Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Vådrumsmaling

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at der findes maling specielt udviklet til rum med stor sandsynlighed for, at vand kommer i kontakt med dine malede flader. Vådrumsmaling tåler direkte kontakt med vand, uden at det trænger gennem malingen og forvolder fugtskader. I vores udvalg finder du eksempelvis Jotun Lady Aqua, der laver vådrumsmaling af høj kvalitet med en mat overflade. Hvis du er interesseret i, at læse mere om hvordan du maler med vådrumsmaling, har vi lavet en guide til dig under fremvisning af vores produkt sortiment. 

Vådrumsmaling

3 varer

 1. Gjøco Interiør Vådrum 25
  Gjøco Interiør Vådrum 25
  2.7 L maling til vægge og lofter i vådrum, som eksempelvis køkken, bad og bryggers. Denne vådrumsmaling har en halvblank glans og fås i flere farver.
  498,00 DKK
 2. Spar29%
  Jotun Lady Aqua vægmaling vådrum
  Jotun Lady Aqua
  0.68 og 2.7 L miljømærket vægmaling til vådrum som badeværelse, bryggers og køkken, der er modstandsdygtig overfor fugt og er skimmelhindrende med en silkemat glans.
  Fra: 199,00 DKK Vejl. pris 279,00 DKK
 3. Spar20%
  PP vådrumsmaling
  PP Wet Room Paint 30
  2.8 L hvid vådrumsmaling med en halvmat glans til beskyttelse af vægge og lignende flader på blandt andet badeværelset. Malingen hindrer skimmel-, mug- og svampdannelse.
  Specialpris 549,00 DKK Vejl. pris 688,00 DKK

3 varer

Sådan klargør du et vådrum til vådrumsmaling

Vådrumsmaling er det oplagte valg til badeværelset, bryggerset og endda i køkkenet ved eksempelvis håndvasken, hvor væggene ofte skal tørres af med en fugtig klud. Det er en maling, der hæmmer mug- og skimmelvækst på væggene. Den kan dog ikke alene tage kampen op mod vand, fugt og de sorte pletter. Derfor skal rummet vådrumssikres, inden du maler med vådrumsmalingen. Derfor er det vigtigt, når du arbejder i et vådrum, at du bruger produkter, der egner sig til opgaven. Det vil sige, at du bruger vådrumsspartel, -grunder og -maling.

Trin 1: Start med at rengør væggen
Uanset om du skal male dit vådrum for første gang, eller du vil give badeværelsesvæggen en ny flot farve, så skal du starte med at rengøre væggene. Brug her en almindelig grundrens til effektivt at fjerne diverse skidt og støv. Er der kalk på væggene, er det også vigtigt, at du kommer det til livs. Det kan du finde under rengøringsmidler. Angribes dine vægge af mug og skimmelsvamp, er du nødt til at behandle det, før du kan gå videre i dit malerprojekt. Produkterne til det finder du også under rengøringsmidler.

Trin 2: Reparer ujævnheder med vådrumsspartel
Nu er tiden kommet til at tjekke for ujævnheder som huller og revner. Finder du ujævnheder, så er det vigtigt, at du reparerer dem med vådrumsspartel. Processen skal ofte gentages to gange, før du opnår en jævn og pæn overflade.

Trin 3: Husk grunder
Vådrumsgrunder er det næste skridt. Det giver dig en ekstra sikkerhed for, at der ikke siver vand ud gennem væggene, og giver din vådrumsmaling den bedste forudsætning for, at hæfte og dække godt.

Trin 4: Du er nu klar til at male med vådrumsmaling
Vådrumsmaling er ikke anderledes end almindelig maling, når det kommer til at påføre det. Malingen vil lægge en vandafvisende og -afspærrede hinde på væggene. Vi anbefaler, at du giver vådrum to lag maling for at få et resultatet, der er kampdygtig mod kondens og de store temperatursvingninger, der oftest er i et vådrum. Lad malingen tørre i minimum fire timer mellem hvert lag.

10 dage efter er malingen gennemhærdet.
(Du kan tage dit vådrum i brug efter 24 timer, hvis du er lidt forsigtig ved væggene)

Få bugt med grimme fliser med vådrumsmaling

Er dit bryggers eller badeværelse udsmykket med fliser på væggene uden for bruseren, du gerne ser ude af dit liv allerede fra i morgen? Så har du en billig og god løsning i vådrumsmaling. Processen viger en smule fra malingen af almindelige vægge, da du nu skifter vådrumsgrunder ud med en stærk hæftegrunder og sandpapir. Ellers griber du projektet an på samme måde. Det vigtigste, når du skal male dine fliser, er et godt forarbejde. Så frem med grundrens, kalkfjerner og sæt i gang.

Husk, efter du har malet med hæftegrunder, skal det tørre i et lille døgn, før du begynder at slibe det ned med sandpapir. Jo mere ru din overflade bliver, jo bedre kan den holde på malingen.

Vores bedste råd til vådrumsmaling

 • Vær kræsen når du vælger din vådrumsmaling. Vådrumsmalinger findes i gransgrader for 10 og helt op til 50. (Jo højere tal, jo mere glans). Vores udvalg af vådrumsmaling sikrer dig, at du får stærkest mulige kvalitet, uden at gå på kompromis med æstetikken, da vores godkendte vådrumsmalinger ikke er blanke.
 • Brug altid vådrumsmaling i dine vådrum. Vådrumsmaling er ikke blot modstandsdygtig for mug og skimmel, det holder også længere end almindelig maling, selvom det bliver udsat for vand og fugt, grundet den ekstremt slidstærke overflade.