Covid-19 Update: Vi afsender som normalt. Læs mere hér om muligheder for afhentning. 

Nybyggerne

hos Farve & Lak


Nybyg, ombyg, udvidelse og re-design er alle områder, hvor vores passion kommer til udtryk. Hen over sommeren 2020, har vi hos Farve & Lak været så priviligerede, at kunne vejlede og spare med flere af de seje deltagere i TV2's Nybyggerne lige her i Silkeborg. Fra vores synspunkt har det været en utrolig spændende og sjov rejse at følge de forskellige par og hjælpe dem godt på vej mod at realisere deres nybyggerdrømme. 

 

Nybyggernes valg

Alle deltagerne har uden tvivl imponeret med deres egne blikfang og design til de smukke og indbydende soveværelser.

Grøn, grøn, og mere grøn

Grøn emmer af natur og det er netop det grønne, der kan siges at være denne uges tema hos de farve-glade deltagere i gult hus. Tapetet af små håndmalede strøg hedder Van Gogh - Daubigny's Garden og viser et skønt landskab i harmoniske farver. Det er en harmoni, som parret har valgt at fuldføre til punkt og prikke med deres valg af supplerende maling. Her er det produkter fra Jotuns store produkt- og farveudvalg, der har været vores klare anbefaling til nybyggerne.


Lady Pure Color

Jotun Lady Pure Color er en helt unik vægmaling, som giver en særlig eksklusivitet med sit kalkmatte udseende. Den matte vægmaling skaber en farveoplevelse, der passer perfekt til den moderne boligindretning, hvor den tilfører varme og et sanseligt udtryk. Lady Pure Color kan tones i både mørke og lyse farver. Til deres soveværelse i nybyggerne, valgte gult par at skabe harmoni med deres smukke tapet, og har derfor fået tonet både en lys grøn og en mørk grøn maling. Er du også forgabt i tanken om netop disse farver, så skal du bruge farvekoden 36205 for den lyse grønne maling og 36200 til den mørkegrønne maling. 

Lady Pure Color er af bedste kvalitet, hvilket mærkes på alt lige fra påføring, til dækkeevne og vaskbarhed. Mangler du inspiration til dit farvevalg, kan du frit bladre igennem Lady Pure Color kataloget - der er med garanti også en farve til dig. 

Supreme Finish

Lady Supreme Finish er bedst i test, når det kommer til indendørs træmaling. Malingen kan naturligvis laves i alle farver og findes i 4 glansgrader: superblank, halvblank, silkemat og mat. Parret fra gult hus har brugt Supreme Finish træmaling i samme farver som ved Lady Pure Color og med en mat glans for at skabe sammenhæng mellem tapet, væg- og træmaling. Lady Supreme Finish med glans 5 giver en hård, robusts og vaskbar overflade. 

 

Bliv inspireret af dine omgivelser

Parret i Grønt hus valgte også at komme et smut forbi Farve & Lak her i Silkeborg og kigge på det store udvalg af malinger til deres soveværelse. Her var ønsket at skabe rolig omgivelser inspireret af naturen fra deres rejser - med det i tankerne var det oplagt med en rolig kalkmat maling.Lady Minerals

Denne maling er Jotuns svar på en moderne og stilren kalkmaling. Den kalkmattemaling tager udgangspunkt i naturens egne farver, og er derfor nem at bruge i sammensætning med mange indretningsstilarter. Lady Minerals kalkmaling fås i en lang række forskellige farver, som grundet den matte overflade kommer til sin naturlige ret og skønne farveægthed. Nybyggerne i Grønt hus valgte, til deres soveværelse, at bruge Lady Minerals i farven Humble Yellow, som har en lys, dæmpet og gullig nuance med et gråligt slør.

35 års erfaring

Professionel vejledning

Gratis fragt over 500kr.

Bliv klogere på dit næste gør-det-selv projekt.

Vi står klar med åbne arme i butikken i Silkeborg mandag-lørdag, hvor vi hellere end gerne tager en snak med dig omkring dit næste boligindretningsprojekt eller DIY mission. Vi kender vores produkter, har selv arbejdet med vores produkter og kan bruge vores sammenlagte mere end 200 års erfaring til at rådgive dig i alt fra farvevalg og sammensætning, til materialevalg, til hvordan du arbejder med de forskellige produkter. 

Ring til os på 86 81 26 26
+45 86 81 26 26
vi står altid klar ved telefonen til en snak
E-mail
info@farve-lak.dk
Vi besvarer indenfor 2 timer i hverdagen

 

Tips&Tricks: Leg med lyset

Farveoplevelsen af din valgte maling påvirkes markant af glansgraden. Det er et faktum mange ikke er klar over eller vælger at overse, og det synes vi er synd - man kan nemlig opnå rigtigt flotte resultater ved at have glansgraden med i tankerne omkring boligindretning.

Jo blankere en maling er, jo mere reflekteres lyset af overfladen, som medvirker til at skabe skyggevirkninger, genskin og opmærksomhed. Derfor bruger mange den blank maling omkring vinduer og døre, for at forstærke lysindfaldet i rummet. Blank maling er også særlig god ved områder i boligen du ønsker at fremhæve - det kunne eksempelvis være nogle smukke paneler, nogle gamle udskæringer eller andre dele du er stolt af.

Stik modsat har vi den matte glans. En mat maling vil ikke reflektere lys og anvendes derfor ofte til lofter. Maling med mat glans er bedre til at skjule ujævnheder, men giver samtidig en lækker blød overflade med et varmt udtryk. Det bløde udtryk i kombination med varme er noget, vi her i Danmark og i Norden generelt, er særlig begejstret for - derfor vil det matte udseende få større og større indryk i den morderne boligindretning på store flader.

Vores klare anbefaling er derfor:

Leg med glansgraderne. Glansgraden har betydning for din indretning, mere end du tror. Skab spændende kontraster med varierende glans.