Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... [email protected]

Træbeskyttelse

Træbeskyttelse er alpha og omega, hvis du gerne vil blive ved med at have pænt og sundt udendørs træværk. Vi vil selvfølgelig alle gerne have en pæn ejendom at vise frem, men vigtigst af alt er sundheden. Ved at beskytte dit træværk får du altså nogle overflader, der holder i mange år frem. Logisk nok betyder det, at en lille årlig udgift kan spare dig for at skulle helt ned i den dybe ende af pengepungen i utide. Her på siden kan du se vores udvalg af træbeskyttelse fra blandt andre Jotun, der leverer kvalitets malinger, hvor beskyttelsen er i top. Desuden har vi nederst på siden lavet nogle små beskrivelser, der kan hjælpe dig på vej til, hvordan du bedst arbejder med træbeskyttelse.

Træbeskyttelse

Varer 1-20 af 30

Side
 1. Spar36%
  Jotun Demidekk Ultimate
  Jotun Demidekk Ultimate Træbeskyttelse - Sort - 9 L
  9 L heldækkende sort træbeskyttelse med en halvmat glans til udendørs maling af træværk. Produktet beskytter blandt andet mod UV stråler, udtørring, fugt og skimmelvækst.
  Specialpris 1.399,00 DKK Vejl. pris 2.199,00 DKK
 2. Spar23%
  Jotun Demidekk Ultimate
  Jotun Demidekk Ultimate Træbeskyttelse
  0.68, 2.7 og 9 L heldækkende træbeskyttelse med en halvmat glans til udendørs maling af træværk. Produktet beskytter blandt andet mod UV stråler, udtørring, fugt og skimmelvækst.
  Fra: 229,00 DKK Vejl. pris 299,00 DKK
 3. Spar7%
  Jotun Demidekk Infinity
  Jotun Demidekk Infinity
  0.68, 2.7 og 9 L træbeskyttelse og maling til udendørs træværk, der holder sig pæn og beskytter i lang tid, også i det danske klima. Det abolut bedste produkt til udendørs træværk!
  Fra: 249,00 DKK Vejl. pris 269,00 DKK
 4. Spar25%
  Jotun Drygolin vindue og dør
  Jotun Drygolin Vindue- og Dørmaling
  0.9 og 2.7 L oliemaling til udendørs beskyttelse af træværk som vinduer og døre. Malingen efterlader en skimmelhæmmende overflade på træværket uden penselstriber.
  Fra: 239,00 DKK Vejl. pris 319,00 DKK
 5. Spar17%
  Jotun Demidekk Ultimate helmat
  Jotun Demidekk Ultimate - Helmat
  0.68, 2.7 og 9 L mat og heldækkende træmaling til udendørs træværk. Malingen giver en unik farveoplevelse og beskytter træet mod UV, skimmel, vind og vejr.
  Fra: 249,00 DKK Vejl. pris 299,00 DKK
 6. Gjøco Herregård Exclusive oljemaling
  Gjøco Herregård Exclusive Oliemaling
  0.68 og 2.7 L oliemaling til beskyttelse af udendørs vinduer, døre og lignende træværk. Malingen fås i mange flotte farver med en halvblank glans og beskytter mod mug- og skimmel samt UV-nedbrydning af træet.
  Fra: 169,00 DKK
 7. Südwest AquaVision Venti satin vinduesmaling
  Südwest AquaVision Venti Satin Vinduesmaling
  0.75 og 2.5 L udendørs maling til vinduer og døre der forebygger mod råd og svamp.
  Fra: 298,00 DKK
 8. Spar23%
  Sioo:X Terrasse nr 1
  SiOO:X Premium Terrasse Trin 1
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse med lang holdbarhed som er inspireret og designet af naturen.
  Fra: 695,00 DKK Vejl. pris 899,00 DKK
 9. Spar23%
  Sioo:X Terrasse nr 2
  SiOO:X Premium Terrasse Trin 2
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse - step 2 til at danne en naturlig beskyttelsesbarriere og forlænger træets levetid.
  Fra: 695,00 DKK Vejl. pris 899,00 DKK
 10. Südwest Terrasseolie
  Südwest Terrasseolie
  1 og 2.5 L beskyttende og plejende træolie til terrassen, træmøblerne og andet træværk - en let vedligeholdelse, der reducerer revner i træet, beskytter mod UV-stråler og mere til.
  Fra: 259,00 DKK
 11. Spar10%
  Jotun Butinix Futura
  Butinox Futura
  2,7 og 9 L heldækkende træbeskyttelse til udendørs træværk. Udviklet til skiftende vejr i det skandinaviske marked.
  Fra: 549,00 DKK Vejl. pris 609,00 DKK
 12. Spar21%
  Demidekk Infinity Details
  Demidekk Infinity Details Vinduesmaling
  0.68 og 2.7 L halvmat maling til udendørs træværk såsom vinduer, døre, havemøbler og lignende; Den absolut bedste træmaling til udendørs træværk.
  Fra: 299,00 DKK Vejl. pris 379,00 DKK
 13. Spar19%
  Gjøco Herregård Supermax - Selvrensende træmaling
  Gjøco Herregård Supermax - Selvrensende
  9 L halvblank, selvrensende oliemaling til udendørs træværk. Malingen har en fremragende UV beskyttelse, samt hindrende effekt mod skimmel og alger.
  Specialpris 1.298,00 DKK Vejl. pris 1.598,00 DKK
 14. Spar27%
  Jotun Demidekk Classic Dekkbeis
  Jotun Demidekk Classic Træbeskyttelse
  4.5 og 9 L dækkende træbeskyttelse og -maling til udendørs brug. Malingen er særlig god ved sugende underlag grundet det høje olieindhold.
  Fra: 449,00 DKK Vejl. pris 619,00 DKK
 15. Spar28%
  Jotun Demidekk Oliemaling
  Jotun Demidekk Oliemaling Træbeskyttelse
  2.7 og 9 L vejrbestanding oliemaling til udendørs træværk. Malingen beskytter udsat træværk mod overfladeskimmel, UV-stråler, samt vind og vejr.
  Fra: 499,00 DKK Vejl. pris 689,00 DKK
 16. Spar17%
  Jotun Demidekk Terrassefix
  Jotun Demidekk Terrassefix
  4 L suveræn terrasserens der effektivt opløser olie, rengør, afbleger og lysner træet. Produktet fjerner blandt andet skimmel, smuds og sod.
  Specialpris 199,00 DKK Vejl. pris 239,00 DKK
 17. Spar31%
  Demidekk Terrasseolie
  Jotun Demidekk Terrasseolie
  0.68, 2.7 og 9 L specialolie til imprægneret træværk udendørs. Olien plejer nåletræet i dybden og beskytter mod overfladeskimmel.
  Fra: 249,00 DKK Vejl. pris 359,00 DKK
 18. Spar31%
  Jotun Trebitt oliebejs
  Jotun Trebitt Oljebeis
  0.68, 2.7 og 9 L oliebejdse - en specialudviklet olielasur til at beskytte og bevare træets smukke og naturlige udseende. Denne træbeskyttelse kan tones i flere farver, men er transparent, så træets egen struktur vil skinne igennem.
  Fra: 159,00 DKK Vejl. pris 229,00 DKK
 19. Owatrol Teakolie
  Owatrol Teakolie
  1 L silkemat teakolie der nærer og beskytter træet. Olien gendanner gløden i træet og kan anvendes til eksotisk træ både udendørs og indendørs.
  199,00 DKK
 20. Skovgaard og Frydensberg Udendørs Træolie
  Træolie, Natur
  0.5 og 2.5 L udendørs træolie i høj kvalitet der giver træet fornyet styrke, glød og smidighed.
  Fra: 198,00 DKK

