Professionel vejledning.         Hurtig levering.         Fri fragt over 500,-     Spørg bare...+45 86 81 26 26      Spørg bare... info@farve-lak.dk

Træpleje

Dit udendørs træ skal plejes for at holde sig sundt og flot at se på. Vi har produkter til pleje af mange forskellige typer træ, så kig her på siden, hvis du mangler træpleje til dine havemøbler, din træterrasse mm. Længere nede på siden kan du desuden få gode råd til, hvordan du plejer dit udendørs træ.

Træpleje

16 varer

 1. PP Stop Primer
  PP Wood Primer
  3 og 10 L farveløs og vandig oliegrunder til mætning af ubehandlet og sugende træværk, som sikrer en god vedhæftning og modvirker fugtoptag.
  Fra: 589,00 DKK
 2. Spar7%
  PP Vinduesmaling
  PP Wood Oil, Pigmenteret
  2.8 og 9.1 L pigmenteret træolie med ekstra UV-beskyttelse til sugende træværk, som efterlader en stærkt vandafvisende overflade på træmøbler, facader og terrasser.
  Fra: 499,00 DKK Normalpris 538,00 DKK
 3. Spar7%
  PP Vinduesmaling
  PP Wood Oil, Farveløs
  2.8 L farveløs træolie med UV-beskyttelse til sugende træværk, som efterlader en stærkt vandafvisende overflade på træmøbler, facader og terrasser.
  Specialpris 499,00 DKK Normalpris 538,00 DKK
 4. Gjøco Herregård Linoliemaling
  Gjøco Linoliemaling
  2.7 L linoliemaling til nyt, behandlet og malet træværk. Malingen har en særlig indtrængningsevne, der beskytter underlaget.
  419,00 DKK
 5. Skovgaard og Frydensberg Udendørs Træolie
  Træolie, Natur
  0.5 og 2.5 L udendørs træolie i høj kvalitet der giver træet fornyet styrke, glød og smidighed.
  Fra: 198,00 DKK
 6. Südwest Terrasseolie
  Südwest Terrasseolie
  1 og 2.5 L beskyttende og plejende træolie til terrassen, træmøblerne og andet træværk - en let vedligeholdelse, der reducerer revner i træet, beskytter mod UV-stråler og mere til.
  Fra: 259,00 DKK
 7. Sioo:X Terrasse nr 2
  SiOO:X Terrasse - Trin 2
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse - step 2 til at danne en naturlig beskyttelsesbarriere og forlænger træets levetid.
  Fra: 695,00 DKK
 8. Sioo:X Terrasse nr 1
  SiOO:X Terrasse - Trin 1
  3 og 5 L miljøvenlig træbeskyttelse med lang holdbarhed som er inspireret og designet af naturen.
  Fra: 695,00 DKK
 9. Owatrol Teakolie
  Owatrol Teakolie
  1 L silkemat teakolie der nærer og beskytter træet. Olien gendanner gløden i træet og kan anvendes til eksotisk træ både udendørs og indendørs.
  199,00 DKK
 10. Spar14%
  Jotun Benar Ædeltræsolie
  Jotun Benar Ædeltræsolie
  0.75 og 3 L vejrbestandig olie til pleje, genopfriskning og vedligeholdelse af teak, mahogni og lignende ædeltræ. Produktet efterlader et oliebehandlet udseende, der beskytter mod misfarvning og overfladeskimmel.
  Fra: 249,00 DKK Normalpris 289,00 DKK
 11. Spar17%
  Jotun Benar UVR Olielak
  Jotun Benar UVR Olielak
  0.75 og 3 L blank olielak til beskyttelse af ædeltræ. Olien kan beskytte vinduer, døre, havemøbler og lignende mod skader fra vind og vejr, såsom vand, overfladeskimmel og UV-stråler fra solen.
  Fra: 239,00 DKK Normalpris 289,00 DKK
 12. Owatrol Textrol træolie/terrasseolie
  Owatrol Textrol Træolie
  1 og 2.5 L træ- og terrasseolie der trænger dybt ind i træet og beskytter mod fugt, skimmel, udtørring og mere til. Olien efterlader træet naturligt med en silkemat overflade.
  Fra: 219,00 DKK
 13. Owatrol edelolie
  Owatrol Edelolie
  1 L træolie til at genskabe træets naturlige glød med stor modstandsdygtighed overfor slid. Brug olien på båden, terrassen eller til at give dine møbler et flot højglans finish.
  178,00 DKK
 14. Spar31%
  Jotun træolie
  Jotun Træolie
  3 L olie til pleje og vedligeholdelse af udendørs imprægneret træ som terrasser og havemøbler. Baseret på kinesisk træolie beskytter Jotun Træolie mod sprækker, gråning og overfladeskimmel.
  Specialpris 198,00 DKK Normalpris 289,00 DKK
 15. Spar31%
  Jotun Benar olielak mat
  Jotun Benar Mat Olielak
  0.75 L vejrbestandig og vandfast olielak til at skabe et mat udseende på mørkt, eksotisk træ. God olie til vinduer, døre, garageporte og lignende.
  Specialpris 199,00 DKK Normalpris 289,00 DKK
 16. Spar29%
  Jotun Trebitt oliebejs
  Jotun Trebitt Oljebeis
  0.68, 2.7 og 9 L oliebejdse - en specialudviklet olielasur til at beskytte og bevare træets smukke og naturlige udseende. Denne træbeskyttelse kan tones i flere farver, men er transparent, så træets egen struktur vil skinne igennem.
  Fra: 149,00 DKK Normalpris 209,00 DKK

