Træbeskyttelse

Træbeskyttelse er alpha og omega, hvis du gerne vil blive ved med at have pænt og sundt udendørs træværk. Vi vil selvfølgelig gerne have en pæn ejendom at vise frem, men vigtigst af alt er sundheden. Ved at beskytte dit træværk får du altså nogle overflader, der holder i mange år frem. Logisk nok betyder det, at en lille årlig udgift kan spare dig for, at skulle helt ned i den dybe ende af pengepungen i utide. Her på siden kan du se vores udvalg af træbeskyttelse fra blandt andre Jotun, der leverer kvalitets malinger hvor beskyttelsen er i top. Desuden har vi nederst på siden lavet nogle små beskrivelser, der kan hjælpe dig på vej til, hvordan du bedst arbejder med træbeskyttelse.

Træbeskyttelse

15 varer

 1. SiOO:X Terrasse - Trin 2
  SiOO:X Terrasse - Trin 2
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse - step 2 til at danne en naturlig beskyttelsesbarriere og forlænger træets levetid.
  Pris fra: 595,00 DKK
 2. SiOO:X Terrasse - Trin 1
  SiOO:X Terrasse - Trin 1
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse med lang holdbarhed som er inspireret og designet af naturen.
  Pris fra: 595,00 DKK
 3. Südwest AquaVision Venti satin vinduesmaling
  Südwest AquaVision Venti Satin Vinduesmaling
  0.75 og 2.5 L udendørs maling til vinduer og døre der forebygger mod råd og svamp.
  Pris fra: 298,00 DKK
 4. Gjøco Herregård Exclusive Terrassebejs
  Gjøco Herregård Terrassebeis
  2.7 L Gjøco Herregård Exclusive Terrassesbejdse, der er en slidstærk og vejrbestandig olie og træbeskyttelse til udvendigt træværk i flere transparente farve toner.
  Pris fra: 469,00 DKK
 5. Gjøco Herregård Exclusive Oliemaling
  Gjøco Herregård Exclusive Oliemaling
  0.68 og 2.7 L oliemaling til beskyttelse af udendørs vinduer, døre og lignende træværk. Malingen fås i mange flotte farver med en halvblank glans og beskytter mod mug- og skimmel samt UV-nedbrydning af træet.
  Pris fra: 169,00 DKK
 6. Jotun Demidekk Ultimate helmat
  Jotun Demidekk Ultimate - Helmat
  0.68, 2.7 og 9 L mat og heldækkende træmaling til udendørs træværk. Malingen giver en unik farveoplevelse og beskytter træet mod UV, skimmel, vind og vejr.
  Pris fra: 269,00 DKK Normalpris 399,00 DKK
 7. Jotun Drygolin Vindue
  Jotun Drygolin Vindue- og Dørmaling
  0.9 og 2.7 L oliemaling til udendørs beskyttelse af træværk som vinduer og døre. Malingen efterlader en skimmelhæmmende overflade på træværket uden penselstriber.
  Pris fra: 239,00 DKK
 8. Jotun Demidekk Ultimate Vindue
  Jotun Demidekk Ultimate Vindue
  0.68 og 2.7 L træbeskyttelse i mange farve til udendørs træværk som vinduer, døre, møbler, hegn og lignende. Demidekk Ultimate har lange vedligeholdelsesintervaller og beskytter mod vind og vejr.
  Pris fra: 238,00 DKK Normalpris 299,00 DKK
 9. Jotun Demidekk Infinity
  Jotun Demidekk Infinity
  0.68, 2.7 og 9 L træbeskyttelse og maling til udendørs træværk, der holder sig pæn og beskytter i lang tid, også i det danske klima. Det abolut bedste produkt til udendørs træværk!
  Pris fra: 249,00 DKK Normalpris 249,00 DKK
 10. Jotun Demidekk Transparent
  Jotun Demidekk Transparent
  0.68, 2.7 og 9 L transparent olielasur til behandling af træværk udendørs. Efter behandlingen vil træværket have fornyet energi og være modstandsdygtig overfor UV og skimmel.
  Pris fra: 209,00 DKK
 11. Jotun Demidekk Terrasseolie
  Jotun Demidekk Terrasseolie
  2.7 og 9 L specialolie til imprægneret træværk udendørs. Olien plejer nåletræet i dybden og beskytter mod overfladeskimmel.
  Pris fra: 549,00 DKK
 12. Jotun Demidekk Terrassefix
  Jotun Demidekk Terrassefix
  5 L suveræn terrasserens der effektivt opløser olie, rengør, afbleger og lysner træet. Produktet fjerner blandt andet skimmel, smuds og sod.
  249,00 DKK
 13. Jotun Demidekk Oliemaling
  Jotun Demidekk Oliemaling Træbeskyttelse
  2.7 og 9 L vejrbestanding oliemaling til udendørs træværk. Malingen beskytter udsat træværk mod overfladeskimmel, UV-stråler, samt vind og verj.
  Pris fra: 469,00 DKK
 14. Jotun Demidekk Classic Dekkbeis
  Jotun Demidekk Classic Træbeskyttelse
  5 L dækkende træbeskyttelse og -maling til udendørs brug. Malingen er særlig god ved sugende underlag grundet det høje olieindhold.
  Pris fra: 598,00 DKK
 15. Jotun Demidekk Ultimate
  Jotun Demidekk Ultimate Træbeskyttelse
  0.9, 2.7, 4.5 og 9 L heldækkende træbeskyttelse i flotte farver til udendørs træværk. Malingen beskytter træet mod UV, skimmel samt vind og vejr.
  Pris fra: 229,00 DKK Normalpris 329,00 DKK