Varer 1-20 af 30

Side

Hvorfor skal du bruge træbeskyttelse på dit udendørs træ?

Din udendørs træterrasse, havemøbler, skure, stakitter med mere bliver udsat for mange forskellige vejrforhold. Vind, sol og regn tærer på træet og udsætter det for mug, skimmel og råd. Uden træbeskyttelse bliver træet med tiden grimt og kedeligt at se på og skal i værste fald udskiftes. Med god beskyttelse kan du effektivt forlænge levetiden af træet.

Hvis dit udendørs projekt derimod er i et andet materiale end træ, anbefaler vi, at du tager et kig på vores udendørs facademaling og sokkelmaling.

Hvilken type træbeskyttelse skal jeg vælge?

Når du skal vælge træbeskyttelse til dit udendørs træværk, skal du overveje, hvilket udseende dit træ skal have. Grundlæggende er der tre typer træbeskyttelse at vælge imellem: impregnerende olie, transparent træbeskyttelse og heldækkende træbeskyttelse. 

Træolie

Hvis du har træterrasse eller havemøbler i træ, skal de også vedligeholdes. Træolie beskytter træet og bevarer det smukke udseende. Havemøbler i træ skal have olie efter behov. Dette er typisk 1-2 gange årligt. 

Transparent/halvdækkende træbeskyttelse

Når du bruger transparent eller halvdækkende træbeskyttelse, vil du stadig kunne se træets årer og naturlige struktur igennem. Transparent træbeskyttelse trænger dybt ind i træet, og har derfor en god træbeskyttende effekt. Til gengæld skal behandlingen ofte gentages lidt oftere end ved en heldækkende træbehandling.

Heldækkende træbeskyttelse

Heldækkende træbeskyttelse dækker træet ligesom maling. Det beskytter på den måde fuldstændig træet mod solens stråler, og du behøver derfor ikke gentage behandlingen så ofte. På samme tid er det vigtigt, at træet er helt renset og tørt, inden du påfører heldækkende træbeskyttelse, for optimal vedhæftning.

