Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... info@farve-lak.dk

Træbeskyttelse

Træbeskyttelse er alpha og omega, hvis du gerne vil blive ved med at have pænt og sundt udendørs træværk. Vi vil selvfølgelig gerne have en pæn ejendom at vise frem, men vigtigst af alt er sundheden. Ved at beskytte dit træværk får du altså nogle overflader, der holder i mange år frem. Logisk nok betyder det, at en lille årlig udgift kan spare dig for, at skulle helt ned i den dybe ende af pengepungen i utide. Her på siden kan du se vores udvalg af træbeskyttelse fra blandt andre Jotun, der leverer kvalitets malinger hvor beskyttelsen er i top. Desuden har vi nederst på siden lavet nogle små beskrivelser, der kan hjælpe dig på vej til, hvordan du bedst arbejder med træbeskyttelse.

Træbeskyttelse

Varer 1-20 af 27

Side
 1. Spar39%
  PP Wood Transparent
  PP Wood Transparent
  3 og 10 L transparent træbeskyttelse med en halvmat glans i flere farver til alt udvendigt træværk. Optimal beskyttelse af din facade, dit tagudhæng eller andet træværk hele året.
  Fra: 500,00 DKK Normalpris 815,00 DKK
 2. Spar39%
  PP Wood Superdec
  PP Wood Superdec
  3 og 10 L dækkende træbeskyttelse med en halvmat glans i alle farver til alt udvendigt træværk. Optimal beskyttelse af din facade, dit tagudhæng eller andet træværk hele året.
  Fra: 500,00 DKK Normalpris 815,00 DKK
 3. PP Stop Primer
  PP Wood Primer
  3 og 10 L farveløs og vandig oliegrunder til mætning af ubehandlet og sugende træværk, som sikrer en god vedhæftning og modvirker fugtoptag.
  Fra: 589,00 DKK
 4. Spar7%
  PP Vinduesmaling
  PP Wood Oil, Pigmenteret
  2.8 og 9.1 L pigmenteret træolie med ekstra UV-beskyttelse til sugende træværk, som efterlader en stærkt vandafvisende overflade på træmøbler, facader og terrasser.
  Fra: 499,00 DKK Normalpris 538,00 DKK
 5. Spar7%
  PP Vinduesmaling
  PP Wood Oil, Farveløs
  2.8 L farveløs træolie med UV-beskyttelse til sugende træværk, som efterlader en stærkt vandafvisende overflade på træmøbler, facader og terrasser.
  Specialpris 499,00 DKK Normalpris 538,00 DKK
 6. Jotun Udendørs farveprøve
  Jotun Udendørs Farveprøve
  0.5 L udendørs farveprøve der tones i alle Jotuns udendørs farver. Brug den inden du skal male eksempelvis facaden og se om du har ramt den rigtige farve.
  99,00 DKK
 7. Spar10%
  Jotun Butinix Futura
  Butinox Futura
  2,7 og 9 L heldækkende træbeskyttelse til udendørs træværk. Udviklet til skiftende vejr i det skandinaviske marked.
  Fra: 549,00 DKK Normalpris 609,00 DKK
 8. Gjøco Herregård Linoliemaling
  Gjøco Linoliemaling
  2.7 L linoliemaling til nyt, behandlet og malet træværk. Malingen har en særlig indtrængningsevne, der beskytter underlaget.
  419,00 DKK
 9. Skovgaard og Frydensberg Udendørs Træolie
  Træolie, Natur
  0.5 og 2.5 L udendørs træolie i høj kvalitet der giver træet fornyet styrke, glød og smidighed.
  Fra: 198,00 DKK
 10. Südwest Terrasseolie
  Südwest Terrasseolie
  1 og 2.5 L beskyttende og plejende træolie til terrassen, træmøblerne og andet træværk - en let vedligeholdelse, der reducerer revner i træet, beskytter mod UV-stråler og mere til.
  Fra: 259,00 DKK
 11. Sioo:X Terrasse nr 2
  SiOO:X Terrasse - Trin 2
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse - step 2 til at danne en naturlig beskyttelsesbarriere og forlænger træets levetid.
