Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Træpleje og bejdse

Aldrig undervurder betydningen af at pleje dit træværk. Ofrer du tiden og plejer dit træ, får du flere mærkbare fordele, både visuelt og for pengepungen. Trænger dit træværk til lidt kærlig pleje, er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden finder du vores brede produktsortiment inden for træpleje fra kendte leverandører som blandt andet Jotun og Südwest. Til dig der er ny i at bejdse, har vi nederst på siden forberedt en lille guide til at hjælpe dig. 

Træpleje & bejdse

Varer 1-20 af 58

Side
 1. Jotun Lady Interiørbejdse Matt
  Jotun Lady Interiørbejdse - Mat
  0.5, 1 og 3 L vandfortyndbar oliebejdse uden mineralsk terpentin til lyst ubehandlet træ.
  Fra: 98,00 DKK
 2. Spar7%
  Südwest klar lak - Holzsiegel blank
  Südwest AquaVision Holz-Siegel - Blank
  0.375, 0.75, 2.5 og 10 L blank vandbaseret træforsegler og klarlak til lakering af gulve, møbler eller andet træ. En gulvlak med høj glans til indendørs brug.
  Fra: 139,00 DKK Vejl. pris 149,00 DKK
 3. Spar7%
  Südwest AquaVision Holz-Siegel - Satin
  Südwest AquaVision Holz-Siegel - Satin
  0.375, 0.75, 2.5 og 10 L ekstra stærk vandbaseret gulvlak til indendørs brug på trægulve, men kan også bruges til møbler. Denne variant efterlader en Satin mat overflade.
  Fra: 139,00 DKK Vejl. pris 149,00 DKK
 4. Spar7%
  Südwest klar lak - Paladur blank
  Südwest Paladur - Blank
  0.375, 0.75 og 2.5 L højglans gulvlak. Lakken er oliebaseret og efterlader en særlig stærk overflade på gulve og møbler af træ.
  Fra: 139,00 DKK Vejl. pris 149,00 DKK
 5. Spar7%
  Südwest klar lak - Paladur silkemat
  Südwest Paladur - Silkemat
  0.375, 0.75, 2.5 og 10 L gulvlak med silkemat glans. Lakken er oliebaseret og efterlader en særlig stærk overflade på træ, både inde og ude.
  Fra: 139,00 DKK Vejl. pris 149,00 DKK
 6. Spar14%
  Trestjerner Gulvolie
  Trestjerner Gulvolie - Silkemat
  0.75 og 2.7 L silkemat gulvolie til eksklusiv overfladebehandling. Trestjerner plejer med planteolier og kan tones i mange farver, hvis du ønsker at farvelægge dit gulv.
  Fra: 224,00 DKK Vejl. pris 259,00 DKK
 7. Miller teakolie
  Miller Teakolie
  250 ml teakolie til dybdegående pleje af indendørs træ. Olien tilfører næring til træet og har en rødtonet nuance, der skaber en flot naturlig glød hos mørke træsorter.
  79,00 DKK
 8. Miller palisanderolie
  Miller Palisanderolie
  250 ml palisanderolie der bruges til at behandle og pleje mørk træ som eksempelvis palisander og mahogni. Efterlader en næret og smuk mørk overflade.
  79,00 DKK
 9. Miller møbelpolish
  Miller Møbelpolish
  250 ml møbelpolish - et polermiddel til lakerede overflader, samt andre glatte hårde overflader som hårde hvidevarer og laminat.
  79,00 DKK
 10. Miller flydende egevoks
  Miller Flydende Egevoks
  250 ml flydende egevoks der er en syrefri voks til behandling af eg, fyr, afsyret træ og voksbehandlede overflader.
  89,00 DKK
 11. Miller flydende lædervoks
  Miller Flydende Lædervoks
  250 ml flydende lædervoks til at pleje lædermøbler. Produktet giver farve, næring og dybde, som forlænger læderets levetid.
  79,00 DKK
 12. Miller egevoks pasta
  Miller Egevoks Pasta
  250 ml egevoks i pastaform til en langvarig voksbehandling af møbler i naturtræ, afsyret træ, ludbehandlet træ og voksbehandlet træ.
  69,00 DKK
 13. Les Frères Nordin - Voks
  Les Frères Nordin - Møbelvoks
  250 ml møbelvoks, baseret på bivoks, til alt slags træværk. Voksen hærder hårdt op og er derfor så slidstærk, at den også kan bruges til gulve.
  Fra: 139,00 DKK
 14. Junckers Rustik Bordpladeolie
  Junckers Bordpladeolie
  750 ml olie til behandling af ubehandlet og afslebet træ i mange farvenuancer. Produktet er indeklimamærket og afgiver derfor ikke stoffer med negativ påvirkning af luftkvalitet.
  Fra: 149,00 DKK
 15. Faxe Køkkenbordsolie
  Faxe Køkkenbordsolie
  750 ml fødevaregodkendt køkkenbordsolie til behandling af køkkenborde, plankebord og dets lige. Produktet findes i flere nuancer og efterlader en beskyttende og vandafvisende overflade.
  Fra: 175,00 DKK
 16. Faxe Classic Bivoks
  Faxe Classic Bivoks
  230 ml fast voks af bivoks, palmevoks og paraffinolie. Voksen bruges til grundbehandling og pleje af træmøbler, trædøre og dets lige.
  105,00 DKK
 17. Faxe flydende bivoks
  Faxe Flydende Bivoks
  500 ml flydende bivoks med en antik gylden farvetone til grundbehandling og pleje af træflader som møbler, døre, mm.
  105,00 DKK
 18. Spar50%
  Trip Trap trægulvolie natur
  Trip Trap Trægulvolie - Natur
  1, 2.5 og 5 L gulvolie til behandling af ubehandlet-, ludet- og afslebet træ. Efterlader en slidstærk, smidig, smuds- og vandafvisende overflade.
  Fra: 89,00 DKK Vejl. pris 179,00 DKK
 19. SF Stenolie
  Stenolie
  500 ml stenolie til behandling af klinker, tegl, skifer og andre porøse overflader. Behandler udtørring og efterlader en smuk overflade.
  137,50 DKK
 20. SF bordolie
  Bordolie
  500 ml fødevaregodkendt olie til behandling af køkkenborde, skærebræt, salatbestik og lignende trævarer.
  219,00 DKK

