Vores butikker er igen åbne for alle! Se åbningstiderne hér. 

Spartler & fugeværktøj

Hvis du skal til at spartle, hvad end det er dine gulve, dine vægge eller dit loft, så har vi det helt rigtige værktøj til dig. Som en ekstra bonus, kan en spartel også bruges som redskab til f.eks. at fjerne tapet. Ligemeget formålet, så er en god spartel altid bedst for dig. Her på siden kan du finde forskellige typer med forskellig ergonomisk komfort, samt vores udvalg af fugepistoler. 

Spartler & fugeværktøj

Varer 1-20 af 31

Side
 1. Dobbeltbladet Spartel
  Dobbeltbladet Spartel
  27 cm dobbeltbladet spartel i rustfrit stål til blandt andet påføring og fordeling af hårdvoksolie og lignende overfladebehandlinger til trægulve.
  249,00 DKK
 2. Spartelskraber
  Spartelskraber
  80, 100 og 120 mm spartelskraber eller stripkniv til flere formål - Bruges eksempelvis til at fjerne tapet.
  Fra: 70,00 DKK
 3. CO.ME 381PC Proflex spartel
  Decobræt, PC Proflex
  280 x 110 x 1.5 mm spartel i en stærk og slagfast plasttype. Denne type spartel er ideel til hvide masser som eksempelvis gips, da den ikke efterlader sorte streger.
  245,00 DKK
 4. CO.ME 381INFX Proflex spartel
  Decobræt, Proflex
  360 x 110 x 0.3 mm murspartel i rustfri stål til et professionelt resultat. Fleksibel spartel med stabilitet og runde hjørner til en glat finish.
  425,00 DKK
 5. co.me 310FXJP Superflex Japansk Spartel med Spids
  Decobræt, Japansk Spartel Superflex
  210 x 60 x 0.3 mm japansk spartel med spids og super fleksibel flade.
  278,00 DKK
 6. co.me medium superflex venetian spartel
  Decobræt, Mini Superflex
  40/80 x 100 x 0.3 mm mini decobræt med runde hjørner til udglatning ved de helt små flader på eksempelvis dørkarme.
  248,00 DKK
 7. co.me medium superflex venetian spartel
  Decobræt, Superflex
  240 x 100 x 0.3 mm best-seller decobræt med runde hjørner yderst fleksibel flade.
  258,00 DKK
 8. come 310len decobræt spartel
  Decobræt, Medium
  200 x 100 x 0.6 mm (mellem størrelse) firkantet decobræt med runde hjørner ergonomisk greb i træ.
  298,00 DKK
 9. come 310len decobræt spartel
  Decobræt, Lille (soft grip)
  200 x 80 x 0.6 mm (lille) firkantet decobræt med runde hjørner og blødt greb.
  298,00 DKK
 10. Trapez spartel
  Decobræt Trapez (soft grip)
  240 x 120 x 0.6 mm 2-i-1 spartel med blødt håndtag; En trapez spartel med en lang side til applikation og en kortere til udglatning og tilpasning.
  315,00 DKK
 11. Teksturbræt til mikrocement
  Teksturbræt
  125 x 125 mm teksturbræt og kunststofbørste til at skabe rå og ru mikrocement overflader.
  155,00 DKK
 12. Microcement spartel
  Venetiansk Spartel Flex
  240 x 100 x 0.5 mm spartel med skrå kanter til tynde hvide micro-coatings. God spartel til blandt andet gips og microcement, der ikke efterlader sorte mærker.
  798,00 DKK
 13. spartel til cement, gips og microcement
  Venetiansk Spartel
  240 x 100 x 0.6 mm spartel med skrå kanter specielt til gips, mikrocement og beton, som ikke efterlader sorte mærker.
  825,00 DKK
 14. Decobræt (murspartel)
  Decobræt (murspartel)
  280 x 120 x 0.6 mm decobræt i rustfrit stål med ergonomisk håndtag i træ og ABS support.
  175,00 DKK
 15. Plast spartel
  PVC/ABS Spartel
  280 x 130 x 2.5 mm stor hvid ABS spartel med skrå kanter.
  145,00 DKK
 16. Glittebræt til marmorpuds
  Glittebræt Flex
  240 x 100 x 1.5 mm glittebræt til marmorpuds med ergonomisk træhåndtag.
  118,00 DKK
 17. Pearly glittebræt
  Glittebræt (pearly)
  200 x 90 x 1.5 mm glittebræt til overflader hvor der ønskes en perleeffekt.
  59,00 DKK
 18. Swiss spartel - 80 mm
  Swiss Spartel
  80 mm spartel
  110,00 DKK
 19. 40x30 mm indvendig hjørnespartel
  Indvendig Hjørnespartel
  40x30 mm indvendig hjørnespartel
  125,00 DKK
 20. 40x30 cm hjørnespartel
  Udvendig Hjørnespartel
  40x30 mm udvendig hjørnespartel
  125,00 DKK

Varer 1-20 af 31

Side

Spartler og fugeværktøj er uundværlige i dine større gør-det-selv projekter og oftest også i de mindre. Helt konkret så hjælper de dig med at opnå et flot finish, der ikke er præget af ujævnheder. Hvis du ikke får f.eks. din væg spartlet ordentligt op, kan du senere risikere, at den slår huller og revner gennem både maling og tapet. 

