Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Grunder spray

Står du og mangler en nem grunder med gode fyld egenskaber, en epoxy primer eller måske en grunder til kunststof, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden har vi listet vores udvalg af grundere på sprayflaske, alle af professionel kvalitet fra top leverandører som Mipa, R-M og ColorMatic. Foretrækker du i stedet at male med pensel eller lignende, kan du med fordel tage et kig på vores fulde sortiment af grundere.  

Grunder spray

15 varer

 1. Motip Primer
  Motip Primer
  500 ml grunder i grå og rødbrun til hurtig forberedelse af de fleste overfladetyper: sten, metal, aluminium, træ og glas, som kan anvendes med alle malesystemer.
  Fra: 69,00 DKK
 2. Belton Rustbeskyttelsesgrunder på spray
  Belton Rustbeskyttende Grunder
  400 ml rustbeskyttende grunder på spray. Grunderen påføres hvor eventuel rust har været og overlakeres med Belton Universal Grunder.
  79,00 DKK
 3. Mipa Zink-Alu Spray
  Mipa Zink-Alu Spray
  400 ml varmeresistent grunder baseret på zinkstøv, hvilket gør den egnet til reparation af varmgalvaniserede overflader, samt beskytter jern og stål mod fugt og korrosion.
  89,00 DKK
 4. Mipa Kunststof Primer Spray
  Mipa Kunststof Primer Spray
  400 ml højkvalitets grunder til maling af plast. Plastgrunderen sikrer god vedhæftning mellem hård plast og efterfølgende maling. Kan bruges til at male plastikmøbler, spejlhuse, kofangere og lignende.
  89,00 DKK
 5. Mipa DS 4in1 Autolak
  Mipa DS 4-i-1
  400 ml silkemat spraymaling i flere farver til en effektiv lak-reparation. Her får du 1 spray med 4 egenskaber: rustbeskyttelse, grunder, fylder og topcoat.
  Fra: 98,00 DKK
 6. Mipa Autospray Primer
  Mipa Autospray Primer
  400 ml grunder på spray i hvid eller grå. Spray-grunderen bruges til priming af metal ved eksempelvis en autolakering.
  Fra: 98,00 DKK
 7. Mipa 1K Epoxy Primer
  Mipa 1K Epoxy Primer Spray
  400 ml hurtigtørrende 1K grunder på spray. Produktet er baseret på epoxy harpiks, som tilfører høj isoleringsevne samt beskyttelse mod rust.
  98,00 DKK
 8. Mipa Isolerende Primer
  Mipa Isolerende Primer
  400 ml hvid isolerende grunder på spray. Grunder spraymalingen sikrer at nikotin, tjære, vandmærker og andre uønskede pletter ikke trænger igennem og kommer til syne i en efterfølgende maling.
  98,00 DKK
 9. Mipa Rapidfiller Spray
  Mipa Rapidfiller Spray
  400 ml grunder på spray med en god fylde-effekt, som er velegnet til mindre reparationer på jern, stål, zink, træ og aluminium.
  98,00 DKK
 10. Spar39%
  PP Stop Spray
  PP Stop Spray
  500 ml spærrende grunder på spray; En spraymaling til pletforsegling af træværk der har risiko for gennemslag fra nikotin, sod og vandskjolder.
  Specialpris 140,00 DKK Vejl. pris 229,00 DKK
 11. MIPA epoxy primer
  Mipa 2K Epoxy Primer Spray
  400 ml to-komponent epoxy primer med både filler og grunder egenskaber. Epoxy grunder til overflader af aluminium, zink, stål og hård plast.
  199,00 DKK
 12. ColorMatic 2K Epoxy Grunder
  ColorMatic 2K Epoxy Grunder
  200 ml to-komponent epoxy baseret universal grunder til brug på alle slags metaller, inklusiv aluminium.
  205,00 DKK
 13. R-M 870 Kunststofprimer spray - 0,4 L
  R-M 870 Kunststofprimer Spray
  400 ml transparent grunder på spray der sikrer god vedhæftning mellem underlag af plast og topcoat.
  225,00 DKK
 14. Mipa 2K-Acrylfiller Spray
  Mipa 2K-Acrylfiller Spray
  400 ml to-komponent spraymaling grunder i grå med rustbeskyttelse til at fremme vedhæftning af maling på jern, stål, aluminium, plast og lignende.
  249,00 DKK
 15. R-M Primer Filler - Grå
  R-M Primer Filler - Grå
  400 ml grunder og filler kombineret i en spray. Produktet er nem at anvende, beskytter mod rust og udjævner ridser inden autolakering.
  298,00 DKK

