Covid-19 Update: Vi afsender som normalt. Læs mere hér om muligheder for afhentning. 

Grunder

Hvis du ønsker et pænt og langtidsholdbart resultat, når du maler, er det vigtigt at bruge en grunder, som første skridt i processen. Det er vores holdning og vi står ved den. I bund og grund, kan det aldrig skade at bruge en grunder, men du oplever klare fordele, så hvorfor lade være? Er du stadig ikke overbevist, så har vi uddybet grundlaget til at brugen af en grunder nederst på siden. 

Her på siden finder du alle vores grundere til udendørs brug. Er du interesseret i grundere til indendørs brug, kan du i stedet kigge her.

Grunder

16 varer

 1. Spar28%
  Jotun Microgrunder Ekstra
  Jotun Microgrunder Ekstra
  5 og 10 L vandbaseret forankringsgrunder til både indendørs og udendørs brug på sugende underlag inden maling eller opsætning af filt, væv og tapet.
  Fra: 289,00 DKK Normalpris 399,00 DKK
 2. Belton Rustbeskyttelsesgrunder på spray
  Belton Rustbeskyttende Grunder
  400 ml rustbeskyttende grunder på spray. Grunderen påføres hvor eventuel rust har været og overlakeres med Belton Universal Grunder.
  79,00 DKK
 3. Spar24%
  Jotun Visir oljegrunding klar
  Jotun Visir Oliegrunder Klar
  0.9, 2.7 og 9 L transparent oliegrunder med vandafvisende og skimmelhæmmende egenskaber til udendørs træværk. Kan anvendes ved temperaturer under 5℃.
  Fra: 159,00 DKK Normalpris 209,00 DKK
 4. Spar24%
  Jotun Visir oljegrunding pigmenteret
  Jotun Visir Oliegrunder Pigmenteret
  0.9, 2.7 og 9 L vandafvisende oliegrunder til træværk med pigmenter. Grunderen anvendes udendørs inden maling eller træbeskyttelse, og indeholder midler mod råd og UV-nedbrydning.
  Fra: 159,00 DKK Normalpris 209,00 DKK
 5. Spar13%
  Jotun Impregnering
  Jotun Imprægnering - Mur og Sten
  4 og 10 L imprægnering til mineralske underlag med god indtrængningsevne, som efterkader en vand- og smudsafvisende overflade - dermed reduceres fare for frostsprængning, saltudslag og varmetab.
  Fra: 449,00 DKK Normalpris 519,00 DKK
 6. Spar31%
  Jotun Silikat murfiller
  Jotun Silikat Murfiller
  9 L hvid silikat murfiller der er velegnet som mellemstrøg til kalkrigt puds, hvor det anvendes til at udbedre revner og jævne strukturforskelle inden maling.
  Specialpris 1.098,00 DKK Normalpris 1.599,00 DKK
 7. Spar9%
  Jotun Silikat murprimer
  Jotun Silikat Murprimer
  2 og 10 L silikatgrunder til brug inden facademaling. Denne murprimer er også velegnet som fortynder til silikatmurmaling.
  Fra: 289,00 DKK Normalpris 319,00 DKK
 8. Spar25%
  Jotun Original Akryl murprimer
  Jotun Original Akryl Murprimer
  10 L grunder til brug på udendørs beton og andet murværk, der sikrer en ens sugeevne i underlaget og binder løse partikler inden maling.
  Fra: 299,00 DKK Normalpris 399,00 DKK
 9. Spar19%
  Jotun Drytech murfiller
  Jotun DryTech Murfiller
  2.7 og 9 L grunder med filler egenskaber til at jævne ridser, revner og andre ujævnheder i murværk inden der males. Produktet giver øget beskyttelse samt større interval mellem vedligeholdelse.
  Fra: 479,00 DKK Normalpris 589,00 DKK
 10. Spar17%
  Jotun Drytech murprimer
  Jotun DryTech Murprimer
  3 og 10 L grunder til ubehandlede facader og andet murværk, der efterlader en vandafvisende overflade. Produktet sikrer derudover god vedhæftning for maling og giver øget beskyttelse.
  Fra: 379,00 DKK Normalpris 459,00 DKK
 11. Südwest All-Grund grunder sort
  Südwest Grunder - Sort
  0.75 og 2.5 L alsidig sort hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber. Grunderen kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer både uden- og indendørs.
  Fra: 279,00 DKK
 12. Südwest All-Grund grunder hvid
  Südwest Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L alsidig hvid hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til overflader af eksempelvis jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Fra: 186,00 DKK
 13. Südwest AquaVision All-Grund
  Südwest AquaVision Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L vandbaseret hvid grunder uden opløsningsmidler. Denne grunder afgiver ingen giftige dampe og kan anvendes både inde og ude til overflader, der skal males i lyse farver.
  Fra: 179,00 DKK
 14. Südwest AquaVision All-Grund sort
  Südwest AquaVision Grunder - Sort
  0.375, 0.75 og 2.5 L vandbaseret sort grunder uden opløsningsmidler. Denne grunder afgiver ingen giftige dampe og kan anvendes både inde og ude til overflader, der skal males med mørke farver.
  Fra: 179,00 DKK
 15. Südwest All-Grund grunder grå
  Südwest Grunder - Grå
  2.5 og 10 L alsidig grå hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til indendørs og udendørs brug. Kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Fra: 469,00 DKK
 16. Herdins Fugtstop
  Herdins Fugtstop
  3 L brugsklar betonimprægnering der danner permanent fugtspærre i beton og cementbaserede materialer.
  498,00 DKK

16 varer

Hvorfor skal jeg bruge en grunder?

Grunder forbindes især med maling af træ, men det er faktisk også en god idé at bruge grunder, hvis du skal male jern, metal, mursten mm. Grunder sørger i alle tilfælde for, at malingen binder ordentligt og giver et pænere resultat. Når du bruger en grunder sker der to ting: Overfladen bliver forseglet og suger dermed ikke nær så meget maling, og grunderen giver overfladen en tekstur, som gør, at malingen binder bedre. Som en bonus skal du ikke bruge nær så meget maling, og grunderen sparer dig derfor penge i længden.

Grunder til træ

Du skal altid bruge grunder til træ, som er enten ubehandlet eller er blevet slebet ned, og derfor står som ubehandlet. Grunderen beskytter træværket mod svamp, alger og råd, så træet holder længere. Husk, at når du har givet træet grunder, skal du vente et par dage på at det tørrer, før du giver det træbehandling

Grunder til metal

Hvis du vil male metal, som er blevet rustent, er det nødvendigt at bruge en grunder. Når du har renset og slebet metallet for rust, giver du det grunder, før du maler det med metalmaling. Husk, at metallet skal være helt tørt, efter du har grundet, før du begynder at male.