Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... info@farve-lak.dk

Træpleje og bejdse

Aldrig undervurder betydningen af at pleje dit træværk. Ofrer du tiden og plejer dit træ, får du flere mærkbare fordele, både visuelt og for pengepungen. Trænger dit træværk til lidt kærlig pleje, er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden finder du vores brede produktsortiment inden for træpleje fra kendte leverandører som blandt andet Jotun og Südwest. Til dig der er ny i at bejdse, har vi nederst på siden forberedt en lille guide til at hjælpe dig. 

Træpleje & bejdse

Varer 1-20 af 58

Side
 1. Saicos Oliegrunder, Ekstra Tynd
  Saicos Grundingsolie
  125 ml ekstra tynd grundingsolie i en farveløs eller en sort variant til grundbehandling inden bordpladeolie samt til pleje af trægulve og træmøbler. Olien plejer indefra med fugtregulerende egenskaber.
  Fra: 119,00 DKK
 2. SAICOS Møbelolie
  Saicos Møbelolie
  300 ml ultramat møbelolie til pleje af indendørs træ som køkkenborde, møbler og andet træværk.
  159,00 DKK
 3. Saicos Bordpladeolie
  Saicos Bordpladeolie
  125 og 500 ml fødevaregodkendt bordpladeolie af bedste kvalitet. Baseret på naturlige ingredienser efterlader olien en ekstrem slidstærk overflade, som beskytter træet indefra, er nem at vedligeholde og har en lang holdbarhed.
  Fra: 119,00 DKK
 4. Saicos Ecoline Multitop Anti-slip
  Saicos Ecoline MultiTop, Skridsikker Additiv
  0.45 L skridsikker additiv som tilsætning til SAICOS Ecoline MultiTop matlak, der optimerer komfort og sikkerhed.
  348,00 DKK
 5. Saicos Klarvoks
  Saicos Klarvoks, Flydende
  125 ml klarvoks olie til dybdegående behandling og beskyttelse af indendørs træ-interiør. Brug den til at gøre dine træmøbler modstandsdygtig over for blandt andet kaffe- og rødvinspletter!
  119,00 DKK
 6. Saicos Ecoline Additiv Hardener 2K
  Saicos Ecoline Additiv Hærder 2K
  35 og 80 ml hærder som tilsætning til SAICOS Ecoline Hårdvoksolie, for kortere tørretid og mere slidstyrke.
  Fra: 198,00 DKK
 7. Saicos Ecoline MultiTop, Hærder 2K
  Saicos Ecoline MultiTop, Hærder 2K
  0.45 L hærder som tilsætning til SAICOS Ecoline MultiTop matlak for en hårdere overflade samt kortere tørretid.
  398,00 DKK
 8. Saicos Ecoline Ground Coat Speed
  Saicos Ecoline Ground Coat Speed
  5 L miljøvenlig 'hurtig' grunder til træ- og beton gulve. Denne grunder er både hurtigtørrende og nem at arbejde med, hvilket også sparer tid under påføring.
  999,00 DKK
 9. Saicos Ecoline MultiTop, Ultramat
  Saicos Ecoline MultiTop, Ultramat
  4.55 L ultramat topcoat til behandlede træ- og beton overflader. Efterlader en forstærket overflade og er derfor ideel til anvendelse på trafikerede gulve eller brugte møbler.
  998,00 DKK
 10. Saicos Plejeolie
  Saicos Plejeolie
  1 L oliepleje til trægulve og andre træoverflader. Denne farveløse olie efterlader en fornyet, satinmat og skridsikker overflade, som er smuds- og vandafvisende.
  429,00 DKK
 11. Saicos Ecoline Magic Cleaner, Spray
  Saicos Ecoline Magic Cleaner, Spray
  1 L effektivt og miljøvenligt rengøringsmiddel på spray til behandlet træ, klinker, fliser og lignende.
  259,00 DKK
 12. Saicos Ecoline Olie Grunder
  Saicos Ecoline Olie-Grunder
  0.125, 0.75 og 2.5 L oliegrunder som grundbehandling af alle ubehandlede trægulve. Den farveløse variant styrker træets naturlighed, mens de pigmenterede varianter tilfører flotte nye nuancer til dit træværk.
  Fra: 119,00 DKK
 13. Saicos Ecoline Gulv rengørings- og plejesæt
  Saicos Ecoline Gulv rengørings- og plejesæt
  2 x 1 L rengørings- og plejesæt specielt udviklet til træoverflader. Magic Cleaner rengør effektivt alle overflader (også PVC, klinker, mm.), mens voksen beskytter og giver nyt liv til træværk.
  499,00 DKK
 14. Saicos vaskepleje
  Saicos Ecoline Vaskepleje
  1 og 5 L rengøringsmiddel baseret på vegetabilske sæber med naturlige plejetilsætningsstoffer. Produktet kan anvendes til miljøvenlig rengøring af alle overflader.
  Fra: 199,00 DKK
 15. SAICOS Farvevoks
  Saicos Voksbejdse i Farver
  375 og 750 ml voks med farve til indfarvning af gulve, møbler, paneler og alt andet indendørs træværk.
  Fra: 189,00 DKK
 16. Saicos Premium Additiv Hærder 2K
  Saicos Premium Additiv Hærder 2K
  Hærder som tilsætning til SAICOS Premium Hårdvoksolie, for kortere tørretid og mere slidstyrke.
  Fra: 149,00 DKK
 17. Saicos Premium Additiv Anti-Slip R10
  Saicos Premium Additiv Anti-Slip R10
  Skridsikker tilsætning til SAICOS Premium Hårdvoksolie. Giver øget sikkerhed og god komfort.
  149,00 DKK
 18. Saicos Ecoline Hårdvoksolie 2.0
  Saicos Ecoline Hårdvoksolie 2.0
  0.125, 0.750 og 2.5 L øko hårdvoksolie som giver en mat, smuk, naturlig og holdbar overflade på alt træværk - til den miljøbevidste forbruger.
  Fra: 119,00 DKK
 19. Saicos Premium Hårdvoksolie
  Saicos Premium Hårdvoksolie
  0.125, 0.75 og 2.5 L hård voksolie til alt indendørs træværk og korkgulve. Efterlader en slidstærk og smudsafvisende overflade, der kan modstå vin, kaffe og meget mere.
  Fra: 119,00 DKK
 20. Spar51%
  Trip Trap Natursæbe 1 liter
  Trip Trap Natursæbe
  1 L natursæbe til at lukke porerne i træ som samtidigt giver et beskyttende lag mod indtrængning af væsker. Særlig velegnet til vedligeholdelse af trægulve og lignende træoverflader.
  Specialpris 49,00 DKK Normalpris 99,95 DKK

