Metalmaling

Ligesom du opfrisker og beskytter dit udendørs træværk, har jern og metal også brug for at blive vedligeholdt, så det ikke ruster væk. Metalmaling kan bruges til at forebygge korrosion, men er skaden sket, er der også malinger udviklet til at inddæmme skadens omfang og beskytte det resterende metal. Hold dig endelige ikke tilbage. Vi har både maling, grunder og lak til formålet, og du kan få metalmaling i lige præcis den farve, du ønsker. Har du spørgsmål, er du velkommen til at besøge os i butikken eller ringe til os. 

Metalmaling

16 varer

 1. Quick Bengalack - Universallak - Blank
  Quick Bengalack - Universallak - Blank Farver
  750 ml lak og topstrøg i valgfri farve med en blank glans til metal, træ og plast, der skal have ekstra beskyttelse mod vind og vejr. Lakken bruges til alt fra cykler til havemøbler.
  229,00 DKK
 2. Quick Bengalack - Direkte på Rust - Blank
  Quick Bengalack - Direkte på Rust - Blank Farver
  750 ml metalmaling i flere farver med blank glans til jern og stål med effektiv rustbeskyttelse. Malingen er velegnet til brug både ude og inde, og skaber hårde slidstærke overflader.
  198,00 DKK
 3. Jotun Solvalitt Varmefast
  Jotun Solvalitt Varmefast
  5 L en-komponent silikonemaling til metal med varmeresistens op til 600℃. Produktet anvendes til forbehandlet-, galvaniseret- og rustfrit stål, samt aluminiums overflader.
  1.298,00 DKK
 4. Gjøco Dekkmaling 90
  Gjøco Dekkmaling 90
  1 og 3 L hvid emaljemaling der lever op til store krav om korrosionsbeskyttelse egenskaber. Malingen har en blank overflade, er særdeles stærk og velegnet til industri.
  Pris fra: 198,00 DKK
 5. Hammerite - Hammer Effekt
  Hammerite - Hammer Effekt
  250 ml metalmaling med hammer effekt i flere farver. 3-i-1 metalmaling med rustbeskyttelse, grunder og dækmaling i ét og samme produkt.
  Pris fra: 98,00 DKK
 6. Hammerite blank finish
  Hammerite - Blank
  250 og 750 ml blank metalmaling med 3-i-1 effekt. Malingen fungerer både som grunder, maling og rustbeskytter.
  Pris fra: 98,00 DKK
 7. Hammerite semimat finish
  Hammerite - Semimat
  250 og 750 ml semimat metalmaling med 3-i-1 effekt. Malingen fungerer både som grunder, maling og rustbeskytter.
  Pris fra: 98,00 DKK
 8. Südwest All-Grund grunder sort
  Südwest Grunder - Sort
  0.75 og 2.5 L alsidig sort hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber. Grunderen kan eksempelvis bruges på overflader af jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer både uden- og indendørs.
  Pris fra: 279,00 DKK
 9. Südwest All-Grund grunder hvid
  Südwest Grunder - Hvid
  0.375, 0.75 og 2.5 L alsidig hvid hæftegrunder med rustbeskyttende egenskaber til overflader af eksempelvis jern, stål, zink, kunststof, hård pvc, ren aluminium, træ og trævarer.
  Pris fra: 186,00 DKK
 10. Südwest Metallic hammerlak grå (0013)
  Südwest Metallic Hammerlak - Grå
  0.375, 0.75 og 2.5 L blank grå metalmaling, der giver overfladen en ny skinnende glans. Malingen bruges eksempelvis til at forny inventar.
  Pris fra: 99,00 DKK
 11. Südwest Metallic hammerlak blå (0022)
  Südwest Metallic Hammerlak - Blå
  375 og 750 ml blank blå metalmaling med hammereffekt til at male jern, stål, zink og endda træ.
  Pris fra: 99,00 DKK
 12. Südwest Metallic hammerlak grøn (0018)
  Südwest Metallic Hammerlak - Grøn
  0.375 og 0.75 L blank grøn metalmaling, der giver overfladen en ny skinnende glans. Malingen kan anvendes på jern, stål, zink og endda træ.
  Pris fra: 99,00 DKK
 13. Hammerite glat finish - 0,47 L
  Hammerite Your Color - Blank
  470 ml metalmaling der tones efter dine farve ønsker til at matche cykel, anhænger eller måske en lampe. Her får du 3-i-1 effekt med grunder, rustbeskytter og dækmaling i ét og samme produkt.
  Pris fra: 199,00 DKK
 14. Quick Bengalack Universallak - 0,75 L
  Quick Bengalack - Universallak - Silkemat Sort
  750 ml lak og topstrøg i sort med en silkemat glans til metal, træ og plast, der skal have ekstra beskyttelse mod vind og vejr. Lakken bruges til alt fra cykler til havemøbler.
  229,00 DKK
 15. Quick Bengalack - Ret på Rust - 0,75 L
  Quick Bengalack - Direkte på Rust - Silkemat Sort
  750 ml metalmaling i sort med en silkemat glans til jern og stål med effektiv rustbeskyttelse. Malingen er velegnet til brug både ude og inde, og skaber hårde slidstærke overflader.
  198,00 DKK
 16. Mipa Mipatherm varmebestandig sort - 0,75 L
  Mipa Mipatherm Varmebestandig - Sort
  750 ml sort varmebestandig maling til metal som eksempelvis havegrillen, ovnen eller udstødningen med en silkemat glans. Kan tåle op til 800°C.
  179,00 DKK

