Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Sokkelmaling

Soklen er en vigtig del af dit hus, og derfor bør du sørge for at vedligeholde den med sokkelmaling. Her på siden finder du et stort udvalg af sokkelmaling i højeste kvalitet, som er beregnet til udendørs brug i det danske klima – så din sokkel både tåler sol, vind og regn. Længere nede på siden kan du få svar på de typiske spørgsmål om sokkelmaling, som vi modtager herinde.

Sokkelmaling

8 varer

 1. Spar21%
  Jotun Drytech murmaling
  Jotun DryTech Murmaling
  0.68, 2.7 og 9 L mat silikonebaseret murmaling i mange farver, der er vejrbestandig og vandafvisende med en høj diffusionsåbenhed.
  Fra: 229,00 DKK Vejl. pris 289,00 DKK
 2. Spar22%
  Jotun Olieforstærket murmaling
  Jotun Olieforstærket Murmaling
  9 L olieforstærket facademaling i mat der anvendes til facader, sokler og overflader af mørtel, puds, beton, eternit, mursten og glasfiberfilt.
  Specialpris 798,00 DKK Vejl. pris 1.029,00 DKK
 3. Spar24%
  Jotun Original Akryl murmaling
  Jotun Original Akryl Murmaling
  2.7 og 9 L silkemat akrylmaling i mange farver til sokkel og andet murværk. Mur- og sokkelmalingen beskytter og forebygger mod overfladeskimmel.
  Fra: 499,00 DKK Vejl. pris 659,00 DKK
 4. Spar32%
  Jotun Original Akryl murprimer
  Jotun Original Akryl Murprimer
  10 L grunder til brug på udendørs beton og andet murværk, der sikrer en ens sugeevne i underlaget og binder løse partikler inden maling.
  Fra: 299,00 DKK Vejl. pris 439,00 DKK
 5. Spar37%
  Jotun Silikat murfiller
  Jotun Silikat Murfiller
  9 L hvid silikat murfiller der er velegnet som mellemstrøg til kalkrigt puds, hvor det anvendes til at udbedre revner og jævne strukturforskelle inden maling.
  Specialpris 1.098,00 DKK Vejl. pris 1.749,00 DKK
 6. Spar21%
  Jotun Impregnering
  Jotun Imprægnering - Mur og Sten
  4 og 10 L imprægnering til mineralske underlag med god indtrængningsevne, som efterkader en vand- og smudsafvisende overflade - dermed reduceres fare for frostsprængning, saltudslag og varmetab.
  Fra: 449,00 DKK Vejl. pris 569,00 DKK
 7. Jotun Udendørs farveprøve
  Jotun Udendørs Farveprøve
  0.5 L udendørs farveprøve der tones i alle Jotuns udendørs farver. Brug den inden du skal male eksempelvis facaden og se om du har ramt den rigtige farve.
  99,00 DKK
 8. Spar22%
  PP tag- og sokkelmaling
  PP Roof & Base
  10 L sort tag- og sokkelmaling; En 100% acrylplastmaling og en god all-around malingen til udendørs anvendelse, hvor der ønskes en vejrbestandig og slidstærk overflade.
  Specialpris 1.189,00 DKK Vejl. pris 1.525,00 DKK

8 varer

Derfor bør du male soklen på dit hus med sokkelmaling

Rent kosmetisk er en pæn sokkel en vigtig del af udseendet på dit hus. Men udseendet er langt fra det eneste, soklen bidrager til. Faktisk har soklens helbred stor betydning for dit hus. Derfor er det også meget vigtigt at vælge de rette materialer til at vedligeholde soklen – og det er her, sokkelmaling kommer ind i billedet.

Sokkelmaling er fremstillet specielt til udendørs brug og er derfor skabt til at beskytte husets sokkel mod vind og vejr. For eksempel beskytter malingen mod, at vand trænger ind i soklen. Det mindsker slid og lader samtidig soklen ånde – selv når den bliver udsat for vand.