15 varer

Hvorfor skal du bruge træbeskyttelse på dit udendørs træ?

Vores udendørs træterrasse, havemøbler, skure, stakitter med mere, bliver udsat for mange forskellige vejrforhold. Vind, sol og regn tærer på træet og udsætter det for mug, skimmel og råd. Uden træbeskyttelse bliver træet med tiden grimt og kedeligt at se på og skal i værste fald udskiftes.

Hvilken type træbeskyttelse skal jeg vælge?

Når du skal vælge træbeskyttelse til dit udendørs træ, skal du overveje, hvilket udseende dit træ skal have, og hvor tit du har lyst til at vedligeholde det. Grundlæggende er der tre typer træbeskyttelse at vælge imellem: Træolie, Transparent/Halvdækkende træbeskyttelse og Heldækkende træbeskyttelse. Husk at bruge en trægrunder, før du maler dit træværk med træbeskyttelse. Trægrunderen beskytter træet mod fugt og råd og giver derudover også et pænere slutresultat. 

Træolie

Hvis du har træterrasse eller havemøbler i træ, skal disse også vedligeholdes. Træolie beskytter træet og bevarer det smukke udseende. Havemøbler i træ skal have olie mindst én og gerne to gange årligt. 

Transparent/halvdækkende træbeskyttelse

Når du bruger transparent eller halvdækkende træbeskyttelse, vil du stadig kunne se træets årer og naturlige struktur igennem. Transparent træbeskyttelse trænger dybt ind i træet, og derfor egnet til mørnet træ. Til gengæld skal behandlingen gentages oftere end ved en heldækkende træbehandling.

Heldækkende træbeskyttelse

Heldækkende træbeskyttelse dækker træet ligesom maling. Det beskytter på den måde fuldstændig træet mod solens stråler, og du behøver derfor ikke gentage behandlingen så ofte. På samme tid er det vigtigt, at træet er helt renset og tørt, inden du påfører heldækkende træbeskyttelse, da fugt og snavs ellers bliver lukket inde i træet, hvilket i sidste ende kan få træet til at revne.

Olie- eller vandbaseret træbeskyttelse?

Al træbeskyttelse er enten vand- eller oliebaseret. Vandbaseret træbeskyttelse har den fordel, at den er bedre for miljøet, da det indeholder færre opløsningsmidler. Derfor kan dine pensler også rengøres med vand. Du kan desuden sagtens male med vandbaseret træbeskyttelse på træ, som tidligere er blevet malet med oliebaseret træbeskyttelse, mens det modsatte ikke er muligt.

Fordelen ved oliebaseret træbeskyttelse er, at det beskytter træet bedre og dermed forlænger levetiden. Tørretiden er også kortere, og den oliebaserede træbeskyttelse er velegnet til ældre træ. Hvor den vandbaserede træbeskyttelse kræver et stort forarbejde, er det hurtigere at gå til opgaven med oliebaseret træbeskyttelse - til gengæld skal behandlingen gentages oftere, da elasticiteten i det vandbaserede gør, at det holder længere.

Sådan maler du med træbeskyttelse

Når dit udendørs træ skal have træbeskyttelse, er det vigtigt, at træet er tørt. Hvis træet er fugtigt, suger det ikke træbeskyttelsen ordentligt til sig, og du risikerer, at træbeskyttelsen lukker fugten inde i træet. Temperaturen skal ideelt være mellem 10 og 25 grader - hvis det er for varmt, risikerer du, at træbeskyttelsen tørrer, før det når at trænge ordentligt ind i træet.

Når træet er tørt, og vejret er godt, følger du disse trin for at beskytte dit træværk:

 • Rens træet for alger og snavs og skyl efter med vand. Lad træet tørre inden videre behandling.
 • Fjern alt løstsiddende, gammel behandling og slib resten væk. 
 • Brug en lille kost til at fjerne overskydende støv.
 • Hvis træet er ubehandlet, skal det nu grundes.
 • Nu er du klar til at give træværket beskyttelse ad to omgange.