Varer 1-20 af 58

Side

Hvad bejdse kan gøre for dit træværk

Hvis du har nogle gamle møbler eller havemøbler i træ, der er falmet lidt, kan en god gang bejdse pifte træet op. Bejdse farver træet på en sådan måde, at de smukke aftegninger og mønstre bliver bevaret. Med bejdse kan du farvesætte f.eks. et møbel, samtidig med at træets åretegninger og struktur fremhæves.

Hvad kan du bruge bejdse til?

Bejdse kan anvendes til stort set alle ubehandlede eller afsyrede overflader i træ, og til træværk der har været bejdset tidligere, men som trænger til en opfriskning. Oftest bruges bejdse på gamle, patinerede møbler, men også gamle, falmede billedrammer og træpaneler kan blive helt som nye med lidt bejdse.

Sådan virker træbejdse

Bejdse gør overfladen af ubehandlet træ mere holdbar, slidstærk og personlig. Bejdse er træolie tilsat en farve, der giver træet enten en lysere eller mørkere nuance uden at male det helt. På den måde kan man stadigvæk se træet igennem. Træ bejdses for at give det farve eller for at få det til at ligne en kostbarere og mørkere træsort.

Bejdse beskytter træet i dybden, og lader træets årer og knaster træde tydeligt frem, og derved adskiller bejdse sig fra maling. Hvor maling lægger sig på overfladen af træet, bliver bejdse optaget i træet på en måde, så årer og struktur stadigvæk træder tydeligt frem.

Hvilken bejdse skal jeg vælge?

Bejdse kommer i et utal af farver og typer, men de mest almindelige er vandbejdse, spritbejdse og bejdselak. Den største forskel på vand- og spritbejdse er tempoet, du skal arbejde i, for spritbejdse fordamper hurtigere end vandbejdse. Bejdselak er bejdse og lak i ét og samme produkt. Da du altid skal give træet lak bagefter, sparer du med bejdselak et trin i processen. Til gengæld har du ikke de samme muligheder for at justere på farve og udtryk, som du har med ren bejdse.

Du kan blande flere bejdsefarver og fortynde eller forstærke bejdsen efter behov. Du bestemmer selv farvens intensitet. Ønsker du en dyb (mørkere) og fremtrædende farve, giver du blot træværket et ekstra lag. 

Det er en god idé at testen farven på et sted, der ikke er så synligt. Farven kan nemlig variere lidt afhængig af træets sort og beskaffenhed. Der kan også være nuanceforskelle, efter at du har lakeret det bejdsede område.

Husk at give træet lak bagefter

Når du har bejdset træet, skal det også have lak bagefter. Uanset om du kan lide det lakerede look eller ej. Ellers smitter farven nemlig af. Du kan vælge en mat lak, hvis et mindre skinnede look passer dig bedre.

