Esbjerg Farve- & Lakfabrik

Med en vision om at ‘skabe unikke overfladeløsninger’ er Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S en oplagt storspiller som malingsproducent. Virksomheden startede som producent af gulvlakker, men har efterfølgende udvidet deres sortiment med speciale i professionel maling til eksempelvis landbrugsmaskiner, og videre endnu til at inkludere blandt andet træpleje til det private hjem. 

Esbjerg Paints

1 vare

 1. Esbjerg Paints mat sort maskinemalje
  Esbjerg Paints Maskin Emalje, Mat Sort
  5 L mat sort robust metalmaling der hæfter direkte på stål. Maskinemaljen bruges ofte til entreprenørmaskiner, landbrugsmaskiner, traktorer og generelle metal overflader.
  805,00 DKK

1 vare

Historien bag Esbjerg Paints

Esbjerg Farve- & Lakfabrik blev grundlagt i 1889 af A. Lykke Thomsen. Fabrikken startede i centrum af Esbjerg med at fremstille gulvlak og bonevoks, og flyttede senere ned til havnen. A. Lykke Thomsen overdrog senere driften til sønnen, som førte familievirksomheden videre indtil 1937, hvor den blev overdraget til personkredsen der officielt stiftede selskabet Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S.

I midten af 1960’erne besluttede selskabets ledelse, at Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S skulle udvide sit fokus, og ikke længere kun koncentrere sig om gulvlak. I stedet ønskede ledelsen at blive leverandør af industrielle malingssystemer, og startede med at kigge nærmere ind i branchen for landbrugsmaskiner. Her så de en god mulighed og slog straks til - der var nemlig på daværende tidspunkt ikke én samlet producent, hvorfra det var muligt at købe maling i alle originale farver til maskinerne.

Som den første virksomhed i Danmark udgav Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S et farvekort med alle almindeligt anvendte farver til landbrugsmaskiner. Det har vist sig at være et godt træk, da virksomheden i dag er markedsledende i Skandinavien inden for touch-up maling til landbrugsmaskiner.

Esbjerg Paints brand udvidelse

I årene op til 2007 ville Esbjerg Farve- & Lakfabrik igen prøve heldet med at udvide deres sortiment. Det gjorde de ved at købe FAXE A/S i Hornbæk, der kom med en komplet produktserie til træpleje. Med sin udvidelse er Esbjerg Farve- & Lakfabrik ikke kun fokuseret i metalmaling til industrien, men nu også i træpleje til privat anvendelse. Samlet set består Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S i dag af fire brands:

 • Esbjerg Paints med maling til maskiner
 • FAXE med træplejeprodukter til private
 • ARSINOL med træbeskyttelse baseret på planteolie
 • Efadeck med gulvmaling til industri

 

Produkter fra Esbjerg Paints samlet på ét sted

Her hos os, Farve & Lak®, inkluderer vores sortiment et bredt udvalg af produkter fra både Esbjerg Paints og FAXE. Vi har et godt samarbejde med Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S, og leder du efter et produkt fra netop en af disse brands, kan du altid komme forbi butikken eller ringe til os, så vil vi prøve at se, hvad vi kan gøre for at hjælpe dig.