BLACK DAYS ✨ Spar minimum 20% på hele shoppen, hele weekenden ✨

Grunder

Hvis du ønsker et pænt og langtidsholdbart resultat, når du maler, er det vigtigt at bruge en grunder, som første skridt i processen. Det er vores holdning og vi står ved den. I bund og grund, kan det aldrig skade at bruge en grunder, men du oplever klare fordele, så hvorfor lade være? Er du stadig ikke overbevist, så har vi uddybet grundlaget til at brugen af en grunder nederst på siden. 

Her på siden finder du alle vores grundere til udendørs brug. Er du interesseret i grundere til indendørs brug, kan du i stedet kigge her.

Grunder

11 varer

 1. Spar20%
  Belton Rustbeskyttelsesgrunder på spray
  Belton Rustbeskyttende Grunder
  400 ml rustbeskyttende grunder på spray. Grunderen påføres hvor eventuel rust har været og overlakeres med Belton Universal Grunder.
  Specialpris 63,20 DKK Normalpris 79,00 DKK
 2. Jotun Visir Oliegrunding Klar
  Jotun Visir Oliegrunding Klar
  0.9, 2.7 og 9 L transparent oliegrunder med vandafvisende og skimmelhæmmende egenskaber til udendørs træværk. Kan anvendes ved temperaturer under 5℃.
  Fra: 127,20 DKK Normalpris 159,00 DKK
 3. Jotun Visir Oliegrunding Pigmenteret
  Jotun Visir Oliegrunding Pigmenteret
  0.9, 2.7 og 9 L vandafvisende oliegrunder til træværk med pigmenter. Grunderen anvendes udendørs inden maling eller træbeskyttelse, og indeholder midler mod råd og UV-nedbrydning.
  Fra: 127,20 DKK Normalpris 159,00 DKK
 4. Spar20%
  Jotun DryTech Murfiller
  Jotun DryTech Murfiller
  10 L grunder med filler egenskaber til at jævne ridser, revner og andre ujævnheder i murværk inden der males. Produktet giver øget beskyttelse samt større interval mellem vedligeholdelse.
  Specialpris 879,20 DKK Normalpris 1.099,00 DKK
 5. Spar20%
  Jotun DryTech Murprimer
  Jotun DryTech Murprimer
  10 L grunder til ubehandlede facader og andet murværk, der efterlader en vandafvisende overflade. Produktet sikrer derudover god vedhæftning for maling og giver øget beskyttelse.
  Specialpris 639,20 DKK Normalpris 799,00 DKK
 6. Südwest All-Grund grunder sort
  Südwest Grunder - Sort
  0.75 og 2.5 L alsidig sort hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber. Grunderen kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer både uden- og indendørs.
  Fra: 223,20 DKK Normalpris 279,00 DKK
 7. Südwest All-Grund grunder hvid
  Südwest Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L alsidig hvid hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til overflader af eksempelvis jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Fra: 148,80 DKK Normalpris 186,00 DKK
 8. Südwest AquaVision All-Grund
  Südwest AquaVision Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L vandbaseret hvid grunder uden opløsningsmidler. Denne grunder afgiver ingen giftige dampe og kan anvendes både inde og ude til overflader, der skal males i lyse farver.
  Fra: 143,20 DKK Normalpris 179,00 DKK
 9. Südwest AquaVision All-Grund sort
  Südwest AquaVision Grunder - Sort
  0.375, 0.75 og 2.5 L vandbaseret sort grunder uden opløsningsmidler. Denne grunder afgiver ingen giftige dampe og kan anvendes både inde og ude til overflader, der skal males med mørke farver.
  Fra: 143,20 DKK Normalpris 179,00 DKK
 10. Südwest All-Grund grunder grå
  Südwest Grunder - Grå
  2.5 og 10 L alsidig grå hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til indendørs og udendørs brug. Kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Fra: 375,20 DKK Normalpris 469,00 DKK
 11. Spar20%
  Herdins Fugtstop
  Herdins Fugtstop
  3 L brugsklar betonimprægnering der danner permanent fugtspærre i beton og cementbaserede materialer.
  Specialpris 398,40 DKK Normalpris 498,00 DKK

11 varer

Hvorfor skal jeg bruge en grunder?

Grunder forbindes især med maling af træ, men det er faktisk også en god idé at bruge grunder, hvis du skal male jern, metal, mursten mm. Grunder sørger i alle tilfælde for, at malingen binder ordentligt og giver et pænere resultat. Når du bruger en grunder sker der to ting: Overfladen bliver forseglet og suger dermed ikke nær så meget maling, og grunderen giver overfladen en tekstur, som gør, at malingen binder bedre. Som en bonus skal du ikke bruge nær så meget maling, og grunderen sparer dig derfor penge i længden.

Grunder til træ

Du skal altid bruge grunder til træ, som er enten ubehandlet eller er blevet slebet ned, og derfor står som ubehandlet. Grunderen beskytter træværket mod svamp, alger og råd, så træet holder længere. Husk, at når du har givet træet grunder, skal du vente et par dage på at det tørrer, før du giver det træbehandling

Grunder til metal

Hvis du vil male metal, som er blevet rustent, er det nødvendigt at bruge en grunder. Når du har renset og slebet metallet for rust, giver du det grunder, før du maler det med metalmaling. Husk, at metallet skal være helt tørt, efter du har grundet, før du begynder at male.