Spartlen er dit multiværktøj

Er du ikke påpasselig, med at klargøre dine vægge inden du begynder at tapetsere eller male, er du i farezonen for at huller, revner og urenheder kommer til syne efterfølgende. Her kan spartlen være din bedste ven. Du kan både bruge den til at fjerne tapetrester og du kan bruge den til at udjævne huller og revner. Fantastisk! Så mangler du bare en god rengøring og din væg er klar til dit maler- eller tapetsering projekt. 

Brug en spartel til at reparere huller

Det tager tid at reparere huller i vægge og lofter, men det er faktisk dejlig nemt og det er arbejdet værd, hvis du vil have flotte resultater. 

-- Huller i murværk

Trin 1: Kom et tykt lag spartelmasse i hullet
For at reparere hullet i dit murværk skal du først dække det med et tykt lag spartelmasse. Det må gerne bule en smule ud af hullet - så er du sikker på ikke at skulle gøre det igen. Hvis du gerne vil spare tid, så kan det være en fordel, at gøre det af to omgange med mindre spartelmasse pr. gang. På den måde er der kortere tørretider.

Trin 2: Skrab rundt om hullet
Grib din spartel, mens massen stadig er våd, og brug den til at fjerne overskydende spartelmasse, som ikke sidder i hullet. Du skal altså ikke fjerne overskydende spartelmasse fra selve hullet. Det fjernes først når massen er helt tør.

Trin 3: Slib hullet
Nu skal du skal væbne dig med tålmodighed. Det kan tage helt op til et døgn eller mere for massen at tørre, afhængigt af hvor dybt huller er. Når spartelmassen er helt tør, er du klar til at slibe det ned. Du sliber på det tørre spartelmasse, indtil det ikke længere buler ud og du står tilbage med en flot jævn væg uden huller, der er klar til maling eller tapet.

-- Huller i glasvæv

Trin 1: Fyld hullet med spartelmasse
For at reparere hullet i din glasvævs væg kommer du en god klat spartelmasse på din spartel og skraber det hen over hullet. Gør det gerne et par gange for at være sikker på at hullet er fyldt, men det skal ikke bule ud.

Trin 2: Fjern resterende spartelmasse
Når du har fyldt hullet med spartelmasse, skal du fjerne det resterende, altså alt det der ikke er i selve hullet. Det gør du lettest ved at tage en fugtig svamp og forsigtigt rengøre rundt om hullet. 

Trin 3: Fugt et lille stykke væv
En glasvævs væg er karakteristisk for sit mønster, som nu også skal laves i spartelmassen. Det gør du ved at tage et lille stykke væv, magen til det der er sidder på væggen, og fugter det ganske let. Derefter sætter du det over hullet og presser det ind i spartelmassen.

Trin 4: Fjern det lille stykke glasvæv
Nu fjerner du det lille stykke glasvæv, som gerne skulle have efterladt mønstret synligt i spartelmassen. Når spartelmassen er tør, er du klar til at male over reparationsstedet.

Værktøj til fuge projektet

Malerfuge bruges til mange ting og gør dit gør-det-selv projekt lidt sjovere. Fuge kan blandt andet bruges til små sprækker, hjørnesamlinger og lydisolering, hvis du vil vide mere er du velkommen til at kigge på vores side omkring spartel- og fugemasse. Malerfuge købes i patroner, der monteres i en fugepistol. For at bruge fugepistolen skal du først skære spidsen af patronen og påsætte den medfølgende sprøjtespids. Derefter skærer du et skråt snit i sprøjtespidsen - snittet skal være en smule mindre end fugens bredde, og så trykker du bare på pistolen for at presse fugen ud. 

Når du har påført fugen, ser den ikke altid lige pæn ud. Der er måske bølger eller andre ujævnheder. Det kan du let fixe ved at trække fugen glat med en spartel eller en fugebrik inden den tørrer. Fugebrikken er silikonebaseret og oftest nemmere at arbejde med, når din fuge skal glattes. Brikken findes i forskellige former, så du kan både få runde, flade, skrå og retvinklede fuger. Overskydende fugemasse fjernes, med det samme, med en fugtig klud.