Konstruktiv træbeskyttelse

Konstruktiv træbeskyttelse går ud på at udforme bygningsdelene, så vand og fugt har optimale forhold til at forsvinde af sig selv igen. Nogle trækonstruktioner er nemlig bygget på en måde, der gør, at vand og fugt har meget svært ved at fordampe af sig selv. Det er f.eks. frie endeflader, der skal forsegles og afdækkes, så træets sugeevne begrænses mest muligt. 

Du kan lære mere om konstruktiv træbeskyttelse af bygningskonstruktøren Casper Kjerumgaard på Bolius.dk.

Hvornår er det bedst at male udendørs træværk?

Når du skal påføre tråbeskyttelse på dit træværk, skal du ligeledes være opmærksom på vejrforholdene. Her er en huskeliste over forhold, som udgør de optimale rammer for påføring af træbeskyttelse:

 • Temperaturen er mellem 10-25 grader (typisk mellem maj og september)
 • Det skal gerne være i en periode med tørvejr (gerne i en uge op til)
 • Efter påføring af træbeskyttelse bør du sørge for mindst mulig solskin på træværket
 • Maksimalt 15% fugt - det er typisk mere fugtigt tidlig morgen og sen aften. Køb eventuelt en fugtmåler for at tjekke den præcise fugtighed

Hvilke træsorter tåler træbeskyttelse? 

De fleste træsorter tåler almindelig træbeskyttelse. Dog er der udviklet specielle træbeskyttelser til mange specifikke træsorter, som naturligvis giver et bedre og mere holdbart resultat. Der er forskel på hvor meget de forskellige sorter suger, samt hvilken type de absorber bedst. 

Olie- eller vandbaseret træbeskyttelse?

Når du skal vælge din træbeskyttelse, er det en god idé at have det konkrete underlag med i tankerne - altså hvordan bruges det træ, der skal males: Er det noget, der er hårdt belastet, er det medtaget eller måske noget gammelt træ? Vand- og oliebaserede træbeskyttelser har nemlig hver deres egenskaber og formål. 

Vandbaseret træbeskyttelse

Vandbaseret træbeskyttelse har en fordel i, at den er bedre for miljøet, da den indeholder færre opløsningsmidler. Netop dette gør også, at malergrejet efterfølgende kan være lettere at rengøre. En vandbaseret træbeskyttelse holder desuden bedre på både farve og glans, og får en smidig overflade, da malingen ikke tørrer helt så hårdt op. De fleste af vores vandbaserede træbeskyttelser indeholder stadig olie. Den primære forskel er den overflade som efterlades, når produktet er tørt og hærdet. Eksempelvis Jotun Demidekk Ultimate eller Demidekk Infinity, der begge er vandfortyndbare oliemalinger, hvor Ultimate har et højere olieindhold end Infinity. På den måde opnår du pleje fra olien og får samtidig en farvebestandig overflade på træværket. 

Oliebaseret træbeskyttelse

Oliebaseret træbeskyttelse har en stor fordel, når det kommer til vejrslidt og medtaget træværk, da olien går ned og plejer underlaget. Samtidig tørrer træbeskyttelsen hårdt op, og overfladen bliver hård og sprød. Det er særlig godt til belastet træværk som eksempelvis terrasser eller træmøbler. 

Oliebaseret vs. vandbaseret træbeskyttelse

Den helt store forskel ligger altså i overfladen. En vandbaseret overflade er mere blød og smidig, og holder farve og glans længe. En oliebaseret overflade bliver hård og sprød, og kan tåle en større belastning. Snakken ender altså ikke på, hvilken type som er bedst, men hvilket type der er bedst velegnet til det specifikke projekt. En hoved kan være: Sundt, grundet eller tidligere malede, lodrette flader, kan ofte have det bedste resultat med vandige malinger.
Sugende, vejrbidte, vandrette flader vil have det bedste udgangspunkt med en oliebaseret maling. Herunder ældre vinduer, havemøbler, hegn mv.

Sådan maler du med træbeskyttelse

Når dit udendørs træ skal have træbeskyttelse, er det vigtigt, at træet er tørt. Hvis træet er fugtigt, suger det ikke træbeskyttelsen ordentligt til sig, og du risikerer, at træbeskyttelsen lukker fugten inde i træet. Temperaturen skal ideelt være mellem 10 og 25 grader - hvis det er for varmt, risikerer du, at træbeskyttelsen tørrer, før det når at trænge ordentligt ind i træet.

Når træet er tørt, og vejret er godt, følger du disse trin for at beskytte dit træværk:

 • Rens træet for alger og snavs og skyl efter med vand. Lad træet tørre inden videre behandling.
 • Fjern alt løstsiddende, gammel behandling og slib resten væk. 
 • Brug en lille kost til at fjerne overskydende støv.
 • Hvis træet er ubehandlet, skal det nu grundes med grundingsolie
 • Nu er du klar til at give træværket beskyttelse ad to omgange.