  Fra: 695,00 DKK
 12. Sioo:X Terrasse nr 1
  SiOO:X Terrasse - Trin 1
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse med lang holdbarhed som er inspireret og designet af naturen.
  Fra: 695,00 DKK
 13. Owatrol Teakolie
  Owatrol Teakolie
  1 L silkemat teakolie der nærer og beskytter træet. Olien gendanner gløden i træet og kan anvendes til eksotisk træ både udendørs og indendørs.
  199,00 DKK
 14. Südwest AquaVision Venti satin vinduesmaling
  Südwest AquaVision Venti Satin Vinduesmaling
  0.75 og 2.5 L udendørs maling til vinduer og døre der forebygger mod råd og svamp.
  Fra: 298,00 DKK
 15. Gjøco Herregård Exclusive Terrassebejs
  Gjøco Herregård Terrassebeis
  2.7 L Gjøco Herregård Exclusive Terrassesbejdse, der er en slidstærk og vejrbestandig olie og træbeskyttelse til udvendigt træværk i flere transparente farve toner.
  Fra: 469,00 DKK
 16. Gjøco Herregård Exclusive oljemaling
  Gjøco Herregård Exclusive Oliemaling
  0.68 og 2.7 L oliemaling til beskyttelse af udendørs vinduer, døre og lignende træværk. Malingen fås i mange flotte farver med en halvblank glans og beskytter mod mug- og skimmel samt UV-nedbrydning af træet.
  Fra: 169,00 DKK
 17. Spar29%
  Jotun Trebitt oliebejs
  Jotun Trebitt Oljebeis
  0.68, 2.7 og 9 L oliebejdse - en specialudviklet olielasur til at beskytte og bevare træets smukke og naturlige udseende. Denne træbeskyttelse kan tones i flere farver, men er transparent, så træets egen struktur vil skinne igennem.
  Fra: 149,00 DKK Normalpris 209,00 DKK
 18. Spar4%
  Jotun Demidekk Ultimate helmat
  Jotun Demidekk Ultimate - Helmat
  0.68, 2.7 og 9 L mat og heldækkende træmaling til udendørs træværk. Malingen giver en unik farveoplevelse og beskytter træet mod UV, skimmel, vind og vejr.
  Fra: 269,00 DKK Normalpris 279,00 DKK
 19. Spar25%
  Jotun Drygolin vindue og dør
  Jotun Drygolin Vindue- og Dørmaling
  0.9 og 2.7 L oliemaling til udendørs beskyttelse af træværk som vinduer og døre. Malingen efterlader en skimmelhæmmende overflade på træværket uden penselstriber.
  Fra: 239,00 DKK Normalpris 319,00 DKK
 20. Spar32%
  Jotun Demidekk Ultimate vinduer
  Jotun Demidekk Ultimate Vindue
  0.68 og 2.7 L træbeskyttelse i mange farve til udendørs træværk som vinduer, døre, møbler, hegn og lignende. Demidekk Ultimate har lange vedligeholdelsesintervaller og beskytter mod vind og vejr.
  Fra: 238,00 DKK Normalpris 349,00 DKK

Varer 1-20 af 27

Side

Hvorfor skal du bruge træbeskyttelse på dit udendørs træ?

Vores udendørs træterrasse, havemøbler, skure, stakitter med mere, bliver udsat for mange forskellige vejrforhold. Vind, sol og regn tærer på træet og udsætter det for mug, skimmel og råd. Uden træbeskyttelse bliver træet med tiden grimt og kedeligt at se på og skal i værste fald udskiftes.

Hvilken type træbeskyttelse skal jeg vælge?

Når du skal vælge træbeskyttelse til dit udendørs træ, skal du overveje, hvilket udseende dit træ skal have, og hvor tit du har lyst til at vedligeholde det. Grundlæggende er der tre typer træbeskyttelse at vælge imellem: Træolie, Transparent/Halvdækkende træbeskyttelse og Heldækkende træbeskyttelse. Husk at bruge en trægrunder, før du maler dit træværk med træbeskyttelse. Trægrunderen beskytter træet mod fugt og råd og giver derudover også et pænere slutresultat. 

