Sokkelmaling

Din sokkel er et meget vigtigt element af dit hus, og derfor bør du vedligeholde den på samme måde som resten af din grund. Har du opdaget revner, kan du med fordel kigge forbi vores side med spartel, inden du begynder at male. Når du skal male soklen på dit hus, må du ikke kun tænkte kosmetisk, for som altid når du maler udendørs, er det vigtigt, at bruge en maling, som kan holde til den store påvirkning fra det danske vejr, både i forhold til regn, vind og sol. Derfor bør du også altid anvende sokkelmaling, når du skal male sokkel på dit hus.

Sokkelmaling

4 varer

 1. Jotun Original Akryl Murprimer
  Jotun Original Akryl Murprimer
  10 L grunder til brug på udendørs beton og andet murværk, der sikrer en ens sugeevne i underlaget og binder løse partikler inden maling.
  999,00 DKK
 2. Jotun Original Akryl murmaling
  Jotun Original Akryl Murmaling
  2.7 og 9 L silkemat akrylmaling i mange farver til sokkel og andet murværk. Mur- og sokkelmalingen beskytter og forebygger mod overfladeskimmel.
  Pris fra: 499,00 DKK
 3. Jotun olieforstærket murmaling
  Jotun Olieforstærket Murmaling
  9 L olieforstærket facademaling i mat der anvendes til facader, sokler og overflader af mørtel, puds, beton, eternit, mursten og glasfiberfilt.
  Pris fra: 898,00 DKK
 4. Jotun DryTech murmaling
  Jotun DryTech Murmaling
  0.68, 2.7 og 9 L mat silikonebaseret murmaling i mange farver, der er vejrbestandig og vandafvisende med en høj diffusionsåbenhed.
  Pris fra: 168,00 DKK

4 varer

Hvorfor bruge sokkelmaling?

Sokkelmaling har de nødvendige, beskyttende egenskaber, som er nødvendige for at beskytte soklen på dit hus. Malingen skal beskytte mod fugt, men skal samtidig være diffusionsåben, så overfladen kan ånde. På den måde undgår du, at fugten bliver lukket inde, og at malingen skaller af.

Hvilken farve skal du vælge til din sokkel?

Måske er din plan at male soklen i den farve, den har i forvejen - eller måske skal der ske noget nyt? Selvom man måske ikke tænker så meget over det, så har sokkelfarven kæmpe betydning for husets generelle udtryk. Når du skal vælge sokkelfarve, skal du derfor tænke husets farve ind i beslutningen. Hvis du vælger en farve, som er lysere end huset, vil det “løfte” huset, mens en farve, der er mørkere end huset, vil få huset til at være mere “jordbunden”. Hvis du helst vil have en sokkelfarve, som ikke tiltrækker sig for meget opmærksomhed, er grå en god farve. Alle tre valgmuligheder har hver deres charme og valget er i sidste ende en smagssag.

Husk, når du skal male sokkel

Før du går i gang med at male din sokkel, så vær opmærksom på følgende ting:

 • Er det tid til at pudse soklen? Hvis soklens pudslag er begyndt at skalle af eller der simpelthen mangler stykker af den, er det en god idé at pudse soklen, inden du maler den.
 • Skal soklen repareres? Små revner i soklen er ikke noget problem, men bliver de over 2 mm skal de pudses op. Hvis revnerne kommer igen, kan det være tegn på en sætningsskade.
 • Soklen skal være tør, så hvis det lige har regnet, skal du udsætte projektet. Det skal helst have holdt tørt i en uge, inden du maler soklen.
 • Husk at rense soklen grundigt, før du går i gang med at male. På den måde får du et bedre og pænere resultat.