Covid-19 Update: Vi afsender som normalt. Læs mere hér om muligheder for afhentning. 

Grunder

Hvis du ønsker et pænt og langtidsholdbart resultat, når du maler, er det vigtigt at bruge en grunder, som første skridt i processen. Det er vores holdning og vi står ved den. I bund og grund, kan det aldrig skade at bruge en grunder, men du oplever klare fordele, så hvorfor lade være? Er du stadig ikke overbevist, så har vi uddybet grundlaget til at brugen af en grunder nederst på siden. 

Her på siden finder du alle vores grundere til udendørs brug. Er du interesseret i grundere til indendørs brug, kan du i stedet kigge her.

Grunder

4 varer

Dine filtre
 1. Brand Jotun Fjern denne
 1. Jotun Visir oljegrunding klar
  Jotun Visir Oliegrunding Klar
  0.9, 2.7 og 9 L transparent oliegrunder med vandafvisende og skimmelhæmmende egenskaber til udendørs træværk. Kan anvendes ved temperaturer under 5℃.
  Fra: 159,00 DKK
 2. Jotun Visir oljegrunding pigmenteret
  Jotun Visir Oliegrunding Pigmenteret
  0.9, 2.7 og 9 L vandafvisende oliegrunder til træværk med pigmenter. Grunderen anvendes udendørs inden maling eller træbeskyttelse, og indeholder midler mod råd og UV-nedbrydning.
  Fra: 159,00 DKK
 3. Jotun Drytech murfiller
  Jotun DryTech Murfiller
  10 L grunder med filler egenskaber til at jævne ridser, revner og andre ujævnheder i murværk inden der males. Produktet giver øget beskyttelse samt større interval mellem vedligeholdelse.
  1.099,00 DKK
 4. Jotun Drytech murprimer
  Jotun DryTech Murprimer
  10 L grunder til ubehandlede facader og andet murværk, der efterlader en vandafvisende overflade. Produktet sikrer derudover god vedhæftning for maling og giver øget beskyttelse.
  799,00 DKK

4 varer

Hvorfor skal jeg bruge en grunder?

Grunder forbindes især med maling af træ, men det er faktisk også en god idé at bruge grunder, hvis du skal male jern, metal, mursten mm. Grunder sørger i alle tilfælde for, at malingen binder ordentligt og giver et pænere resultat. Når du bruger en grunder sker der to ting: Overfladen bliver forseglet og suger dermed ikke nær så meget maling, og grunderen giver overfladen en tekstur, som gør, at malingen binder bedre. Som en bonus skal du ikke bruge nær så meget maling, og grunderen sparer dig derfor penge i længden.

Grunder til træ

Du skal altid bruge grunder til træ, som er enten ubehandlet eller er blevet slebet ned, og derfor står som ubehandlet. Grunderen beskytter træværket mod svamp, alger og råd, så træet holder længere. Husk, at når du har givet træet grunder, skal du vente et par dage på at det tørrer, før du giver det træbehandling

Grunder til metal

Hvis du vil male metal, som er blevet rustent, er det nødvendigt at bruge en grunder. Når du har renset og slebet metallet for rust, giver du det grunder, før du maler det med metalmaling. Husk, at metallet skal være helt tørt, efter du har grundet, før du begynder at male.