16 varer

Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Selvom det danske vejr sagtens kan indbyde til grill og havehygge, så er både sol, vind og regn også hårde ved vores havemøbler. Hvis du ikke husker at pleje dem, bliver de grå og triste at se på, og vi anbefaler derfor, at du olierer dine havemøbler mindst én - og gerne to - gange om året. Undtagelsen er, hvis du har havemøbler i teaktræ, da det er en træsort, som har et stort indhold af naturlig olie og derfor ikke har brug for behandling lige så ofte som andre træsorter.

Når du vil give dine havemøbler olie, kan du bruge denne korte guide:

 • Rens møblerne grundigt med vand og en stiv børste og lad dem tørre. Hvis møblerne er blevet mørke, kan det være et svampeangreb, og det er derfor nødvendigt at vaske med trærens.
 • Slib møblerne, så de bliver glatte og fine. Fjern støvrester, f.eks. med en lille kost, før du olierer.
 • Nu er du klar til at give havemøblerne olie. Den bedste temperatur at oliere havemøbler i er 10-25 grader og helst ikke i direkte sol, da olien så tørrer for hurtigt.Giv havemøblerne to lag olie og lad det hærde et par dage, før de bliver udsat for vind og vejr.

Vinteropbevaring: Når du skal pakke dine havemøbler væk for vinteren, skal de helst stå et tørt sted, hvor der også er udluftning, f.eks. en garage eller et udendørs skur.

Sådan vedligeholder holder du din træterrasse

Træterrasser er populære, fordi de er smukke at se på og rare at gå på med de bare sommerfødder. Men hvis du gerne vil bevare træterrassens smukke udseende, er det nødvendigt at vedligeholde træets overflade hvert år. Derudover kan en ophobning af alger og mos øge risikoen for fugt og råd i træet samt gøre terrassen farlig at gå på. 

Her får du en guide til, hvordan du genopfrisker olien på din træterrasse:

 • Træet skal være tørt og den ideelle temperatur at arbejde i, er 15-20 grader. Stærk sol gør, at olien tørrer for hurtigt og ikke når at trænge ned i træet.
 • Rengør terrassen for snavs, alger og mos. Vores rengøringsmidler kan findes under Rens & Vask (link til kategoriside).
 • Lad træværket tørre i nogle dage.
 • Slib terrassen for at få en pæn og glat overflade. Husk at fjerne støv efter slibning.
 • Afdæk vinduer mm., som ikke må få stænk fra olien.
 • Brug en rulle eller pensel til at påføre terrassen olie og tør den overskydende olie væk bagefter.