◉   -20% Brug koden Cyber2021   ◉

Grunder spray

Står du og mangler en nem grunder med gode fyld egenskaber, en epoxy primer eller måske en grunder til kunststof, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden har vi listet vores udvalg af grundere på sprayflaske, alle af professionel kvalitet fra top leverandører som Mipa, R-M og ColorMatic. Foretrækker du i stedet at male med pensel eller lignende, kan du med fordel tage et kig på vores fulde sortiment af grundere.  

Grunder spray

1 vare

  1. ColorMatic 2K Epoxy Grunder
    ColorMatic 2K Epoxy Grunder
    200 ml to-komponent epoxy baseret universal grunder til brug på alle slags metaller, inklusiv aluminium.
    205,00 DKK

1 vare

Har du f.eks. repareret en skade eller er du af andre grunde helt nede ved metallet, så skal du bruge en grunder inden du starter på malerarbejdet. Grunderen sørger for at give optimale vedhæftnings forhold mellem bund og toplak. 

Dit projekt vælger grunderen

Det kan altid være svært, at foretage et valg når det kommer til køb af et hvilket som helst produkt. Vi er her til at hjælpe dig og skulle du have brug for gode råd, er de helt gratis. Med det sagt, så er der centrale egenskaber, der kan hjælpe dig langt i din beslutning. Hvis du læser videre, gennemgår vi de mest anvendte for at hjælpe dig lidt på vej.

En kunststof primer er velegnet til hård plast, som f.eks. spejlhuse.
En primer med filler er velegnet til ridser og slebet eller fyldte områder.
Vælg en primer der beskytter mod korrosion, hvis underlaget er metal.
En 2K primer er kemisk hærdende og har flere fordele:

  • Hurtigtørrende
  • Modstandsdygtig over for opløsningsmidler
  • God vedhæftning med mange materialer

Epoxy grunder

Epoxy primeren fra ColorMatic er en 2K grunder, som vi lige har fastslået, at der er fordele ved. At en grunder er 2K betyder, at den gør brug af en hærder for at tørre. Ved at der tilføres en hærder, bliver overfladen mere hård og slidstærk. Det er det, der gør at den er modstandsdygtig overfor opløsningsmidler som f.eks. benzin. Epoxy grunderen har en fremragende vedhæftningsevne på alle typer metal, lige fra aluminium til de mere vanskelige zinkbehandlede metaller og eloxerede flader. Epoxy har også den fordel, at det er slib bart efter kort tid.

Grunder til aluminium

Vi vælger at fremhæve aluminium som underlag, fordi du her skal være lidt ekstra opmærksom, når det kommer til at vælge en grunder. Der er mange produkter, der beskriver, at de kan bruges til aluminium og det er på en måde også rigtigt. MEN, aluminium har det særpræg, at det er et afsmittende metal. Derfor, hvis du vil have en god grunder til aluminium, bør du vælge et produkt, der ætser en smule, og på den måde bedre kan bide sig fast. Det er også det, vi kalder for en Etch Primer. Rapidfiller Spray fra Mipa, er netop sådan en primer og er et godt produkt til aluminium. 

Almindelige grundere er generelt ikke optimale til aluminium, men grundere beregnet til aluminium kan typisk bruges til de fleste andre metaller. En epoxy grunder er også et alternativt produkt, der fungerer godt sammen med aluminium.

Hvordan grunder jeg?

Ethvert malerarbejde bør altid starte med en grundig rengøring for at fjerne snavs, fedt og andet skidt, der modarbejder vedhæftningsevnen. Dernæst bør du også sikre dig, at overfladen er jævn. Er den ikke det, skal du i gang med at spartle ellers, hvis det udelukkende er ridser, kan du bruge en grunder med filler egenskaber og slå to fluer med et smæk. Selve fremgangsmåden til at grunde er overvejende den samme uanset dit underlag:

Trin 1: Påfør grunderen med en pensel eller malerrulle på en ren og tør overflade.

Et trin, nemmere bliver det ikke. Det er altid vigtigt, at du læser den medfølgende vejledning og overholder tørretider mm. for at opnå et flot slutresultat, inden du starter på at male.