Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Jotun murmaling

Jotun Murmaling

4 varer

 1. Spar21%
  Jotun Drytech murmaling
  Jotun DryTech Murmaling
  0.68, 2.7 og 9 L mat silikonebaseret murmaling i mange farver, der er vejrbestandig og vandafvisende med en høj diffusionsåbenhed.
  Fra: 229,00 DKK Vejl. pris 289,00 DKK
 2. Spar22%
  Jotun Olieforstærket murmaling
  Jotun Olieforstærket Murmaling
  9 L olieforstærket facademaling i mat der anvendes til facader, sokler og overflader af mørtel, puds, beton, eternit, mursten og glasfiberfilt.
  Specialpris 798,00 DKK Vejl. pris 1.029,00 DKK
 3. Spar24%
  Jotun Original Akryl murmaling
  Jotun Original Akryl Murmaling
  2.7 og 9 L silkemat akrylmaling i mange farver til sokkel og andet murværk. Mur- og sokkelmalingen beskytter og forebygger mod overfladeskimmel.
  Fra: 499,00 DKK Vejl. pris 659,00 DKK
 4. Spar38%
  Jotun Silikat murmaling
  Jotun Silikat Murmaling
  10 L facademaling som slutstrøg i det forrygende silikatsystem til beskyttelse og opfriskning af murværk.
  Specialpris 1.098,00 DKK Vejl. pris 1.759,00 DKK

4 varer

Opnå en flot facade med udendørs murmaling fra Jotun

Jotun murmaling er den ideelle maling til facader. Går du for eksempel med en drøm om at male din facade i en flot og moderne farve, er Jotun murmaling det helt rette produkt at anvende. Malingen er oplagt til brug på mursten, beton og puds. Malingen er ekstremt modstandsdygtig og har derfor en god holdbarhed. 

Hvad er murmaling?

Murmaling er maling specielt udviklet til brug på facader såsom mursten, beton, og puds. Af samme grund vil du også ofte høre det omtalt som “facademaling”. I samme kategori for maling finder du ligeledes tagmaling, sokkelmaling, silikatmaling, akrylmaling, olieemulsionsmaling og silikonemaling. 

Det væsentlige ved murmaling er, at det er en “diffusionsåben” maling, hvilket egentlig betyder, at malingen kan ånde. Det er vigtigt, da fugt og vanddamp dermed kan slippe ud gennem malingslaget – ellers risikerer man svampevækst i facaden. Murmaling er derfor specielt udviklet til at tage højde for fugt og damp. 

Hvilke facader kan man male med murmaling?

Er du i tvivl, om din specifikke facade egner sig til murmaling, kan du følge disse tommelfingerregler:

Mursten:  

Jotun murmaling egner sig rigtig godt til maling af murstensfacader. Du skal dog huske at undersøge, hvilken tilstand murstenene er i. Er murstensfacaden helt ny, hvor fugerne flugter jævnt med murstenene, vil det i udgangspunktet egne sig rigtig godt til murmaling.

Er murstensfacaden gammel med ujævne niveauer mellem mursten og fuger, vil vi derimod ikke anbefale at male det med denne type maling. Så skal du først pudse facaden, så facaden bliver glat, og regn og slud ikke ligger sig på kanterne af stenene. 

Beton:

Beton egner sig til at blive malet med murmaling. Udover de æstetiske fordele kan du med den rette facademaling opnå maksimal vejrbestandighed og minimal vandoptag. En diffusionsåben maling beskytter desuden mod klorid og karbonatisering – med andre ord vil din betonfacade være godt beskyttet.

Puds:

Har du pudset din facade op med mørtel, kan du også male den med murmaling. Ligesom med de andre typer facader kan du med murmaling opnå bedre beskyttelse af facaden. Du skal egentlig bare tage stilling til farvevalg, og så er du godt på vej mod en bedre beskyttet og pænere facade.

Hvilken farve skal jeg vælge til murmaling?

At vælge den korrekte farve til sin murmaling er et vigtigt men svært valg. Derfor har vi dette murfarvekort for at gøre livet en smule nemmere for dig. På den måde kan du stille og roligt se et udpluk af de populære Jotun farver igennem og forestille dig resultatet på din egen facade. Du kan også tilkøbe vores Jotun NCS Farvekort her.

Du er naturligvis også velkommen til at komme ned og snakke med os om dette vigtige valg. Enten fysisk i vores butik eller via vores kontaktside.

Hvordan maler jeg en udendørs facade med Jotun murmaling?

Følg disse 4 trin for at male din facade med Jotun murmaling:

 • Rengør facaden

Fjern skidt og snavs fra facaden. Se vores udvalg af rengøringsprodukter her.

 • Sørg for at reparere revner og huller

Efter rengøring skal du reparere eventuelle huller og revner. Ligeledes skal du fjerne løs puds fra facaden. Husk også at slibe overfladen jævn for bedst mulig påføring af malingen.

 • Husk grunder før du maler

På nye underlag,  vil det oftest være påkrævet, at du grunder din facade, før du går i gang med malingen. Kontakt os gerne ved tvivl, og udforsk udvalget af grunder her.

 • Nu er du klar til at påføre murmalingen

Husk at påføre malingen i to lag. Alt afhængigt af det specifikke malingsprodukt vil tørretiden variere. Se de individuelle tørretider her på siden under produkternes beskrivelser. Et godt råd er desuden, at du skal starte malingen omkring vinduer og døre (evt. med pensel), og herefter bevæge dig mod de større flader Sørg for at male vådt i vådt. Hertil anbefaler vi, at du bruger en malerrulle med en luv på 18-22 mm for glat og jævnt finish.

Professionelt udvalg af Jotun murmaling til lave priser

Hos Farve & Lak finder du altid et professionelt udvalg af Jotun murmaling til lave og konkurrencedygtige priser. Vi tilbyder de vigtigste Jotun produkter i facade-serien:

Særlige egenskaber: Modvirker afskalning. Virker smudsafvisende. Diffusionsåben og vandafvisende i én og samme løsning.

Vælg Jotun DryTech Murmaling, hvis du vil have en overflade, der både er vand- og smudsafvisende, som modvirker afskalning og forebygger overfladeskimmel.

Særlige egenskaber: Indeholder lysægte pigmenter. Særdeles god vedhæftning. God dækkraft.

Vælg Jotun Olieforstærket Murmaling, hvis du vil fremme vejrbestandighed og samtidig beskytte overfladen mod overfladeskimmel.

Særlige egenskaber: Mat silikatmaling. Afskaller ikke. 100% Diffusionsåben murmaling. 

Kan anvendes på alkaliske underlag (Puds, spartel, cement mv) eller på tidligere malet silikatmaling. Kan anvendes både indendørs og udendørs. Produktet kan grundet sin diffusionsåbenhed med fordel anvendes i fugtige kældre.

Vælg Jotun Silikat Murmaling til alkaliske underlag, på overflader der tidligere har været malet med silikatmaling, og til fugtige kældre.

Særlige egenskaber: Forebygger overfladeskimmel. God holdbarhed i glans og farve. Silkemat finish. God til overflader med højt cementindhold. Nem at vedligeholde og rengøre. 

Vælg Jotun Original Akryl Murmaling til forebyggelse af overfladeskimmel, og til brug på overflader med højt cementindhold.