Varer 1-20 af 58

Side

Hvad bejdse kan gøre for dit træværk

Hvis du har nogle gamle møbler eller havemøbler i træ, der er falmet lidt, kan en god gang bejdse pifte træet op. Bejdse farver træet på en sådan måde, at de smukke aftegninger og mønstre bliver bevaret. Med bejdse kan du farvesætte f.eks. et møbel, samtidig med at træets åretegninger og struktur fremhæves.

Hvad kan du bruge bejdse til?

Bejdse kan anvendes til stort set alle ubehandlede eller afsyrede overflader i træ, og til træværk der har været bejdset tidligere, men som trænger til en opfriskning. Oftest bruges bejdse på gamle, patinerede møbler, men også gamle, falmede billedrammer og træpaneler kan blive helt som nye med lidt bejdse.

Sådan virker træbejdse

Bejdse gør overfladen af ubehandlet træ mere holdbar, slidstærk og personlig. Bejdse er træolie tilsat en farve, der giver træet enten en lysere eller mørkere nuance uden at male det helt. På den måde kan man stadigvæk se træet igennem. Træ bejdses for at give det farve eller for at få det til at ligne en kostbarere og mørkere træsort.

Bejdse beskytter træet i dybden, og lader træets årer og knaster træde tydeligt frem, og derved adskiller bejdse sig fra maling. Hvor maling lægger sig på overfladen af træet, bliver bejdse optaget i træet på en måde, så årer og struktur stadigvæk træder tydeligt frem.

Hvilken bejdse skal jeg vælge?

Bejdse kommer i et utal af farver og typer, men de mest almindelige er vandbejdse, spritbejdse og bejdselak. Den største forskel på vand- og spritbejdse er tempoet, du skal arbejde i, for spritbejdse fordamper hurtigere end vandbejdse. Bejdselak er bejdse og lak i ét og samme produkt. Da du altid skal give træet lak bagefter, sparer du med bejdselak et trin i processen. Til gengæld har du ikke de samme muligheder for at justere på farve og udtryk, som du har med ren bejdse.

Du kan blande flere bejdsefarver og fortynde eller forstærke bejdsen efter behov. Du bestemmer selv farvens intensitet. Ønsker du en dyb (mørkere) og fremtrædende farve, giver du blot træværket et ekstra lag. 

Det er en god idé at testen farven på et sted, der ikke er så synligt. Farven kan nemlig variere lidt afhængig af træets sort og beskaffenhed. Der kan også være nuanceforskelle, efter at du har lakeret det bejdsede område.

Husk at give træet lak bagefter

Når du har bejdset træet, skal det også have lak bagefter. Uanset om du kan lide det lakerede look eller ej. Ellers smitter farven nemlig af. Du kan vælge en mat lak, hvis et mindre skinnede look passer dig bedre.