16 varer

Sådan vælger du den rigtige type metalmaling

Når du skal vælge en metalmaling, skal du tage udgangspunkt i, hvad du skal male. Du kan bruge metalmaling på alle overflader af jern og metal, men nogle typer maling er designet til et specifikt formål som f.eks. overflader, der bliver meget varme eller er meget udsatte for rust. De fleste typer metalmaling kan bruges både indendørs og udendørs, dog skal du være opmærksom på, når du maler udendørs, at du får beskyttet godt mod rust. 

Rengøring af pensler

Når du skal rengøre dine pensler efter at have arbejdet med metalmaling, kan terpentin klare de fleste typer maling med undtagelse af Hammerite Direct to Rust Paint. Hvis du har brugt Hammerites rustmaling, er det nødvendigt at bruge deres Hammerite Brush Cleaner and Thinner til at rense penslerne. 

Sådan gør du, når du skal male metal

Vi har samlet en liste over ting, du skal huske, før du går i gang med at male på metal:

 • Fjern løs maling på metallet og sørg for at udbedre eventuelle skader, da de ellers vil være synlige under malingen.
 • Gør metallet grundigt rent med den rette type rengøringsmiddel.
 • Slib metallet og giv det gerne grunder, da dette beskytter dine udendørs metaller ekstra imod rust. Det er vigtigt med en glat, pæn og tør overflade, før du begynder at male.
 • Hvis du har brugt malertape, skal du huske at fjerne det, mens malingen stadig er våd.

Hammerite

Hvis du ikke har lyst til at give dig i kast med grunderen, så er det muligt at nøjes med ét produkt, når du skal male dit metal. Vi forhandler Hammerite metalmaling, som du kan bruge uden en grunder, og selvom der allerede er rust på dit metal. Hammerites Direct to Rust Paint er et tre-i-ét produkt, hvor du får både rustbeskyttelse, grunder og dækmaling. Den stopper rustdannelse og beskytter mod rust i op til otte år. Du kan male med Hammerite direkte på nyt, gammelt eller rustent metal - det bedste resultat fås dog på en ny overflade. Hammerite danner et slagfast lag, som afviser både vand og snavs samt beskytter dit metal og forlænger levetiden.