15 varer

Har du f.eks. repareret en skade eller er du af andre grunde helt nede ved metallet, så skal du bruge en grunder inden du starter på malerarbejdet. Grunderen sørger for at give optimale vedhæftnings forhold mellem bund og toplak. 

Dit projekt vælger grunderen

Det kan altid være svært, at foretage et valg når det kommer til køb af et hvilket som helst produkt. Vi er her til at hjælpe dig og skulle du have brug for gode råd, er de helt gratis. Med det sagt, så er der centrale egenskaber, der kan hjælpe dig langt i din beslutning. Hvis du læser videre, gennemgår vi de mest anvendte for at hjælpe dig lidt på vej.

En kunststof primer er velegnet til hård plast, som f.eks. spejlhuse.
En primer med filler er velegnet til ridser og slebet eller fyldte områder.
Vælg en primer der beskytter mod korrosion, hvis underlaget er metal.
En 2K primer er kemisk hærdende og har flere fordele:

 • Hurtigtørrende
 • Modstandsdygtig over for opløsningsmidler
 • God vedhæftning med mange materialer

Epoxy grunder

Epoxy primeren fra ColorMatic er en 2K grunder, som vi lige har fastslået, at der er fordele ved. At en grunder er 2K betyder, at den gør brug af en hærder for at tørre. Ved at der tilføres en hærder, bliver overfladen mere hård og slidstærk. Det er det, der gør at den er modstandsdygtig overfor opløsningsmidler som f.eks. benzin. Epoxy grunderen har en fremragende vedhæftningsevne på alle typer metal, lige fra aluminium til de mere vanskelige zinkbehandlede metaller og eloxerede flader. Epoxy har også den fordel, at det er slib bart efter kort tid.

Grunder til aluminium

Vi vælger at fremhæve aluminium som underlag, fordi du her skal være lidt ekstra opmærksom, når det kommer til at vælge en grunder. Der er mange produkter, der beskriver, at de kan bruges til aluminium og det er på en måde også rigtigt. MEN, aluminium har det særpræg, at det er et afsmittende metal. Derfor, hvis du vil have en god grunder til aluminium, bør du vælge et produkt, der ætser en smule, og på den måde bedre kan bide sig fast. Det er også det, vi kalder for en Etch Primer. Rapidfiller Spray fra Mipa, er netop sådan en primer og er et godt produkt til aluminium. 

Almindelige grundere er generelt ikke optimale til aluminium, men grundere beregnet til aluminium kan typisk bruges til de fleste andre metaller. En epoxy grunder er også et alternativt produkt, der fungerer godt sammen med aluminium.

Hvordan grunder jeg?

Ethvert malerarbejde bør altid starte med en grundig rengøring for at fjerne snavs, fedt og andet skidt, der modarbejder vedhæftningsevnen. Dernæst bør du også sikre dig, at overfladen er jævn. Er den ikke det, skal du i gang med at spartle ellers, hvis det udelukkende er ridser, kan du bruge en grunder med filler egenskaber og slå to fluer med et smæk. Selve fremgangsmåden til at grunde er overvejende den samme uanset dit underlag:

Trin 1: Påfør grunderen med en pensel eller malerrulle på en ren og tør overflade.

Et trin, nemmere bliver det ikke. Det er altid vigtigt, at du læser den medfølgende vejledning og overholder tørretider mm. for at opnå et flot slutresultat, inden du starter på at male.