Hvis du ikke har så meget erfaring med at bejdse, kan du med fordel erstatte bejdse med lakbejdse. Med lakbejdse lægger du farve og lak på i samme arbejdsgang. Lakbejdse gør det nemmere at opnå pæne resultater.

Bruger du klarlak efter bejdsningen, får du en meget holdbar overflade. Ønsker du at beholde træets naturlige farve, kan du nøjes med at klarlakere det.

Gulvolie og gulvlak

Gulvolie er en hærdende olie til behandling og vedligeholdelse af trægulve. Du kan bruge gulvolie til grunding, færdigbehandling og vedligeholdelse af ubehandlede trægulve samt tidligere olierede trægulve, uanset træsort. Olien trænger dybt ned i træet og giver en sej og tæt overflade, der er særdeles slidstærk og modstandsdygtig overfor snavs, vand og fedt.

Gulvlak bruges til overfladebehandling af ubehandlede, afslebne og tidligere lakerede trægulve i boliger. Gulvlak kan anvendes på alle træsorter herunder teak, mahogni, kirsebær, ask, bøg, pine, fyr m.m. Lakken giver en uovertruffen slidstyrke, og gør træet meget nemt at rengøre. Se mere på vores kategoriside om gulvlak.

Køkkenbordsolie

Har du en nyt køkkenbord i råt træ, der skal behandles, eller skal du genopfriske et gammelt køkkenbord, kan du behandle det med køkkenbordsolie. Køkkenbordsolie er en tørrende olie, dvs. at den trænger ind i træet og hærder op. Olien udfylder porrer og mikroskopiske huller og beskytter mod smuds, fugt, svamp og bakterier. Køkkenbordsolie er god til behandling og vedligeholdelse af alt træværk, der kan tænkes at komme i kontakt med fødevarer. Olien er således velegnet til køkkenborde, spækbrædder, salatbestik og andre trævarer. De olierede produkter kan tages i brug umiddelbart efter olieringen. Køkkenbordsolie kommer i forskellige standardfarver, og det kan altså ikke farvemikses på samme måde som bejdse.

Bordpladeolie

Bordpladeolie bruges til grunding og færdigbehandling af træbordplader, men kan også anvendes på stole, reoler, kommoder og andre træmøbler. Det giver træet en hård og slidstærk overflade, men er kun til indendørs brug. Når du bruger bordpladeolie, er du sikker på, at du plejer og vedligeholder dine bordplader og møbler med det bedste, dit træ kan forlange.

Inden du påfører bordpladeolien, skal bordpladen være ren, tør og fri for støv, snavs og sæberester. Bordpladen skal mættes, og olien må ikke tørre på overfladen. Fjern overskydende olie efter max 20 minutter, så du undgår blanke skjolder. Fjernelse af overskydende olie klares bedst med en bomuldsklud.

Lud

Lud er læsket kalk fortyndet med vand og bruges til behandling af træværk af fyrretræ/nåletræ. Det er også muligt at ludbehandle fx bøg og ask, men det skal gøres med forsigtighed. 

Når lud påføres fyrretræ, trænger den dybt ned i alle porer og sprækker, og hærder op under tørringen. Sammen med træets naturlige indhold af harpiks skaber luden en utrolig slidstærk overflade. Luden modvirker desuden, at gulve af fyrretræ og grantræ “gulner”.

Når du har ludbehandlet dine trægulve, er det vigtigt, at der kommer en anden efterbehandling på efterfølgende. Ludbehandlede gulve kan nemlig ikke stå alene. Det anbefales at give træet en omgang med en fed opløsning af sæbespåner. Denne behandling bevirker, at gulvet “mættes” og bliver endnu hårdere, vandafvisende og mindre modtageligt for snavs på overfladen.

Vær dog opmærksom på, at ludbehandlede gulve kræver hyppigere vask, da de ikke har den lukkede overflade som eksempelvis lakerede gulve har. 

Vores bedste råd

 • Prøvebejds altid før bejdsning.
 • Bejds med en pensel, malepude eller svamp i træets længderetning.
 • Vil du have en lysere bejdse, kan du spæde til med vand
 • Den bejdsede overflade skal tørre mindst seks timer, inden du lakerer. Følg de anbefalede tørretider på emballagen.
 • Ifør dig plastikhandsker, når du bejdser. Bejdse kan være svært at få af fingrene.
 • Giv gulvet ny lak, inden den oprindelige lak er slidt helt igennem. Ellers kan gulvet tage skade, og du skal slibe alt det gamle gulvlak af, og give det en helt ny omgang gulvlak.
 • Hvis bordpladen stopper med at suge, og der derfor ligger noget olie, skal det tørres af. Det må ikke ligge og tørre, da det giver pletter.