Træolie

Hvis du har træterrasse eller havemøbler i træ, skal disse også vedligeholdes. Træolie beskytter træet og bevarer det smukke udseende. Havemøbler i træ skal have olie mindst én og gerne to gange årligt. 

Transparent/halvdækkende træbeskyttelse

Når du bruger transparent eller halvdækkende træbeskyttelse, vil du stadig kunne se træets årer og naturlige struktur igennem. Transparent træbeskyttelse trænger dybt ind i træet, og derfor egnet til mørnet træ. Til gengæld skal behandlingen gentages oftere end ved en heldækkende træbehandling.

Heldækkende træbeskyttelse

Heldækkende træbeskyttelse dækker træet ligesom maling. Det beskytter på den måde fuldstændig træet mod solens stråler, og du behøver derfor ikke gentage behandlingen så ofte. På samme tid er det vigtigt, at træet er helt renset og tørt, inden du påfører heldækkende træbeskyttelse, da fugt og snavs ellers bliver lukket inde i træet, hvilket i sidste ende kan få træet til at revne.

Olie- eller vandbaseret træbeskyttelse?

Når du skal vælge din træbeskyttelse, er det en god idé at have det konkrete underlag med i tankerne - altså hvordan bruges det træ, der skal males: Er det noget der er hårdt belastet, er det medtaget eller måske noget gammelt træ? Vand -og oliebaserede træbeskyttelser har nemlig hver deres egenskaber og kompetencer. 

Vandbaseret træbeskyttelse har en fordel i, at den er bedre for miljøet, da den indeholder færre opløsningsmidler. Netop dette gør også, at malergrejet efterfølgende kan være lettere at rengøre. En vandbaseret træbeskyttelse holder desuden bedre på både farve og glans, og får en smidig overflade, da malingen ikke tørrer hårdt op.

Oliebaseret træbeskyttelse har en stor fordel, når det kommer til vejrslidt og medtaget træværk, da olien går ned og plejer underlaget. Samtidig tørrer træbeskyttelsen hårdt op, og overfladen bliver hård og sprød, hvilket er særlig godt til belastet træværk som eksempelvis terrasser eller træmøbler. 

Den helt store forskel ligger altså i overfladen. En vandbaseret overflade er blød og smidig, og holder farve og glans længe. En oliebaseret overflade bliver hård og sprød, og kan tåle en større belastning. Hvis du synes, det er svært at skulle vælge mellem de gode kvaliteter fra henholdsvis vand -eller oliebaseret træbeskyttelse, så anbefaler vi, at du vælger et emulsions produkt, som eksempelvis Jotun Demidekk Ultimate eller Demidekk Infinity, der begge vandfortyndbare oliemalinger, hvor Ultimate har et højere olieindhold end Infinity. På den måde opnår du pleje fra olien og får samtidig en farvebestandig overflade på træværket. 

Sådan maler du med træbeskyttelse

Når dit udendørs træ skal have træbeskyttelse, er det vigtigt, at træet er tørt. Hvis træet er fugtigt, suger det ikke træbeskyttelsen ordentligt til sig, og du risikerer, at træbeskyttelsen lukker fugten inde i træet. Temperaturen skal ideelt være mellem 10 og 25 grader - hvis det er for varmt, risikerer du, at træbeskyttelsen tørrer, før det når at trænge ordentligt ind i træet.

Når træet er tørt, og vejret er godt, følger du disse trin for at beskytte dit træværk:

 • Rens træet for alger og snavs og skyl efter med vand. Lad træet tørre inden videre behandling.
 • Fjern alt løstsiddende, gammel behandling og slib resten væk. 
 • Brug en lille kost til at fjerne overskydende støv.
 • Hvis træet er ubehandlet, skal det nu grundes.
 • Nu er du klar til at give træværket beskyttelse ad to omgange.