbejdsgang. Lakbejdse gør det nemmere at opnå pæne resultater.

Bruger du klarlak efter bejdsningen, får du en meget holdbar overflade. Ønsker du at beholde træets naturlige farve, kan du nøjes med at klarlakere det.

Gulvolie og gulvlak

Gulvolie er en hærdende olie til behandling og vedligeholdelse af trægulve. Du kan bruge gulvolie til grunding, færdigbehandling og vedligeholdelse af ubehandlede trægulve samt tidligere olierede trægulve, uanset træsort. Olien trænger dybt ned i træet og giver en sej og tæt overflade, der er særdeles slidstærk og modstandsdygtig overfor snavs, vand og fedt.

Gulvlak bruges til overfladebehandling af ubehandlede, afslebne og tidligere lakerede trægulve i boliger. Gulvlak kan anvendes på alle træsorter herunder teak, mahogni, kirsebær, ask, bøg, pine, fyr m.m. Lakken giver en uovertruffen slidstyrke, og gør træet meget nemt at rengøre. Se mere på vores kategoriside om gulvlak.

Køkkenbordsolie

Har du en nyt køkkenbord i råt træ, der skal behandles, eller skal du genopfriske et gammelt køkkenbord, kan du behandle det med køkkenbordsolie. Køkkenbordsolie er en tørrende olie, dvs. at den trænger ind i træet og hærder op. Olien udfylder porrer og mikroskopiske huller og beskytter mod smuds, fugt, svamp og bakterier. Køkkenbordsolie er god til behandling og vedligeholdelse af alt træværk, der kan tænkes at komme i kontakt med fødevarer. Olien er således velegnet til køkkenborde, spækbrædder, salatbestik og andre trævarer. De olierede produkter kan tages i brug umiddelbart efter olieringen. Køkkenbordsolie kommer i forskellige standardfarver, og det kan altså ikke farvemikses på samme måde som bejdse.

Bordpladeolie

Bordpladeolie bruges til grunding og færdigbehandling af træbordplader, men kan også anvendes på stole, reoler, kommoder og andre træmøbler. Det giver træet en hård og slidstærk overflade, men er kun til indendørs brug. Når du bruger bordpladeolie, er du sikker på, at du plejer og vedligeholder dine bordplader og møbler med det bedste, dit træ kan forlange.

Inden du påfører bordpladeolien, skal bordpladen være ren, tør og fri for støv, snavs og sæberester. Bordpladen skal mættes, og olien må ikke tørre på overfladen. Fjern overskydende olie efter max 20 minutter, så du undgår blanke skjolder. Fjernelse af overskydende olie klares bedst med en bomuldsklud.

Lud

Lud er læsket kalk fortyndet med vand og bruges til behandling af træværk af fyrretræ/nåletræ. Det er også muligt at ludbehandle fx bøg og ask, men det skal gøres med forsigtighed. 

Når lud påføres fyrretræ, trænger den dybt ned i alle porer og sprækker, og hærder op under tørringen. Sammen med træets naturlige indhold af harpiks skaber luden en utrolig slidstærk overflade. Luden modvirker desuden, at gulve af fyrretræ og grantræ “gulner”.

Når du har ludbehandlet dine trægulve, er det vigtigt, at der kommer en anden efterbehandling på efterfølgende. Ludbehandlede gulve kan nemlig ikke stå alene. Det anbefales at give træet en omgang med en fed opløsning af sæbespåner. Denne behandling bevirker, at gulvet “mættes” og bliver endnu hårdere, vandafvisende og mindre modtageligt for snavs på overfladen.

Vær dog opmærksom på, at ludbehandlede gulve kræver hyppigere vask, da de ikke har den lukkede overflade som eksempelvis lakerede gulve har. 

Vores bedste råd

 • Prøvebejds altid før bejdsning.
 • Bejds med en pensel, malepude eller svamp i træets længderetning.
 • Vil du have en lysere bejdse, kan du spæde til med vand
 • Den bejdsede overflade skal tørre mindst seks timer, inden du lakerer. Følg de anbefalede tørretider på emballagen.
 • Ifør dig plastikhandsker, når du bejdser. Bejdse kan være svært at få af fingrene.
 • Giv gulvet ny lak, inden den oprindelige lak er slidt helt igennem. Ellers kan gulvet tage skade, og du skal slibe alt det gamle gulvlak af, og give det en helt ny omgang gulvlak.
 • Hvis bordpladen stopper med at suge, og der derfor ligger noget olie, skal det tørres af. Det må ikke ligge og tørre, da det giver pletter.