Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... info@farve-lak.dk

Klarlak spray

Som sidste trin i lakerings processen kommer klarlakken. Klarlak beskytter den underliggende farve eller toplak mod ridser og andet skidt. Her på siden kan du finde vores udvalg af klarlak spray i forskellige glansgrader. Vi forhandler klarlak fra velkendte producenter som f.eks. Mipa og ColorMatic, og egen blanding med Supreme. 

Klarlak spray

3 varer

 1. Belton miljøbevist sprøjtelakering
  Belton Vandbaseret PU Klarlak - Blank
  400 ml højglans, vandbaseret PU klarlak på spray til bevaring og beskyttelse; Et miljøbevist valg til sprøjtelakering eksempelvis kunst.
  119,00 DKK
 2. Belton miljøbevist sprøjtelakering
  Belton Vandbaseret PU Klarlak - Semimat
  400 ml vandbaseret PU klarlak med en semimat glans. Spray lakken er optimal til miljøbevist sprøjtelakering og beskyttelse af eksempelvis kunst.
  119,00 DKK
 3. Belton miljøbevist sprøjtelakering
  Belton Vandbaseret PU Klarlak - Mat
  400 ml vandbaseret PU mat klarlak, der er optimal til eksempelvis miljøbevist sprøjtelakering og beskyttelse af kunst.
  119,00 DKK

3 varer

En klarlak er en transparent lak, der oftest anvendes til beskyttelse af underlaget - hvad enten underlaget er et maleri, keramik eller noget helt tredje. 

Noget helt tredje kunne måske være toplakken på din bil for at beskytte bilen og dens farve. Ikke alle toplak kræver en klarlak, men det er nu alligevel altid overvejelsen værd. Jo bedre du er beskyttet, des mindre risici har du for at få problemer med f.eks. rust.

Egenskaber der har betydning for dit valg

Der er faktisk ganske få ting, du skal tage stilling til, når det kommer til valget af din klarlak. Vi har kogt det ned til to: glansgrad og komponentsammensætning.

 • Glansgraden refererer til hvor meget, du vil have lakken til at skinne. Vi forhandler mat, silkemat og blank. Blank kan siges at være standarden i dag. Jo mere mat lakken er, jo mindre gennemskin får man, hvilket giver et mere blødt udtryk. En mat lakering virker også dæmpende på ujævnheder.
 • Din komponentsammensætning er det, vi betegner som enten 1K eller 2K. En 1-komponent lak tørrer af sig selv over tid, hvor en 2-komponent har brug en hærder for at tørre. I 2K sprayflasker sidder hærderen oftest i bunden. Du aktiverer den i lakken ved et simpelt drej og ryst. 2K har den fordel, at være hurtigtørrende og slidstærk så du bedre undgår ridser. Derudover er den modstandsdygtig overfor opløsningsmidler som f.eks. benzin.