Hvis du ikke har så meget erfaring med at bejdse, kan du med fordel erstatte bejdse med lakbejdse. Med lakbejdse lægger du farve og lak på i samme arbejdsgang. Lakbejdse gør det nemmere at opnå pæne resultater.

Bruger du klarlak efter bejdsningen, får du en meget holdbar overflade. Ønsker du at beholde træets naturlige farve, kan du nøjes med at klarlakere det.

Gulvolie og gulvlak

Gulvolie er en hærdende olie til behandling og vedligeholdelse af trægulve. Du kan bruge gulvolie til grunding, færdigbehandling og vedligeholdelse af ubehandlede trægulve samt tidligere olierede trægulve, uanset træsort. Olien trænger dybt ned i træet og giver en sej og tæt overflade, der er særdeles slidstærk og modstandsdygtig overfor snavs, vand og fedt.

Gulvlak bruges til overfladebehandling af ubehandlede, afslebne og tidligere lakerede trægulve i boliger. Gulvlak kan anvendes på alle træsorter herunder teak, mahogni, kirsebær, ask, bøg, pine, fyr m.m. Lakken giver en uovertruffen slidstyrke, og gør træet meget nemt at rengøre. Se mere på vores kategoriside om gulvlak.

Køkkenbordsolie

Har du en nyt køkkenbord i råt træ, der skal behandles, eller skal du genopfriske et gammelt køkkenbord, kan du behandle det med køkkenbordsolie. Køkkenbordsolie er en tørrende olie, dvs. at den trænger ind i træet og hærder op. Olien udfylder porrer og mikroskopiske huller og beskytter mod smuds, fugt, svamp og bakterier. Køkkenbordsolie er god til behandling og vedligeholdelse af alt træværk, der kan tænkes at komme i kontakt med fødevarer. Olien er således velegnet til køkkenborde, spækbrædder, salatbestik og andre trævarer. De olierede produkter kan tages i brug umiddelbart efter olieringen. Køkkenbordsolie kommer i forskellige standardfarver, og det kan altså ikke farvemikses på samme måde som bejdse.

Bordpladeolie

Bordpladeolie bruges til grunding og færdigbehandling af træbordplader, men kan også anvendes på stole, reoler, kommoder og andre træmøbler. Det giver træet en hård og slidstærk overflade, men er kun til indendørs brug. Når du bruger bordpladeolie, er du sikker på, at du plejer og vedligeholder dine bordplader og møbler med det bedste, dit træ kan forlange.

Inden du påfører bordpladeolien, skal bordpladen være ren, tør og fri for støv, snavs og sæberester. Bordpladen skal mættes, og olien må ikke tørre på overfladen. Fjern overskydende olie efter max 20 minutter, så du undgår blanke skjolder. Fjernelse af overskydende olie klares bedst med en bomuldsklud.

Lud

Lud er læsket kalk fortyndet med vand og bruges til behandling af træværk af fyrretræ/nåletræ. Det er også muligt at ludbehandle fx bøg og ask, men det skal gøres med forsigtighed. 

Når lud påføres fyrretræ, trænger den dybt ned i alle porer og sprækker, og hærder op under tørringen. Sammen med træets naturlige indhold af harpiks skaber luden en utrolig slidstærk overflade. Luden modvirker desuden, at gulve af fyrretræ og grantræ “gulner”.

Når du har ludbehandlet dine trægulve, er det vigtigt, at der kommer en anden efterbehandling på efterfølgende. Ludbehandlede gulve kan nemlig ikke stå alene. Det anbefales at give træet en omgang med en fed opløsning af sæbespåner. Denne behandling bevirker, at gulvet “mættes” og bliver endnu hårdere, vandafvisende og mindre modtageligt for snavs på overfladen.

Vær dog opmærksom på, at ludbehandlede gulve kræver hyppigere vask, da de ikke har den lukkede overflade som eksempelvis lakerede gulve har. 

Vores bedste råd

 • Prøvebejds altid før bejdsning.
 • Bejds med en pensel, malepude eller svamp i træets længderetning.
 • Vil du have en lysere bejdse, kan du spæde til med vand
 • Den bejdsede overflade skal tørre mindst seks timer, inden du lakerer. Følg de anbefalede tørretider på emballagen.
 • Ifør dig plastikhandsker, når du bejdser. Bejdse kan være svært at få af fingrene.
 • Giv gulvet ny lak, inden den oprindelige lak er slidt helt igennem. Ellers kan gulvet tage skade, og du skal slibe alt det gamle gulvlak af, og give det en helt ny omgang gulvlak.
 • Hvis bordpladen stopper med at suge, og der derfor ligger noget olie, skal det tørres af. Det må ikke ligge og tørre, da det giver pletter.