Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... info@farve-lak.dk

Klarlak spray

Som sidste trin i lakerings processen kommer klarlakken. Klarlak beskytter den underliggende farve eller toplak mod ridser og andet skidt. Her på siden kan du finde vores udvalg af klarlak spray i forskellige glansgrader. Vi forhandler klarlak fra velkendte producenter som f.eks. Mipa og ColorMatic, og egen blanding med Supreme. 

Klarlak spray

3 varer

 1. Mipa Spraylak
  Mipa Spraylak - Blank
  400 ml blank klarlak på spray. Spraymalingen bruges til at skabe en blank finish på lakerede flader, samt flader af aluminium, kobber, messing og rustfrit stål.
  79,00 DKK
 2. Mipa Blank Klarlak
  Mipa Spray Klarlak - Blank
  400 ml blank klarlak på spray. Spraymalingen bruges hovedsageligt som slut lak til autolakeringer med en metallic effekt.
  119,00 DKK
 3. Mipa Spraylak
  Mipa Spraylak - Mat
  400 ml mat klarlak på spray. Spraymalingen bruges til at skabe et mat finish på lakerede flader, samt flader af aluminium, kobber, messing og rustfrit stål.
  79,00 DKK

3 varer

En klarlak er en transparent lak, der oftest anvendes til beskyttelse af underlaget - hvad enten underlaget er et maleri, keramik eller noget helt tredje. 

Noget helt tredje kunne måske være toplakken på din bil for at beskytte bilen og dens farve. Ikke alle toplak kræver en klarlak, men det er nu alligevel altid overvejelsen værd. Jo bedre du er beskyttet, des mindre risici har du for at få problemer med f.eks. rust.

Egenskaber der har betydning for dit valg

Der er faktisk ganske få ting, du skal tage stilling til, når det kommer til valget af din klarlak. Vi har kogt det ned til to: glansgrad og komponentsammensætning.

 • Glansgraden refererer til hvor meget, du vil have lakken til at skinne. Vi forhandler mat, silkemat og blank. Blank kan siges at være standarden i dag. Jo mere mat lakken er, jo mindre gennemskin får man, hvilket giver et mere blødt udtryk. En mat lakering virker også dæmpende på ujævnheder.
 • Din komponentsammensætning er det, vi betegner som enten 1K eller 2K. En 1-komponent lak tørrer af sig selv over tid, hvor en 2-komponent har brug en hærder for at tørre. I 2K sprayflasker sidder hærderen oftest i bunden. Du aktiverer den i lakken ved et simpelt drej og ryst. 2K har den fordel, at være hurtigtørrende og slidstærk så du bedre undgår ridser. Derudover er den modstandsdygtig overfor opløsningsmidler som f.eks. benzin.