Få svar på dine spørgsmål om sokkelmaling

Hvad maler man en sokkel med?

Når du skal male soklen, er det som sagt vigtigt, at du vælger sokkelmaling. Denne maling er særligt beregnet til at beskytte soklen mod vind og vejr, og det er en vigtig del af at vedligeholde dit hus.

Hvilken sokkelmaling er bedst?

Når du vælger en sokkelmaling, er det vigtigt at gå efter en, som er diffusionsåben. Hvis din sokkelmaling ikke er diffusionsåben, vil soklen ikke være i stand til at aflede fugt – og det kan betyde, at malingen skaller af.

Derudover skal du sørge for at vælge en sokkelmaling, som er stærk og robust. Der er generelt større krav til udendørsmaling, da malingen året rundt bliver udsat for svingende temperaturer, fugt, regn, vind og meget mere. Derfor skal du vælge den maling, som bedst modstår vind og vejr.

Har du brug for hjælp til at vælge den rette sokkelmaling? Ring til os på +45 86 81 26 26 eller send os en mail på [email protected] – vi glæder os til at hjælpe dig.

Hvornår er det bedst at male sokkel?

Når du skal male udendørs, skal det altid times efter vejret. Det er f.eks. ikke godt at male sokkel i regnvejr. Hvis soklen er fugtig, risikerer du nemlig, at malingen hverken binder eller tørrer ordentligt, og det kan let give et grimt resultat.

Derfor anbefaler vi at holde øje med vejrudsigten og vælge en uge, hvor der er tørvejr. Sigt efter temperaturer mellem 10 og 25 grader – og sørg for, at soklen er tør, når du går i gang med sokkelmalingen. 

Hvilken farve sokkelmaling skal du vælge?

Når du maler sokkel, kan du vælge at male den samme farve, som den er i forvejen – men du kan også vælge at gøre noget helt andet. Selvom du måske ikke har tænkt så meget over det før, har sokkelfarven nemlig stor betydning for husets udtryk.

Vælger du for eksempel en farve, som er lysere end huset – f.eks. hvid sokkelmaling – vil det “løfte” huset. Sort sokkelmaling vil derimod få huset til at se mere “jordbundent” ud. 

Er du mere til en sokkelfarve, som ikke tiltrækker sig helt så meget opmærksomhed, er grå sokkelmaling et godt valg. Alle tre valgmuligheder har hver deres charme, og valget er i sidste ende en smagssag.

Tjekliste: Før du maler sokkel

Før du går i gang med at male sokkel, er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

 • Er det tid til at pudse soklen? Hvis soklens pudslag er begyndt at skalle af, eller der endda mangler stykker af den, er det en god idé at pudse soklen, inden du maler den. Du kan finde en spartel her.

 • Skal soklen repareres? Små revner er ikke noget problem, men når revnerne er over 2 mm, skal de pudses op. Hvis revnerne kommer igen, kan det være tegn på en sætningsskade.

 • Soklen skal være tør, når du maler. Hvis det lige har regnet, skal du altså udsætte projektet. Vi anbefaler, at du først maler sokkel, når vejret har holdt tørt i en uge.

 • Husk at rense soklen grundigt, før du går i gang med at male. På den måde opnår du et bedre, pænere og mere holdbart resultat.

Sådan renser du din sokkel

Først skal du børste skidt og snavs af fra soklen. Fjern også eventuel løs puds. Brug f.eks. en af vores smarte lommestøvkoste til formålet.

Dernæst skyller du soklen – f.eks. med en haveslange.

Vask nu soklen med rengøringsmiddel og eventuelt en algefjerner, hvis du har problemer med alger på din sokkel. Find alt du skal bruge af rengøringsmidler her.

Nu skal du blot skylle soklen fri for sæbe og rengøringsmidler, og din sokkel er klar til at blive malet.